kuratasana
New member
קמח תופח וסודה לאפייה - מספר שאלות
קמח תופח - ראיתי במספר מקומות בפורום שניתן להחליפו בקמח רגיל עם כפית אבקת אפייה. אבל, במתכונים באנגלית כתוב שצריך להוסיף לעסק גם חצי כפית מלח. על שום מה ולמה, ומה ההבדל? אני גרה בקנדה, אז לרוב נוטה להקשיב לגרסא האמריקאית... אבל מוכנה "להתגייר" אם רק אבין למה! לגבי סודה לאפייה... שוב ממתכונים אמריקאים. האם זה אותו הדבר כמו סודה לשתייה, מה ההבדל בין זה לבין אבקת אפייה, ובמה ניתן להמיר את הסודה במתכונים? לא אוהבת כימיקלים בכלל, והסודה לא ברורה לי בכלל. אשמח לקבל תשובות על לפחות חלק מהשאלות! תודה רבה מראש (אני אזכור להודות גם אח"כ, כדי שתדעו עד כמה עזרתם לי!)
קמח תופח - ראיתי במספר מקומות בפורום שניתן להחליפו בקמח רגיל עם כפית אבקת אפייה. אבל, במתכונים באנגלית כתוב שצריך להוסיף לעסק גם חצי כפית מלח. על שום מה ולמה, ומה ההבדל? אני גרה בקנדה, אז לרוב נוטה להקשיב לגרסא האמריקאית... אבל מוכנה "להתגייר" אם רק אבין למה! לגבי סודה לאפייה... שוב ממתכונים אמריקאים. האם זה אותו הדבר כמו סודה לשתייה, מה ההבדל בין זה לבין אבקת אפייה, ובמה ניתן להמיר את הסודה במתכונים? לא אוהבת כימיקלים בכלל, והסודה לא ברורה לי בכלל. אשמח לקבל תשובות על לפחות חלק מהשאלות! תודה רבה מראש (אני אזכור להודות גם אח"כ, כדי שתדעו עד כמה עזרתם לי!)