קלציום ? מגנזיום?

קלציום ? מגנזיום?

אם לוקחים קלציום הוא עלול לגרום למחסור במגנזיום. אם לוקחים תוסף שיש בו שניהם, הם מתחרים ביניהם, ומה נספג? מה לעשות? איך בכל זאת לדאוג שהגוף יקבל גם את זה וגם את זה?

ilan91

New member
רצוי לספק את צרכי הגוף באמצעות תזונה נכונה...

המינרלים בכמוסות הן בצורתם האנאורגנית ע"כ הגוף אינו יכול להשתמש בהם לצרכיו אלא להיפך, הם רק גורמים לנזק. כאשר שומרים על תזונה נכונה, אין צורך להכנס לכל החישובים "מה וכמה חסר לי" , זה מתחיל בסידן ובזרחן וממשיך בכל שאר הויטמינים והמינרלים שאינם פחות חשובים. אני מכיר כמה נשים שבעבר היו מכורות לכל החישובים האלה, לקח זמן אך לבסוף הצליחו להגמל. האמת היא שכאשר צרכי הגוף מסופקים אז אין צורך בכמויות גדולות יותר. אם תמלאי כוס מים ותמשיכי למלאות אותה אז המים יישפכו, יגרמו ל"לכלוך" ולבזבוז... במקרים מסויימים דווקא כאשר מזינים את הגוף בכמויות קטנות יותר - הנצילות של חומרי תזונה מסויימים דווקא גבוהה יותר. בתזונה נכונה אנחנו אוכלים מזון שלם ולא ויטמינים, מינרלים, חלבונים וכדו' בנפרד. ע"כ אני מציע לך לקבל הדרכה בתזונה נכונה ולהסיר דאגה מליבך...

חכמה רבה יש בדבריך

ואני אכן מקפידה על תזונה נכונה. מצד שני, לוקחת תוסף סידן, כי כפי הנראה התזונה שלי בעבר, לא היתה נכונה. ואז אני מגלה שאני גורמת לעצמי נזקים עם התוסף הזה.

נעמי66

New member
ה"תועלת" בתוספי סידן

שמעתי לפני שנים את המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי אומר: "כדורי סידן מספקים סידן בערך כמו הסיד מתחתית הקומקום"...

נעמי66

New member
נו, אז אם יש הסכמה...

של שני הצדדים, הקונבנציונלי והאלטרנטיבי, אולי זה נכון...

ההבדל הוא בגישה המעשית.

הרפואה הטבעית לסוגיה מטפלת באדם הבריא. ואילו האורתופד, שנשלח אליו אדם שרק בדיקות גילו אצלו מחסור בסידן, שולח אותו הביתה ללא טיפול.

נעמי66

New member
האורתופד, גם אם יתאמץ...

נראה לי שלא יידע לפתור את בעיית חוסר הסידן של המטופל שפנה אליו. הפתרון, כך נראה, נמצא במקום אחר.

0 אור 0

New member
יש יחס נכון בין קלציום למגנזיום

אין לגוף בעיה לקלוט קלציום ומגנזיום יחד - עובדה שברוב המזונות יש את שניהם (ועוד מינרלים), הבעיה מתחילה כאשר היחס ביניהם אינו נכון, וכאשר בתזונה או בגוף חסרים מרכיבים נוספים שמיועדים לסייע בקליטתם. לכן, כפי שהמליצו לך, עדיף לקבל מינרלים וויטמינים דרך המזון הטבעי, ואם צריך לקחת תוספים, לעשות זאת בפיקוח מקצועי של נטורופת שבונה את השילובים (ודעתי המאד אישית - למצוא אחד כזה שלא מאוהב בתוספים, אלא רואה בהם חיזוק/קביים לתקופה קצרה בלבד)

0 אור 0

New member
אז אם אין לך בעיה מיוחדת

את יכולה פשוט לשפר את התזונה ולדאוג למספיק מקורות טבעיים למינרלים - אם התזונה שלך מבוססת על שפע ירקות , פירות, דגנים וקטניות מלאים ואת מוסיפה לזה קצת גרעינים שונים, שומשום (טחינה), אגוזים, שקדים אז זה גם טעים וגם מכיל מספיק מכל החברה

0 אור 0

New member
עוד דבר חשוב מאד

זה פעילות פיזית - לא רק אירובי, אלא גם הפעלה של מאמץ כנגד העצם, גם כמובן פעילות פיזית טבעית, ואני מאמינה בהתמדה בפעיות נוספת כשמועדפות ביותר הן יוגה ואומנויות לחימה

למעלה