קמין מובנה

Miss Tika

New member
קמין מובנה

שלום,
אני מתכננת בית לבניה ומתלבטת לגבי נושא הקמין. האדריכלית הציעה לנו קמין מובנה בקיר.
האם למישהו מכם יש נסיון בנושא? טווח מחירים, יתרונות וחסרונות לעומת קמין רגיל.
מדובר בקמין עצים.
תודה על העזרה!

בינא

Member
לדעתי המקצועית קמין עצים זה רק צרות

וקמין גז מובנה בקיר נותן פתרונות אמת וגם מראה מדהים בתכנון נכון לימי החורף וגם הקיץ כאשר אינו דולק.
אלו שמגיעים עם וריאציה של הולוגרמה חשמלית לקיץ בכלל "מגניבים".
אבל הכי חשוב >>>החימום של קבמין גז יעיל הרבה יותר מקמין עץ, נקי הרבה יותר ובטוח יותר למשתמש ולמשפחה.

t6t6

New member
קשקוש בלבוש

קמין גז נכון שטוב, אבל מה העלות של הגז? מה הצריכה של הקמין?
לי היה בעבר קמין עצים החום שלו אדיר החוכמה זה לבחור את התנור הנכון עם היצרן הנכון שהוא אטום 90 אחוז כך שלא תווצר יניקת חמצן מהבית מה שאומר שאתה יכול להכניס עץ גדול מאוד בכניסת שבת ורק בשבת בצהריים הוא יגמר, אני הייתי מתחמם ב 2500 כל החורף ועברנו ימים קשים, קמין לא מדליקים כל יום כל היום זה בדוק יש ימים שאפשר להסתפק במזגן, יש ימים שרצוי להסתפק בשמכות
תלוי מה רמת הקור שלו אני יכול להגיד לך שאולי יש התעסקות וזה גם חסרון אבל מי שיש לו חצר ומכין את החומר גלם יכול גם להכניס כמות יפה ולסדר אותה מתחת לקמין כמו שאני עשיתי בעבר ולא להסתבך יותר מידי

אחלה חימום אחלה מחיר להתחממות, בנוסף אפשר לעשות גם בטטות

בינא

Member
גם אני הייתי בצופים ונושא חימום יחידת דיור איננה נושא כזה ;-

אילג

New member
קמין עץ - רק למשוגעים לדבר

יש לי קמין עץ ב3 שנים האחרונות. התחיל מחוסר ברירה (דירה שכורה, 4 כיווני אויר, מזגן שלא מצליח לחמם באמת).
אני מאוהב. אין מילים אחרות. אין כמו החום והרעש של הגחלים והישיבה של שעות מול העץ המתאכל.
אבל,...
יש המון עבודה ולכלוך, וצריך גם סבלנות בהדלקה. אשתי למשל לא מתעסקת עם הדלקה.
כמו כן צריך גם נפח איכסון בחצר ל6 קוב. סדר גודל של 2 על 3 מטר.
אל תשכחו שבהרחבות שבהן הבתים צפופים, העשן מהארובה מגיע לשכנים ויש המון קיטורים.
בבית שאני מתכנן יהיה קמין מעץ, אבל רק לאוירה. זה ממש לא יעבוד כל יום ולא יהיה הבסיס לחימום המלא בתיכנון שלנו

גלמיש1

New member
נכון, במיוחד אם הוא מהסוג שלא מענין אותו להרעיש לשכנים בלילה

או לחנות באמצע נתיב כי ממש מתחשק לו לקנות פלאפל אז לא צריך לענין אותו שכל הרחוב פקוק

t6t6

New member
גלמיש בחיינו כל אחד מתלונן גם אם זה לא מפריע

ראיתי שכנות רעה
אבל ראיתי גם שכנים שסתם מתלוננים סתם, מתוך צרות עין
לפעמים זה נגמר בידיים או בבית משפט או במעצר
ואין צורך להגיע לזה חבל ועצוב שזה צריך להיגמר ככה אין כמו להיות שכן טוב ולסגור הכל בטוב
אם אני עושה ארובה גבוהה ועובר את גובה הבניין לפחות ב 3 מטר למי זה יכול להפריע ? הבלוק שלי גבוה מאוד
אי אפשר לא לעשות בגלל שיש אוויר או רוח הריח לא כל הזמן

מפריע לחולי אסטמה

החלקיקים שוקעים בסביבה, ונכנסים לשכנים המסכנים.
אם אין רוח השכנים הקרובים סובלים, אם יש רוח השכנים מול הרוח סובלים.
תמיד יש מישהו שסובל.
&nbsp
בשבוע שעבר אשפזו מישהי שיקרה לליבי - כי השכנים שלה חשקו להדליק את האח היפה שלהם... ומה אכפת להם מהשכנה חולת האסטמה, מה זה עסק שלהם? הם התקינו ארובה, מבחינתם זה תקין, ובכלל לא אכפת להם. שלא תאמר שהם באזור קר במיוחד - ממש לא! וגם בכלל לא היה נורא קר, סתם בא להם להדליק ושמבחינתם שיתפוצץ העולם.
&nbsp
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
בישוב שלי כל תלונה תסגר ב 450 ש''ח קנס

תחשב את זה לפי שכן לתנור נודניק כפול חודשיים כולל שבת וחג ותבין שעץ אולי זול אך שכן טוב ומתחשב זול בהרבה

רשר

Well-known member
מנהל
כף?? תלוי בגודל הכלב ובשקית הנילון, המחיר זהה

t6t6

New member
הישוב שלך הוא ישוב של גמורים

מה זה כל תלונה למה אצלי בגליל זה לא ככה
או בדרום זה לא ככה
אם אני יקבל 450 ש"ח קנס כספי אותו שכן יצטרך למכור את הדירה כל מהבוקר עד הערב בתוך הדירה שלי הוא ישמע רק טרנסים שיזעזעו את הבית שלו
עד שהוא יפנה לתרבות ולדיור ולעורכי דין יהיה לי הזמן לפוצץ לו את המוח
סתם ליידע כללי אפשר אפילו להביא קונגו עם גוש של בטון ולחצוב בתוך הבית חודשיים שלמים אם סתם בא לי להיות פסל

רשר

Well-known member
מנהל
יש חוק ואם לא תמלא אחריו יש לשכנים קונגו כמו שלך

רק שהם לא יקדחו אצלם אלא אצלך (כשתצא לעבודה או לחופשה)
שמעת פעם על פצצת מים - בעצם קרח אחרי שתחטוף ממנה תנסה ולא תצליח להביא כל הוכחה שהפעילו אותה על רכושך
ראיתי אותה פועלת מעולה על נערי לוד שלא הזיז להם שוטר
אז אל תתחכם כמו "אבו-עלי"
גם מילים הם לא תמיד בחינם
&nbsp

למעלה