קלקר וטיסנים

snowball1

New member
קלקר וטיסנים

ראיתי כמה אנשים שבנו פרוייקטים לחיתוך קלקר ע"י חוט להט בשביל טיסנים, בין היתר אחד פורסם אם אני לא טועה כאן בפורום כמערכת CNC. למה הקלקר משמש בתחביב?

Flat spin

New member
קלקר משמש גרעין לבניית אלמנטים ../images/Emo22.gif

של טיסנים. חלקי כנפיים, מייצב גובה ומייצב כיוון, חלקי גוף שונים, מצופים וכן הלאה. לחלקי הקלקר מדביקים לוחות בלזה במשטחים החיצוניים, בעובי מתאים לפי תיפקודם של החלקים וגודלם. חלקי הטיסנים הבנויים קלקר לרוב חזקים יותר ממסגרות בלזה מצופות לוחות. בבניה נכונה גם משקלם עשוי להיות יותר קל. בתמונה נראים שני חצאי כנף, עשויים קלקר, עם חללים להקלת משקל, מוכנים לציפוי בלוחות בלזה בעובי 1.5 מ"מ. מוטת הכנף שבתמונה, 2.2 מ'. הכנף המושלמת, כולל שני סרוואים שוקלת 950 גרם.

snowball1

New member
חשמל סטטי

הקלקר ידוע כחומר שצובר חשמל סטטי די בקלות ואפילו ממגע עם האוויר ... זה לא גורם לבעיות?

Flat spin

New member
מעולם לא שמעתי על כך ../images/Emo22.gif

בהרבה מאד טיסנים יש חלקים מקלקר, לרבות טיסני ענק. מעולם לא היתה לי בעיה כלשהי עם חשמל סטטי וגם לא חשתי בתופעה בכל צורה אחרת. אינני יודע איך הדבר כל כך ידוע לך ולאחרים לא. אם תוכל להביא קישור לאתר המסביר את התופעה שאתה מציין הדבר יאשש את טענתך. אחרת, אני מסופק מאד.

mdreamer

New member
לקלקר יש תכונה כזו

אם תבדוק תראה שאני צודק. כדי פתור בעיה זו משתמשים בקלקר P30 (לא F30 המוכר) שצבעו הוא ורוד שהוא... נכון, אנטי סטטי. אבל לנו כטיסנאים זה לא אמור ולא מפריע - זה זניח. למזל"טים ודברים קצת יותר גדולים זה סיכון אז שם משתמשים ב P30. אגב יש עוד אלף "סוגי קלקר": EPP, EPS, ELAPRON, DEPRON קלקר "רגיל" בצפיפויות שונות, bluefoam, רונדופלסט.. הכל לפי צורך השימוש

Flat spin

New member
שימוש נוסף לגרעין קלקר ../images/Emo22.gif

ובתמונה, מצוף לטיסן ימי במהלך בנייתו

frodo

New member
ושימוש נוסף

הוא בניית טיסנים חשמליים קלילים, מקלקר רגיל מצופה מסקינג טייפ, או מ EPP שהוא בעצם קלקר בעל תכונות חוזק וגמישות יוצאים מן הכלל עד כדי שהוא כמעט ובלתי הריס. הקטן

eitanuch

New member
זה ממש לא נכון

חנויות טיסנים בהחלט מייבאות טיסני EPP. אם הן לא תמכורנה, הטיסנאים יבנו לבדם. מה שבכל מקרה קורה

האמן לי , אני כותב מניסיון

לפני כשנה חיפשתי פה בארץ בנרות טיסן EPP שיהיה גם יפה וגם אופה. חיפשתי וחיפשתי והדבר הכי טוב שהצלחתי למצוא זה את הסופר זום שאינו דומה לכלום (אם כי מספרים שביצועיו יפים) לבסוף יבאתי בעצמי טיסן EXTRA300 מ EPP, יפיוף אמיתי וגם בעל ביצועי 3D נאים הטיסן עדיין חי וקיים למרות שפעמיים כבר עף לי פק ה LIPO באוויר והטיסן המשיך לטוס ללא מנוע ורדיו... קצת GOOP (דבק מגע המתאים ביותר ל EPP) והטיסם חזר לקדמותו. ברור לי לחלוטין שטיסנים כאלו אינם כלכליים לחנויות טיסנים, כיוון שמרגע שהם מוכרים את הטיסן אין להם יותר הכנסה...

snowball1

New member
אם החומר כלכך מושלם

למה עדיין יש חובבים רבים שמשתמשים בטיסנים בנויים מעץ?

frodo

New member
החומר אינו מושלם

ובטח שלא לכל השימושים. הוא אידאלי לטיסנים חשמליים קטנים וקלים, הוא גמיש ולכן לא יכול לעמוד בעומסים של טיסן גדול מבלי להוסיף חיזוקים שגם ככה ישברו בריסוק. ככה שמעל לגודל מסויים הוא מאבד את האפקט. מעבר לזה המחיר של החומר גבוהה מאד, והזמינות נמוכה מאד יחסית. הקטן

td12

New member
דניאל יש לך לינק לאקסטרה? או לפחות שם החברה?

תודה מראש

בודאי

e-foamies.com לבחור שם קוראים טים, ותתפלא באיזה מהירות הוא מגיב למיילים ששולחים אליו

snowball1

New member
מידע על בניית טיסנים

היכן ניתן למצוא מידע יותר רחב על בניית טיסנים ?

YHS

New member
בניית טיסנים מורכבת מהרבה נושאים

ויש "רמות" שונות של בנייה ומכך גם ידע בבנייה. החל מ RTF, ששםה ה"בנייה" היא מזערית ועד לבנייה מ"סקרץ'" , שם נדרש ידע בתחומים שונים וברובו מבוסס על ניסיון עבר. בין אם זה עבודה בעץ, מתכת, חשמל, טכניקה של טיפול בכלים ועד לשימוש בחומרים מרוכבים, למשל. כאשר קונים ARF, הוראות הבנייה (ויש כאלה שלא יקראו לזה "בנייה") מצורפות לאריזה. לקיטים יש שרטוטים רבים ומפורטים יותר. אם תמקד יותר את השאלה, אשמח לעזור.

snowball1

New member
כן את זה הבנתי

אבל כדי להבין מה קורה בסירטוט למה הסירטוט דווקא ניראה כך ולא אחרת צריך איזה רקע תאורתי , שאותו אני מחפש

Flat spin

New member
אינני מאמין שאפשר ללמד קריאה והבנת ../images/Emo22.gif

שרטוט ותכניות טיסנים במסגרת הפורום. עצתי לך, מצא חבר קרוב למקום מגוריך, הצמד אליו בשעה שהוא בונה טיסן, ראה את התכניות ואיך הדברים באים לידי ביטוי בבניה. למד את השימוש בכלים השונים, השימוש בדבקים, בציפוי וכן הלאה. בהמשך תוכל להעזר בתשובות בפורום לשאלות ספציפיות בנוגע לשרטוט ולבניה.

YHS

New member
אני דווקא אחלוק על גדעון

נראה לי שאת העקרונות אפשר להעביר כאן בפורום. כי אתה לא מדבר על "בנייה", אלא על הבנת השרטוט.(?) מאחר ואיני יודע כמה אתה מבין בשרטוטים, אם תוכל להסביר מה בדיוק חסר לך, אנסה להסביר, כמענה ל"שאלות מנחות".

למעלה