קמח שיבולת שועל ללא גלוטן דוכן גן שמואל - בטוח?

קמח שיבולת שועל ללא גלוטן דוכן גן שמואל - בטוח?

שלום לכולם,
הבנתי שהדעות חלוקות לגבי שיבולת שועל. מה שכן, אני לא מצליחה להבין האם זה בגלל שכמעט תמיד התבואה של שיבולת שועל מזוהמת בקצת חיטה, או שבשיבולת שועל עצמה יש חומר עם השפעה דומה לשל גלוטן. מישהו יודע? יכולים להפנות אותי למקורות מוסמכים?

נקודתית - נתקלתי בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן של חברת דוכן גן שמואל. האם הוא בטוח לצליאקים?
הבן שלי אובחן ממש עכשיו ואנחנו רק במעבר איתו לתזונה נטולת גלוטן, אז אני מחפשת כמה שיותר תחליפים מגוונים, שלא יאכל כל היות עמילן תירס ואורז...

תודה :)
 

טליאמתי

New member
ברוכים הבאים
סוגיית שיבולת השועל עולה כאן מדי פעם

בהמשך העמוד יש הודעה בנושא שכוללת הסברים.
הנה הם:
שבולת שועל נמצאת ברשימת האסורים על צליאקים למרות שאינה מכילה גלוטן משתי סיבות עקריות:
1. בשיבולת שועל יש חלבון שדומה לגלוטן. חלק מן הצליאקים מגיבים אליו כמו לגלוטן וחלק לא.
2. בייצור ואריזה רגילים של שיבולת שועל קיים סיכון בשל תנאי הגידול שלה בסמוך לשדות דגנים אחרים.

ובכל מקרה:
להשתמש אך ורק בשיבולת שועל שמוצהרת כנטולת גלוטן (כמו זאת של דגש שציינת). יש שיבולת שועל שמיוצרת במיוחד עבורינו, אם אני לא טועה מדובר בעקר ביבוא. לכן, אם מוצהר על האריזה כי היא נטולת גלוטן אפשר להשתמש אבל לשים לב לתסמינים שעלולים להיות לצליאקי.

לגבי מאמרים: תקישי בגוגל שיבולת שועל וצליאק או כל שילוב של המילים ואני בטוחה שתמצאי חומר בנושא.

מכיוון שאתם חדשים בנושא, אני רוצה להמליץ לכם להצטרף כחברים לעמותת הצליאק ולקבל גישה למדריך המקוון שמכיל מזונות/ייצרנים/ייבואנים שהתחייבו כלפי העמותה על מוצריהם המותרים לנו. מאוד שימושי ומקל על התפקוד.
הסכום השנתי הוא סימלי והחברות הינה משפחתית.
כמו כן יש באתר העמותה מאמרים וחומר נוסף שיכול לעניין אותך וכמובן, קו חם שמאויש על ידי מתנדבי העמותה (המדהימים) שעונים על שאלות ונמצאים שם רק עבורינו

בהצלחה רבה ואנחנו כאן לכל שאלה שתעלה בהמשך:)
 
תודה רבה


באמת אצטרף לעמותה.
אקח את המלצתך ולא אחשוף אותו לשיבולת שועל כרגע. אם אמצא מאמרים מהימנים שאומרים אחרת אשתף פה את כולם כמובן.
 

net the jet

New member
קמח שיבולת שועל ללא גלוטן- כמו שקראת, אם הוא מוכרז כ" ללא

גלוטן" אז סימן שגודל ועובד שלא בקרבת חיטה ואין חשש.
א ב ל, יש בשיבולת שועל חלבון שחלק מן הצליאקים מגיבים אליו כמו אל גלוטן ( אני למשל לא יכולה קמח שיבולת שועל... כן יכולה שיבולת שועל במנות קטנות לעיתים רחוקות...)
בארץ אין המלצה גורפת של רופאי הגסטרו.
מכיכוון שרק אוהבחנתם, הייתי מוותרת בשלב זה. נותץנת למעי להתאושש.
אח"כ אחרי חצי שנה שנה.. אפשר לנסות ולראות איך מגיבים.
&nbsp
לגבי גיוון- יש בשוק הרבה קמחים ללא גלוטן מעולים ובריאים. יש קמחים " מלאים " כמו : קמח אורז מלא, סורגום, טף, שקדים, חומוס ושאר קטניות, ויש קמחים " עמילניים " כמו קמח תפ"א, אורז לבן, קורנפלור וכ"ו ( יש פה רשימה גדולה ומפורטת שהכנתי פעם, ניתן לראות תחת " הודעות נבחרות" )
ככה שבהחלט אפשר לגוון, ובלי שיבולת שועל.
בהצלחה
 
למעלה