קמין עצים/ סולר/ גז

Northone

New member
קמין עצים/ סולר/ גז

שלום, אנו במהלך בניית בית בצפון הארץ ושוקלים להנות מחימום של קמין. הבית בגודל 180 מ"ר על קומה אחת וללא החדרים מדובר על שטח לחימום של 100מ"ר בערך. את החסרונות של קמין עצים אני מכיר ואם אני לא טועה הוא אז היתרון הוא שהזול ביותר לרכישה, התקנה ואחזקה (כלומר עלות עצים) בחורף. האפשרויות האחרות הן גז וסולר (מה לגביי נפט, קיים?) וברצוני לדעת עלויות אחזקה לחורף, יתרונות וחסרונות. האם משהו השווה עלויות מול הדלקת מזגנים? תודה מראש!!!

קמין

קמין עצים הוא לא בהכרח הזול ביותר לרכישה המחיר מושפע מאוד מאיכות יצרן עיצוב. הוא כן זול יותר בתפעול. קוב עצים עולה בין 300 ל 450 ש"ח ( תצטרך כ 8-12 קוב לעונה ) תלוי בשימוש. נפט וסולר זה אותו קמין בכיול שונה. נערכו פה דיונים רבים בנושא חפש בפורום זה ובפורום שיפוץ ובנייה ובארכיג'וב . בכללי מאוד מבחינת עלות הכי זול - מזגן אחריו קמין עצים, קמין גז עם צובר, קמין נפט/סולר, קמין גז בלונים. הכי בטוח- מזגן, קמין נפט / סולר,קמין עצים, קמין גז. הכי נעים- קמין נפט, קמין גז,קמין עצים, קמין נפט , מזגן הכי יפה( בעירה) - קמין עצים, קמין גז, קמין נפט, מזגן.

nob

New member
ומה עם קמין עצים מלבנים,לא כמו תנורי נפט/סולר

לבנות קמין כזה מלבנים מיוחדים (לחום) זה יותר יקר?

yaronfg

New member
ומה עם הריח?

אתה מוכן לסבול את הריח שאח פתוח כזה מכניס אליך הביתה?

nob

New member
כן, למה לא? זה לא ריח של סולר

מה שגם, אני די בטוח שאפשר למצוא פתרון של סגירת פתח גם לאח שהוא בנוי מלבנים. אבל, בגדול, בתכנון נכון של ארובה - לא אמור להיות שום ריח בתוך הבית, הכל יוצא החוצה.

yaronfg

New member
אז אין לך מושג קלוש

א. יש ריח של מדורה ואם אתה אוהב את זה......סבבה ב. הלכלוך מהאפר יתפזר לך בכל הבית לא מאמין? נסה בעצמך ואם אתה לא תכחיד כל זכר לתנור הזה תוך כמה שבועות אני צנצנת

nob

New member
אולי לא תאמין

אבל גדלתי במדינה, שהרבה מחימום בחורף (לא בערים) היה בדיוק עם קמינים ואחי עץ. כאשר קמין כזה מתוכנן ובנוי נכון - אין שום ריח. בשביל מה אז ארובה, אם היא לא סוחפת את הריחות החוצה??

אח בנוי מלבני שמוט / ליבה

עיקרון הפעולה של קמין הוא חימום האויר הבא איתו במגע ,למעט המראה המרשים אח פתוח מלבני שמוט הוא התצורה הכי לא יעילה לחימום הבית מכיוון שלוקח המון זמן עד שלבני השמוט מתחילות לפלוט חום והאח צריך לעבוד שעות רבות וזאת בנוסף למפגעי העשן והריח שיכולים לגלוש לבית. ישנם היום פתרונות טובים יותר כגון ליבות מיציקת ברזל עם דלתות זכוכית המאפשרות התקנה בתוך דקורציות ו כאלה עם דלתות גליוטינה שהם קצת יותר יקרות שהדלתות נכנסות למעלה אל תוך הדקורציה ולא רואים את הדלת במצב פתוח אם רוצים לשבת ולשמוע את הגלים ולהריח את האש , הליבות יעילות יותר מאח פתוח מכיוון שניתן לשלב פתחי איוורור בדקורציה ול"שחרר" חום נוסף לבית הכלוא בין הדקורצייה לליבה . המחירים של אלו עם הדקורציה יקרים פי 2 ומעלה מקמין יצוק " רגיל " .

למעלה