קמטים

shahartheone

New member
קמטים

שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון...רציתי לשאול לגבי טיפול בקמטים. השאלה מתייחסת גם לטיפול בקמטים קיימים וגם למניעת היווצרות חדשים. האם הטיפול הכדאי הוא שימוש בקרמים/משחות/סרומים וכו' או שכדאי לקחת תוספי מזון (אנטי-אוקסידנטים למיניהם), או שאולי צריך לשלב בין 2 הטיפולים. למי כדאי לפנות בעניין הזה ? תודה

0 אור 0

New member
הטיפול המומלץ בקמטים

קודם כל צריך להבין שקמטים זה דבר טבעי - חלק מתהליכי ההתבגרות שלנו ולא ניתן להפטר מהם לגמרי. יחד עם זה ניתן בהחלט להראות טוב יותר ולא להתקמט טרם זמננו. הדרך הכי חשובה לטיפול היא בהמנעות מהמזיקים הגדולים לעור: חשיפה מופרזת לשמש - ובעיקר שיזוף שגורם לכויה, הוא הגורם מספר אחד להתקמטות העור. כמה שיותר להמנע מחשיפה מיותרת, להשתדל להיחשף בשעות הבוקר ואחר הצהריים בלבד, להשתמש בהגנה של כובע, של בגד וכו'. מזיקים נוספים הם הרעלים - סיגריות, זיהום אוויר, חומרים כימיים - יש להמנע מהם ככל האפשר בתקופתנו. שלב שני הוא באמת התזונה: המון המון מים, המון פירות וירקות, דגנים וקטניות מלאים והמנעות ממזונות ריקים, מתועשים ומטוגנים (כן גם לעור זה מוסיף). אם האנטיאוקסידנטים מהטבע לא מספיקים אז אפשר להעזר בתוספים. ואחרון חביב הם אכן הקרמים והסרומים. כאן חשובה מאד ההתאמה האישית. קרם טוב ישפר את מצב העור, ולא יכביד עליו. יש כאן גם עניין של איכות החומרים , אבל המון המון עניין של איך העור האישי שלך מרגיש עם הדברים. כדאי להתייעץ עם נטורופת בקשר לתזונה ועם קוסמטיקאית בקשר לקרמים (ויש גם נטורופתים שעוסקים בקוסמטיקה טבעית, או הרבליסטים שעוסקים בקוסמטיקה ותזונה).

shahartheone

New member
תודה, רק שאלה קטנה...

איפה אני מוצא מישהו שאפשר לסמוך על האובייקטיביות שלו, כלומר שלא ימכור לי כל מיני מוצרים מיותרים רק כדי להרוויח יותר... (אני חבר קופ"ח כללית). תודה

0 אור 0

New member
שאלה קשה

יש המון כאלה, למעשה כל מי שעוסק ברפואה משלימה מתוך הנשמה ואהבת התחום. אבל חוץ מכימיה או המלצות קשה לי להצביע על דרך להפריד בינם לבין כמה שרלטנים ו/או רודפי בצע , שהם אמנם מעטים אבל כנראה כישורי השיווק שלהם חזקים יותר, אז יש הרבה שנפגעים מהם. תכתוב כאן מאיזה איזור בארץ אתה ונראה אם מכירים מישהו (רק מה שכן - גם כאן תבדוק מי ממליץ לך), אני מכירה יותר מטפלים מאיזור הדרום, אבל יש פה גם צפוניים.

רוצה הדגמה

ביום ראשון בערב אני אהיה בנתניה רוצה הדגמה בחינם של המוצרים שאני משתמש בהם?

hal767

New member
עיקר הטיפול צ"ל פנימי

ע"פ הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית, מדובר בתזונה טבעית אורגנית נכונה ולא בתוספי מזון שלמעשה אינם מזון, בוודאי שאינם מזון מאוזן, שימת דגש על מצב נפשי חיובי, כלומר להגיע ככל האפשר לרוגע ושלווה, שינה מספקת, נשימה נכונה וקיום אורח חיים נכון ולא מתיש. השמש מאד חשובה לבריאות האדם, אך בתקופתנו יש להשתמש בה בתבונה. אמבטיות שמש במינון הנכון ובשעות המתאימות מייטיבות עם הגוף והנפש. הפרזה, מזיקה. עיסוי גוף ופנים יכול לסייע. באשר למריחת קרמים, לדעתי, כמה שפחות, או עדיף בכלל לא. כן ניתן לעשות מסכות מפרי הפאפיה. אלה מאד מייטיבות עם העור. חשוב שהפאפיה תהיה בשלה לחלוטין.

אתה נותן עצות לא ברורות מספיק

אתה כותב: ניתן לעשות מסכות מפרי הפאפיה. אלה מאד מייטיבות עם העור. חשוב שהפאפיה תהיה בשלה לחלוטין. איך עושים מסיכה? לא הסברת לשואל ואיך אתה מצפה שהוא ידע? ושנית מה זאת אומרת בשלה לחלוטין? נניח שהוא יקח את דבריך כלשונם, האם אין סכנה שהוא יקבל משהו אחר? ד"א מה פרוש השם HAL ?

hal767

New member
פרי בשל

כשהפאפיה צהובה ורכה, כאשר לא נקטפה ירוקה מהעץ, אלא לפחות לאחר שהחלה להצהיב. מורחים שכבה דקה על עור נקי ויבש מנוזלים לפרק זמן של 20 דקות ויותר, לפי המקרה. לא חייבים כל יום. גם 1-2 פעמים בשבוע יעשה טוב. טוב גם לבעלי עור בריא כרפואה מונעת..

0 אור 0

New member
מעניין שבחרת דוקא בפאפיה

זהו פרי טרופי שאינו מצוי בכל מקום. פעולתו על העור נפלאה, אך הוא לא מתאים לכל אחד - לבעלות עור דק מאד, רגיש ויבש הוא עלול להיות חזק מדי , ואז כדאי להעדיף את המסכות המזינות הקלאסיות יותר - כגון אבוקדו, או מרגיעות כגון מלפפון בקוסמטיקה הטבעית, שלצערי עדיין אינני מומחית בה, ישנם פירות וצמחים רבים המיטיבים עם העור, אך אם תרשה לי לצטט מה שאתה תמיד אומר לגבי תזונה - יש להתאים למקרה, ואוסיף משלי - בניגוד למזון בסיסי, שיכול להתאים לכל אדם בריא, וכל אדם יודע איך להכינו. בטיפול בעור אין לנו מסורת כזו, וצריך ללמוד מה מתאים ומה לא. דוקא החלק של מניעת נזק הוא קל למידה עצמית - אחרי שבוחרים מוצר טבעי, אורגני שראוי לאכילה, ניתן לנסות אותו על חלק קטן מהעור לזמן קצר. במידה שיש תחושה של חום או שריפה או גירוד, או שמתפתחת אדמומיות , יש לשטוף מיד בהרבה מים קרים. ניתן להרגיע עור מגורה באמצעות ג'ל אלוורה (למהדרין ישר מן העלה)

hal767

New member
יש לנו ניסיון טוב עם הפאפיה

וזאת ללא קשר לסוג העור. הניסיון הוא גם כ"תכשיר" קוסמטי יעיל וגם כחלק מדרך טיפול בפצעים, מחלות עור שונות וכד'. אני לא רואה אותו כמסכה מזינה. הוא לא כזה לדעתי.

0 אור 0

New member
אני יודעת שהפאפיה מצויינת

אם תיקח את הקרמים החדשים ביותר שיש ללילה - עם כל החומרים המתוחכמים והחדשניים (החל מהאלפא-הידרוקסי הותיק וכלה בעוד כמה המצאות חדשות יותר), הפעולה שהם עושים היא לאפשר לעור להתחדש, וזו בדיוק אותה הפעולה שעושה הפאפיה ביעילות רבה כפי שנוכחת. יחד עם זה, היא פשוט לא מתאימה לכל עור, ולכל הצרכים שיכולים להיות לעור. ולכך יש ירקות ופירות אחרים שמסייעים (במפנים - באכילה, ומבחוץ - במריחה). התחום מאד מרתק.

מעניין שדווקא הקרמי המפורסמים

אלה שהצליחו להציג פנים יפות מאד, ולכן זכו להצלחה רבה, מכילים הורמונים, ותופעת הלואי שלהם היא סרטן השד.

0 אור 0

New member
יקירתי

הפנים היפות שבפרסומות לא קשורות בכלל לקרמים שהן מפרסמות - את העור היפה הדוגמנית הרויחה כתוצאה מגנטיקה טובה, גיל צעיר, צלם טוב ואם בכלל קרמים - אז בדרך כלל אלו שהשתמשה בהם עוד לפני שפותח הקרם החדיש שהיא מפרסמת. לגבי הקרמים עם ההורמונים וסרטן השד, אין לי מושג על מה את מדברת. רוב המאמרים והפרסומים שאני קוראת על קרמים מבוססים על חומרים צמחיים שונים.

למעלה