קמבודיה ולאוס

אונגי2

New member
קמבודיה ולאוס

אני וחבר טסים בשבוע הבא (7.8) לבנגקוק, ולאחר מכן נעשה 6 ימים בקמבודיה + 6 ימים בלאוס ואז נתחיל את הטיול בתאילנד. יש לי כמה שאלות :
1. הבנתי שצריך לעשות ויזה בגבול בין תאילנד לקמבודיה. אם יש לנו טיסה מבנגקוק לפנום פן, מה קורה כשאנחנו נוחתים בפנום פן? עושים שם את הויזה?
2. 3 ימים לסיאם ריפ זה מספיק?
3. מה הכי כדאי לעשות בפנום פן (גם שם נהיה 3 ימים)?
4. קראתי קצת גם על לאוס, אבל אשמח אם יש לאנשים שהיו שם המלצות לגבי איפה הכי כדאי להיות.

אבשלום68

New member
כדי שנוכל להתייחס ברצינות

כדאי שתיידע אותנו לכמה זמן אתם נוסעים בכלל
איך אתם חושבים לעבור מקמבודיה ללאוס ולתאילנד

אונגי2

New member
אוקיי

כל הטיול יהיה 42 יום (6 קמבודיה + 6 לאוס + 30 תאילנד).
מקמבודיה ללאוס - כנראה בטיסה מסיאם ריפ לווינטיאן.
מלאוס לתאילנד - מאיפשהו בלאוס לצ'אנג ראי.

sailor

New member
6 ימים לקמבודיה

זה רק, או כמעט רק לסיאם ריפ - לראות את בירות אנגקור.
6 ימים ללאוס - חבל על הזמן, או שתקדישו ללאוס שבועיים לפחות, רצוי יותר, או שתותרו. כל נסיעה שם גוזלת יום שלם.
אם כבר לטוס מקמבודיה ללאוס, עדיף לטוס ללואנג פראבנג, ויאנג צ'אן לא מצדיקה עצירה, במיוחד בהתחשב בזמני הנסיעה, וגם כך, מ-6 ימים תבלו חצי לפחות בנסיעות.

prizman

New member
תשובות

1. כן, מוציאים את הויזה בשדה בפנום פן.
2. שלושה ימים מלאים זה בסדר.
3. אין הרבה מה לעשות שם. איזה מקדש או שניים, העיקרי הוא זה
שליד הארמון. שוק או שניים, הרוסי והמרכזי, אין לי עוד רעיונות.
4. במסגרת הזמן, לואנג פראבאנג וואנג ויאנג. אולי רק אחד מהשניים.

בעיקרון מומלץ קודם לבדוק מה יש לעשות בכל מקום ואח"כ להחליט
לאן לנסוע ולכמה זמן ולא להפך.

אבשלום68

New member
6 ימים לקמבודיה

זה בשביל להגיד "הייתי"
אני הייתי מציע לכם לוותר על ההרפתקאה הזו בכלל.
יום אחד תצטרכו להקדיש לטיסה לפנום פן כי יש רק טיסה אחת של אייר אסיה (החברה הזולה) והיא אחה"צ
אח"כ יומיים בפנום פן
יום נסיעה של 5-7 שעות מפנום פן לסיאם ריאפ
שלושה ימים בסיאם ריאפ
ואז טיסה לויינטיין - אין טיסה ללואנג פראבנאנג
באותו יום לא תצליחו כבר לנסוע לואנג ויאנג
אז למחרת חצי יום ועוד 3 ימים בואנג ויאנג
משם יום נסיעה ללואנג פראנג
והופ אתם כבר ב12 יום
ואין טיסה מלואנג פראבנג לציאנג ראי......
תכננו לכם 42 יום בתאילנד ותאמינו לי לא תתחרטו

אונגי2

New member
לפי מה שאתם אומרים כדאי לוותר על לאוס

אבל על קמבודיה זה כבר לא אפשרי כי יש לנו כבר כרטיס טיסה מבנגקוק לפנום פן. מצד שני, נניח שנוותר על לאוס... זה נותן לנו 12 יום בקמבודיה, ואז אפשר למצות אותה יותר טוב לא?
מה ההמלצות שלך במקרה כזה?

צול1

New member
קמבודיה מדהימה. אתם תהנו בה בטירוף.

אני פחות מסכים עם פריזמן, יש מה לעשות בפנום פן. היא עיר מגניבה ושוקקת חיים ויש שם הרבה מסיבות ופאבים וכייף להסתובב בה.
אתם יכולים לנסוע אחרי האנגור לסיהאנוקוויל. זאת עיירת חוף גדולה ששוכנת סמוך לתאילנד. שם תוכלו להיות כמה ימים שתרצו. יש שם מסיבות, חופים יפים, הרבה איים שניתן לעבור אליהם, בתי קזינו וכו'.
תעשו חיים, קמבודיה מדהימה.
אני באופן אישי הייתי הולך על 12 יום בלאוס, אבל אם כל התכנון שלכם הוא לואן ויאנג אז אני ממליץ על קמבודיה.

אונגי2

New member
השאלה העיקרית היא

אם נוכל לחזור מסיהאנקוויל לצ'אנג מאי/צ'אנג ראי... כי בסוף ה12 יום בקמבודיה ו/או לאוס, אנחנו רוצים להגיע לשם...

צול1

New member
התשובה היא לא.

מסיהנוקוויל תוכלו להגיע לטראט ולבנגקוק, או לסוקותאי או לכל מקום אחר במרכז תאילנד.
תשמע, אני במקומכם הייתי משנה קצת את המסלול. אתה חייב להבין שבשביל להגיע להואקסאי (עיר הגבול בלאוס הקרובה לצ'אנג ראי) אתם תצטרכו לנסוע יום שלם לא משנה היכן תהיו. אין מה לעשות בהואקסאי חוץ מחוויית הגיבון (שהיא אדירה, אני ממליץ בחום). אבל אם אתם לא מגיעים לשם במיוחד בשביל זה, זה די סיוט לנסוע מלואנג פראבנג ואפילו מלואנג נמת'ה בשביל זה.
גם כאשר אתם מגיעים להואקסאי, העיר שגובלת איתה נקראת צ'אנג קונג והיא רחוקה מרחק של שעתיים-שלוש מצ'אנג ראי.
מה שאני הייתי עושה במקומכם, הייתי מטייל בצ'אנג ראי וצ'אנג מאי לפני קמבודיה וטס אליה מצ'אנג מאי. אתם יכולים לבדוק אם אתם יכולים לשנות את הכרטיס שלכם ולצאת מצ'אנג מאי. אתם חייבים להבין איזה סיבוב מטורף זה.

צול1

New member
אני לא יודע. נראה לי הגיוני שתהיה

מקסימום יש הרבה פתרונות אחרים. הם יכולים לקנות כרטיס טיסה מצ'אנג מאי לבנגקוק ומשם לטוס לקמבודיה. או לחילופין לעשות נסיעת לילה באוטובוס, להגיע לעוד יום בבנגקוק ולטוס ממנה.. אני לא ממש מבין בטיסות, אבל אני מתאר לעצמי שיש פתרונות.
בעיני להיכנס לדרום לאוס דרך קמבודיה לכמה ימים כדי להגיע להואקסי רק בשביל שהמסלול יהיה מעגלי זה פשוט בזבוז מוחלט של זמן. רק הנסיעה מהגבול של קמבודיה לויאן צ'יאן לוקחת יותר מיום. שלא לדבר על הנסיעה ממנה לויאנויינג ואז ללואנג פראבנג וכו'. ללאוס צריך להיכנס עם זמן ועם ידיעה שהכל יכול לקרות. גם אם הם מתכוונים לטוס מקמבודיה ללאוס בעיני זה בזבוז זמן אם הם לא מתכוונים להיות שם מינימום עשרה ימים מכיוון שרוב הזמן ילך להם על נסיעות והתאוששויות מהן.

prizman

New member
אם תסכים לממן לחברות התעופה את ההפסדים על הקו

אז אני מניח שלא יהיה להן אכפת לפתוח קו כזה, בינתיים למיטב ידיעתי אין.

זה בלי קשר לעובדה שהמסלול של הבחור באמת לא הגיוני.

צול1

New member
לא ממש בא לי להתחיל לחפש לבחור טיסות

באמצע תקופת מבחנים. זאת אחריות שלו. בגלל זה אמרתי "נראה לי הגיוני שיהיה..." ולא אמרתי שיש בטוח. סך הכל ייעצתי לו לבדוק.
עיקר העצה שלי הייתה לא להיכנס ללאוס וייעצתי איך לפתור את המסלול מבחינה מעגלית.
אבל כמובן שאתם אוהבים להתנצח כאן.

prizman

New member
לא יודע מה קורה היום

אבל לפני 4 שנים הייתה טיסה מלואנג פראבאנג לצ'אנג מאי.
זו עצירת ביניים של הטיסה מויאננטיין לצ"מ.
שווה בדיקה למי שמעוניין.

miki872

New member
אני טסתי לפני חודש פלוס מינוס בנתיב הזה

לואנג פרבנג-צ'אנג מאי עם לאו איירליינס. הייתה טיסה ממש בסדר מעבר לזה ששמו אותנו במטוס עם פרופלורים. מלחיץ משו אבל לא נורא, עבר בשלום

prizman

New member
ובקשר לקמבודיה,

אין סיבה להיות בפנום פן יותר מיום.
למחרת בבוקר לוקחים את הסירה לסיאם ריפ, מתארגנים על גסטהאוס ולוקחים טוקטוק
לאנגקור לראות את השקיעה, יש שם נקודת תצפית נהדרת. אחרי 17:00 הכניסה חופשית.
למחרת לוקחים טוקטוק עם נהג דובר אנגלית, קונים כרטיס ל 3 ימים וממצים את מתחם
המקדשים.
לדעתי זה מאוד שווה, זה מה שעשיתי בפעם הראשונה בקמבודיה.

מלואנג פראבאנג לואנג ויאנג ולהפך זה בערך 6 שעות נסיעה, לא יום שלם.

אבשלום68

New member
הם שאלו על צאנג ראי מלואנג פראבנאנג

לציאנג מאי יש טיסה שאכן יוחצאת מויינטיין עוצרת בלואנג פראבאנג וממשיכה לצאנג מאי
הנסיעה מלואנג פראבנג לואנג וינג היא אכן 6 שעות אבל כשיוצאים ב 8 בבוקר אם האוטובוס מדייק ומגיעים ב2-3 אחה"צ ומתחילים לחפש גסטהאוס זה יום אבוד....
אני הייתי מוותר על לאוס
ומשאיר אותה להזדמנות אחרת
ב12 יום בקמבודיה הייתי למחרת ההגעה נוסע לסיאם ריאפ
אחרי 3 ימים באנגקור חוזר לפנום פן מבלה שם יום ומדרים לסיהנוקוויל קאמפוט לכשבוע.
חוזר לתאילנד לבנגקוק דרך סיהנוקוויל - טראט

למעלה