קמח תגמיש

ruthwol

New member
קמח תגמיש

כיצד אפשר להמיר את קמח תגמיש בקמחים שיש בבית כמובן ללא לגוטן.מאחר והקמח מאו ד יקר. תודה

טליאמתי

New member
מה שצריך לעשות זה לקחת מתכונים רגילים

ולהמיר בקמחים אחרים כמו שאמור התגמיש לעשות.
נראה לי הזוי לנסות להמיר קמח שתפקידו המרה של קמח רגיל.
יש במתכוני הפורום מתכונים עם שמרים, את יכולה לנסות להתחיל בהם
או להעלות לכאן מתכון שאת מעוניינת בו ולהעזר בנשות המאפים שבפורום:)

כשבמתכון רשום "חצי שקית שמרים", לאיזה שמרים הכוונה? שקית של

שקית של שמרית? שמרים רטובים או יבשים?
ואם אין לי שקית, אלא חבילה גדולה של שמרים יבשים "בורגמן" (עטיפה כחולה)- אז באיזו כמות מדובר?
אני גרועה בהבנת ענייני שמרים.... ואשמח אם מישהו יעשה לי סדר בעניין- מה ההבדל בין שמרים רטובים ויבשים?
תודה

net the jet

New member
אז קודם כל אמור להיות מצוין אם זה שמרים

טריים או יבשים, כי יש הבדל !
שמרים יבשים ( כמו שכתבת שיש לך ) הם מרוכזים יותר, ובד"כ רצוי לתת להם " דחיפה" קטנה לפני העירבוב עם הקמח. לרוב זה מצוין במתכון בצורת " לערבב שמרים עם מים, וקצת סוכר ולהתפיח רבע שעה או משהו בסגנון " ואז את זה- להעביר לקמח ושאר המרכיבים. שמרים טריים כמו שמרית, אין צורך בשלב הזה, ופשוט ישר מערבבים הכל יחד בקערה.
&nbsp
מבחינת תפיחה ותוצאה אין הבדל.
אני אישית, מעדיפה טריים, כי ליבשים יש לדעתי רייח לוואי חזק מדי של שמרים.
&nbsp
מבחינת המרה- היחס הוא כזה : שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

net the jet

New member
עוד משהו... אין מה לפחד משמרים. זה כיף גדול למעו האמת

אני חושבת שחלק מהפחד זה אולי " יתפח, לא יתפח " ?!
אז אם שמרים טריים בתוקף ולא " הורגים" אותם עם נוזל חם מדי, אז אין סיבה שלא יהיה בסדר.
ושמרים יבשים- ה" טסט" הקטן שכתבתי עליו ( ההתפחונת הראשונית ) אמורה לגרום לתסיסה ותפיחה קטנה- ואז יודעים שהם חיים ובסדר, ואפשר להמשיך במתכון. גם כאן חשוב לא להרוג אותם עם נוזל חם מדי ( שמרים הם חיידקים חייקם, המגע עם נוזל חם מדי עשוי להרוג אותם )
עוד משהו שכותבים על שמרים- שלא יבואו במגע עם המלח במתכון. שגם הוא עשוי לעזור להריגה חלקית
( מצחיק לדבר במונחים.. אבל זה הכי ברור )
מה שאני עושה, מטמיעה את השמרים בתוך הקמח, ורק אז מוסיפה את הקמח, והשאר, ומיד מתחילה בעירבוב. או , אפשר גם לשים את השמרים בצד אחד של הקערה עם הקמח, ובצד השני את המלח. העיקר שלא יגעו לפני שמתחילים להתערבב.

נטע, המון תודה. השאלה התייחסה למתכון שצירפה טליאמתי בתגובה

בתגובה לפניי. היה רשום שם "חצי שקית שמרים" אז לפי הסבריך אני מניחה שמדובר ב"שמרית".
שוב המון תודה, עזרת לי

טליאמתי

New member
מדובר בחצי שקית של שמרית (בד"כ כשמדובר בשמרים יבשים

מדברים בכפות/כפיות ולא בשקית שלמה:)). אני מעדיפה שמרים טריים של שמרית.
ומסכימה עם נטע לגבי העבודה עם שמרים:)
לא לפחד פשוט לנסות. אין בזה שום דבר קשה במיוחד. כמו שלומדים להכיר את העבודה והייחודיות של בצקים נטולי גלוטן כך עם בצק שמרים.
&nbsp

הרבה זמן שלא התחברתי...

איזה כיף לראות שהמתכון שלי נכנס לפנתיאון המתכונים של הפורום..

&nbsp
אכן, כמו שנכתב, הכוונה לשקית שמרים טריים ("שמרית"). אישית אין לי יותר מדי סבלנות להתעסקויות מיותרות (מבחינתי) במטבח. זו גם הסיבה שאני לא מכין עוגות "מסובכות" מדי עם קישוטים וזילופים. כמה שפחות התעסקות, כמה שפחות כלים - יותר טוב.
בכל מקרה, מעולם לא השתמשתי בשמרים יבשים, לא בשקית ולא בקוביה (כמו שנכתב - צריך לערבב אותם בקערה עם נוזל וסוכר. יותר מדי בשבילי. אני זורק הכל לקערה ומפעיל את המערבל).
&nbsp
ובאמת שאין מה לפחד. לא מצליח, אז מנסים שוב. ככה לומדים

בהצלחה!

למעלה