קמין שאינו מחמם

Moodiz

New member
קמין שאינו מחמם

שלום,
קניתי קמין (ליבת עץ) ממקום מוכר שהתייעצתי איתם לגבי הגודל הרצוי בהתאם לשטח החימום הנדרש וההמלצה הייתה על גודל של 90 ס"מ רוחב (לא זוכר כמה יחיגות חום הוא מפיק).

את הקמין הצמדנו לקיר פנימי כפי שניתן לראות בתמונה (ממש צמוד לקיר על מנת לצמצם למינמום את השטח שהוא יתפוס לאחר סגירת הגבס מסביבו).
חזית אחת בלבד (צד ימין בתמונה) נושקת לקיר חיצוני.
על מנת ליצור סירקולציה פתחנו פתח אחד למטה 20×40 (סמוי) ופתח גדול למעלה באורך מטר... אך בחורף האחרון זרימת האוויר הייתה ממש חלשה והקמין לא ספק את הסחורה ולא חמם את השטח הרצוי (חמם רק אצ מי שישב לידו).

הזמנתי כמה בעלי מקצוע וכל אחד אמר לי משהו אחר, יש שטען שהצמדת הקמין לקיר לא השאירה מספיק מרווח לזרימת אוויר הרצויה ויש את מי שהציע להתקין ונטה מאחורי חריצי הפתח העליון, ואחר אשר טוען שונטה לא תעזור ושחוקי הפיזיקה לבד אמורים לעשות את העבודה אבל עצם העובדה שבפצח התחתון חבוי ומוסתר אולי לא תורמת לשאיבת אויר...

בקיצור אני ממש מבולבל! מה אפשר לעשות על מנת לשפר את המצב לפני שאני סוגר סופית עם גבס?

תודה

רשר

Well-known member
מנהל
אם תסגור את הגבס תקבל עוד פחות חימום

תנור עץ מקרין חום מכל הכיוונים לכן סגירתו בתא נפרד מונעת ממך להנות מהחום שהוא יכול להפיק,
אכן אפשר להוציא חלק מהחום הכלוא ע"י אויר מאולץ אך יש לתכנן את המתקן נכון לפי צורת התנור והתפוקה שלו, כאן יכול לעזור רק מקצוען שנוכח במקום או המלצות יצרן התנור למרחקים מינימליים מסביבו

zmoodi

New member
אז למה מוכרים ליבות עץ?!

אם זה המצב אז אני לא מבין למה מוכרים ליבות עץ!!! ליבת עץ מיועדת להיות כלואה בתוך איזשהו חיפוי/גבס! עוד עבודה על אנשים בעיניים ועוד משהו שאמור לספק את היצרים של האדריכילים חובבי האסתטיקה המשוגעים? (שלהם אני כבר לא מקשיב יותר).
&nbsp
בקיצור, זה המצב הקיים היום... אני לא הולך לפרק את כל חיפוי הגבס ולהזיז את הקמין ממקומו. האופציות שנותרו פתוחות לפניי:
&nbsp
1. להרכיב ונטה אחת או שתיים שתעזור בפיזור חום יותר טוב (מהפתח העליון)
2. להשאיר תריס אלומניום גדול 60X60 באמצע הפתח ואז אני אקבל יותר חום, אבל המראה לא יהיה משהו
3. להשתמש בו כארון נעליים
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
למה קונים בלי תכנון מקצועי?

הבעיה שלך אינה במוצר אלא בהתקנתו בסביבתו,
התנור מיצר את החום לפי כמות העץ שמוכנס וקצב תחלופת החמצן בחלל הפנימי,
הוצאת החום משם היא הבעיה שלך ובלי שבעל מקצוע אמיתי בתחום יראה מה יש לא ניתן ליעץ, נסה לפנות ליצרן ולקבל מידות מינימום של בניה סביב התנור, סביר שתראה מייד את הבעיה ואת פתרונה

zmoodi

New member
הייתי אצל המובילים בשוק לכאורה!

הייתי אצל אלה שנחשבים לטובים בתחום (לדוגמה א.ברפמן, קמין סנטר ועוד)... אפילו קבלתי חוברת עם הוראות התקנה.
בגדול כולם חרטטו את אותם הדברים, לצערי אין אנשי מקצוע אמיתיים במדינתנו... כל איש מכירות הופך להיות סוג של מומחה, מה שמעניין אותם באמת זה מכירות ושום דבר מעבר.
&nbsp
הנחיות ההתקנה בגדול הן כדלכמן:
1. להרחיק מהקיר את גב הקמין משהו כמו 5 ס"מ לפחות
2. להשאיר מרווח משני צדדי הקמין
3. להשתמש בחומר בידוד מאחורי הגבס הורוד
4. להשאיר שני פתחים מתחת לקמין בכדי שתהיה זרימת אויר משני הכיוונים או פתח אחד גדול (לא פחות מ- 1000 ס"מ מרובע)
5. להשאיר פתח אוורור מלמעלה (לא פחות מ-1000 ס"מ מרובע)
&nbsp
אני הלכתי בדיוק לפי ההנחיות הללו. אבל כשחזרתי אל אותם נותני עצות ושאלתי אותם אם זרימת האויר במצב תקין מתקרבת אפילו לזרימת אויר שמזגן ממוצע נותן ובעוצמה נמוכה נעניתי בשלילה. גם ציינו בפני במפורש שקמין לא בנוי ייתן חום יותר טוב. אז למה מכרתם לי אותו מלכתחילה וחרטטתם כל מיני חרטוטים.
&nbsp
אני אומר לכם פשוט עבודה בעיניים. אם כבר קמין אז קמין לא בנוי ייתן את התוצאות הכי טובות. לא בנוי ולא בנוי עם מפוחים.

mendel4111

New member
קמין

עברתי על השאלות והתגובות ואולי אצליח להבהיר כמה דברים
החום שמופק מהתנור יכול להיות מנוצל בשתי דרכים עיקריות הראשונה זה הקרנה של החום והאש דרך חלון הזכוכית של הקמין
השנייה היא בהסעה של החום דרך האויר (מה שאתה מרגיש בזרימת האוויר של המזגן מופק על ידי מפוח כלומר אוויר מאולץ)
ממה שאתה מתאר כדי לנצל מקסימלית את החום אכן תתקין מפוח מכל סוג שהוא שיאלץ את האויר החוצה (לא מהר מדי כי תפיל את החום של התנור והוא לא יפעל ביעילות)

רוני1955

Active member
אני סקרן מטבעי.

ואשמח להסבר מלומד ומנומק, למה ואיך יעילות התנור תיפגע עם מפוח מהיר?

zmoodi

New member
עוד שאלה בנושא הבידוד

כנראה מלת ברירה אני אתקין מפוח לפתח העליון, אבל אצטרך להוסיף פתח שירות שיאפשר גישה למפוח כי המפתח הקיים אינו מאפשר זאת.

יש לי עוד שאלה לגבי הבידוד העשוי מצמר זכוכית בעובי 10 ס"מ. לאחר ששמנו את הבידוד משני צדדיו של הקמין המרווח של האויר הצטמצם.
השאלה שלי אם זה ממש חיוני?!
בצד אחד הנושק לקיר חיצוני ישנו מרווח נקי של 20-30 ס"מ, ובצד השני הנושק למחיצת גבס ורוד שמפרידה בין חלל הקמין וחלל הטלויזיה ישנו מרווח נקי של 10 ס"מ שכמעט נחסם לאחר ששמנו את חומר הבידוד.
האם אפשר לוותר עליו לטובת זרימת אויר יותר טובה?

למעלה