קלקר מתחת לחול ריצוף

E1122

New member
קלקר מתחת לחול ריצוף

בית פרטי שנבנה ע"י קבלן עבורי נמצא בשלב הריצוף. הקבלן שם משטחי קלקר מתחת לחול הריצוף - כנראה ע"מ לחסוך בחול. האם שיטת בניה זו מקובלת? מהם המעלות והמגרעות בשיטה זו. תודה מראש.

המנעולן

New member
אוף, למה לא שאלת אותו ומטפח לעצמך

מחשבות רעות אודותיו? בוודאי היה מסביר לך. למה לא חשבת שקלקר עולה יותר מחול? אז, תירגע! הקלקר הוא לצורכי בידוד אקוסטי! כל הכבוד לקבלן שלך; הסיני של טורוס5 לא היה שם....

toros5

New member
למנעולן, למה ללכלך? לא יפה.

חוץ מזה, איך בדיוק עושים בידוד אקוסטי בהדבקת קרמיקות על רצפה קיימת? אני מבינה שמציק לך שאנשים מעדיפים לשלם פחות, בגלל השוק הקבלני הפרוץ והפרוע. תלמד לרסן את עצמך, או לפחות לכבד את האחר.

המנעולן

New member
חשבי רק רגע...

האם היית מעזה להגיע לפורום של רפואה בו טורחים רופאים להשקיע מזמנם ולייעץ והנה פתאום יתחילו להגיע לשם רופאי אליל ויתנו חוות דעת? את צריכה להבין שאת מנויה על אחוזים בודדים מאוד של "מאושרים" מבין אלה שבחרו "בטיפול" חאפרי.

toros5

New member
אחוזים בודדים??? נו באמת.

לא אחוזים בודדים בכלל. אולי תופתע, אבל אני שומעת על מגמה מתרחבת והולכת של התרחקות מעדת הקבלנים (שמעדיפים לעשות לביתם ולהונם), לכיוון העדפה של משפץ פרטי. במקרה שלי, לא מדובר כלל בחאפר, אלא במקצוען לעילא ולעילא, שמאחוריו עשרות שנים של עבודה בכל ענפי הבנייה למיניהם. כולל חשמל. צר לי אולי לאכזב אותך, אך כנראה שיש חריגים בנוף הפרוע הזה, ואני מאחלת לכולם טיפול מסור ומקצועי כמו שאני זכיתי לו. פורום של רפואה?? - אני לעולם לא אצייץ בשפה שאין לי בה מושג ירוק. הרחקת לכת. קצת צניעות לא תזיק. ופחות התלהמות. זה מזיק לבריאות.

fireman

New member
יש ויש, אין פה שחור ולבן

אין פה מנעולן צודק וטורוס טועה או להיפך..... אני בניתי לעצמי בית, שיפצתי עוד 2 ובקרוב מתחיל לבנות עוד אחד, יש דברים שכדאי לקחת בשבילם קבלן ויש דברים ששווה לקחת בשבילם משפץ פרטי כהגדרתך, מה עדיף? זה תלוי... בניסיון, בידע בתחום, סוג הפרוייקט וכו.... מי שלא יודע איך נראה בלוק שיקח קבלן עד מפתח, ישלם וישכח מהבלאגן הזה, מי שמתמצא ומבין בתחום יכול להרשות לעצמו את ההרפתקאות של ההתעסקות עם קבלנים לכל דבר בפרוייקט ולתאם ביניהם בצורה שתריץ את העבודה לפי סדר כרונולוגי מתאים ונכון. יש קבלנים טובים ויש קבלנים שלא שווים יריקה בפנים ויש משפצים טובים ויש משפצים שלא שווים אפילו בעיטה בפנים, יש פה גם המון עניין של מזל.... גם אצל אלה וגם אצל אלה יש הצלחות ויש נפילות.....אני נפלתי עם החשמלאי ועם הקבלן איטום....הראשון ברח (בלי שקיבל שקל) והשני משך אותי באף חודש. קורה.... קבלן הוא לא בהכרח ערובה להצלחה ושיפוצניק הוא לא בהכרח מתכון לכשלון. מדובר בהכללות חסרות בסיס.

toros5

New member
אתה צודק לגמרי

ברור לי ההבדל התהומי בין קבלן לבין משפץ פרטי. אם הייתי צריכה לבנות בית (הלוואי), הייתי עושה חריש עמוק במטרה להגיע לקבלן המתאים לי ביותר. משפץ פרטי לא יכול להרים פרויקט בסדר גודל של בניית בית. אני בעוונותי רק שיפצתי דירות, ותמיד נעזרתי במשפץ פרטי, לאחר שהכנתי בעצמי תוכנית מפורטת של הדירה המשודרגת. הגבתי למנעולן כפי שהגבתי, כי לא יכולתי לשאת את הנימה המתנשאת ומזלזלת שלו, שלא לומר גזענית, ואפילו שובניסטית. אני באמת חשה אצלו מרמור וכעס, ואני יכולה להבין ממה הוא נובע.

Anin17

New member
הקבלן שלך שילם יותר ולא חסך

הקלקר יותר יקר מהחול ומשתמשים בו על מנת לבודד את הרצפה מהאדמה על ידי יצירת חלל ולא בידוד אקוסטי

אטיוד5

Active member
שאלה - הקלקר הזה ...

הוא לא ייפחס ויישקע מעומס המשקל עם השנים? אני עכשיו בונה בית על אדמת כורכר, לפני גמר שלד. השארתי 14-15 ס"מ מרווח בין הבטון והריצוף. לפני הרעיון הזה של הקלקר חשבתי לשים חול בקומת קרקע ושומשומית בקומה א. האם כדאי לי לשים קלקר? כמה ס"מ בכל קומה? אקוסטית קלקר עושה משהו?

לדעתי - אל תשים שומשומית

מילא בקומת קרקע, אבל ודאי שלא בקומה א. זה נורא מבחינה אקוסטית (חול עדיף בהרבה) ויש אומרים שזה פחות "גמיש" בשביל הריצוף (תזוזות קרקע עלולות לגרום לתזוזת מרצפות). ימין ושמאל, רק חול וחול. כן, קלקר מבודד אקוסטית. גם טרמית, וגם אקוסטית.

מאגר

New member
לדעתי אם אתה מרצצף עם גרניט פורצלן

עדיף לעשות בטון מתפלס יוצא יותר זול ויותר טוב ישום בהדבקה.

למעלה