קמינו דה סנטיאגו

קמינו דה סנטיאגו

כרגע זה בשלב ההשתעשעות עם הרעיון בלבד, אבל מי יודע... כמה שאלות: עד כמה סימפטי ללכת את הטרק כמטיילת אישה לבד? האם אפשר כבר באפריל להתחיל או שעדיף לחכות למאי? יש למישהו עלויות עדכניות של התענוג?

זמי

New member
ממליץ מאד

הלכתי את המסלול פעמיים בשלמותו. אין כל בעייה לאישה ללכת לבד.
אפריל עדיין קר שזו לא הבעייה , אולם חציית הפירנאים תלוייה במצב השלג במעבר.
השאחה כמה ק"מ או כהמ ימים בכוונתך ללכת. מהיכן להתחיל.
העלויות נמוכות- לינה באכסניות ציבוריות או פרטיות לכל אורך המסלול נעה בין 0 ל-10 אירו לכל היותר. בכל כפר יש מסעדה עם תפריט סביר בהחלט להולכים (לא גורמה כמובן).
בכלל אני ממליץ להקדיש למסלול חודשיים וחצי ולהתחיל אותו ממרכז צרפת
עד סנטיאגו , בערך 1,700 ק"מ. החוייה אדירה, זה אחד ממסלולי ההליכה הייחודיים בעולם.
תוכלי לקרוא ולקבל מידע בפורום שבילים ארוכים בעולם
http://www.hike.co.il/topics/1022-שבילים-באירופה
,שלחי לי מסר פרטי ונוכל לדבר בטלפון ולעזור יותר.
כמו כן במסלול תצטרכי "דרכון" שבלעדיו לא תוכלי ללון באכסניות הציבוריות, יש לי אותו.

תודה

מצטערת שלוקח לי זמן לענות כרגע. אני בהחלט אצור איתך קשר בהמשך. מאוד מתחשק לי לצאת בקרוב להליכה ארוכה, וחבל שמזג האוויר עכשיו לא אידיאלי (גם לא בארץ). חשבתי על הליכה מגבול צרפת עד הים בספרד. עדיין מתלבטת אם חכם לעשות זאת לבדי, וכמובן בעיית העונה, כי לא מתחשק לי לחכות עד מאי.

natyh

New member
שביל שטוח לגמרי

על סף הליכה על כביש זה באמת מה שמענין אותך ?
נראה לי חסר אתגר לחלוטין .

היעדר עליות איומות זה לא חיסרון בעיניי...

...להיפך :)
כל עוד יש נופים יפים, אנשים מעניינים והתחושה המיוחדת שנותנת הליכה בחוץ, מי צריך עליות של אלף מטר בשלוש שעות מפרכות.

עשית את הטרק?

בכל אופן, חשבתי על הקמינו כי חיפשתי טרק שיהיה בטוח להליכה לבד לאישה, ללא צורך בשימוש באוהל (אני שונאת ללכת עם ציוד רב על הגב, ופה גם יש מסעדות, סופרמרקטים ומקומות למלא במים בשפע), ועם לינה כלשהי לאורכו, במחיר נוח יחסית.

natyh

New member
עברתי בו בחלקו .

אין נופים אזור שטוח מתחת להרים ,חפשי בגוגל ותראי תמונות , לא שזה כזה נורא אבל נופים ממש אין .

zammy

New member
אופי הקמינו

מבחינתי בקמינו מתחיל במרכז צרפת בעיר |LE PUY, 1,700 ק"מ מסנטיאגו.
החלק הצרפתי יפה מהספרדי, חלקו הררי (1,400 מטר מקסימום ולא אתגרי), החצייה של הפירנאים הררית כמובן, אחר כך הנוף מתחלף לגבעות ולאט לאט למישור במחצית הדרך במה שנקרא MESETA, לאחר מכן שוב גבעות וחלק הררי לא אתגרי וגבעות עד לסנטיאגו.
החויה כאן היא ההליכה עצמה, הליכה למרחק ארוך שהיא מדיטציה ברמה הגבוהה ביותר שיש. הנוף הוא נוף כפרי, עיירות, כפרים קטנים, אזור חקלאי, יערות וחורשות ובעיקר הנוף האנושי שהוא ייחודו של השביל.
החוייה בו עמוקה עד כדי כך שאנשים חוזרים והולכים בו כמה פעמים. (אני אישית פעמיים, ממרכז צרפת)
&nbsp

למעלה