קלפי טארוט

Dominic5

New member
קלפי טארוט

שלום וערב טוב לכולם, רציתי לדעת האם אני יכולה להדפיס קלפי טארוט ולהדביקם על קרטון מבלי שהכוח שלהן יהרס... האם זה אפשרי בכלל...

scorpia

New member
אני עשיתי את הדבר הזה...

לקלפי הפניקס שכבר אי אפשר להשיג באף חנות. לא הרגשתי שמשהו נהרס!!! דעה שלי!!!

טקסים

אין תשובה מוחלטת. כמו שאין הסבר חד משמעי ומדויק לכיצד קלפי טארוט (או קפה, או מטוטלת) עובדים, ככה אין מדע מדויק מה מותר ומה אסור. המחמירים, מהם למדתי, מאמינים כי אסור לרכוש חבילת טארוט, אלא זה משהו שמקבלים במתנה (כך, את החבילה הראשונה שלי קיבלתי מתנה, ומאז קניתי עוד כעשרים). כמו כן, יש שמקפידים לעטוף את הקלפים בבד (ויש המקפידים על הצבע של הבד) ויש שלא; יש המקפידים לפרוש קלפים רק על בד; יש המקפידים לא לקמט, לקפל או לכתוב על הקלפים ואחרים שלא. מאחר ואין מדע מדויק, יהיו שיגידו שאין שום בעיה, ואחרים שיגידו שלא, זה אסור. בתכל'ס אני מאמינה שהתשובה שמתקבלת בעת פריסה מתקבלת מתוך שילוב בין התת מודע שלך (המכיל את מאגר הזכרונות שלך) לבין מאגר הזכרון הכולל של הקוסמוס. ולכן אין זה משנה אם קנית קלפים בעצמך, ציירת אותם, או הדבקת על קרטון. באחד התקשורים שהשתתפתי בהם, היתה התיחסות ספציפית לנושא. המסר שהתקבל היה - לכי לים, אספי צדפים, התרכזי בשאלה והשליכי אותם באוויר. גם שם (בסדר ובצורה בה ינחתו הצדפים) תמצא התשובה. כך שלא צריכה להיות לך בעיה. ואני כותבת את זה למרות הפגיעות הגדולה שאני חשה.

romharel

New member
ויש שחושבים שמי שעבד על קלפים

זכאי לתמורה על פרי העבודה ולכן במקום להדביק על קרטון, רכשי הקלפים וכך האומן יהיה לו מה לאכול וחפשי לך סט מתאים לכך לך לפתיחה ולאומן שיקבל את גמול עבודתו

אורי רז

New member
אני חושב שאין עם זה שום בעייה

יש חבילות שמודפסות בשחור לבן עם הוראות צביעה, מתוך גישה שקורא בקלפים שצובע את הקלפים בעצמו הופך את החבילה לאישית יותר, ולכן לטובה יותר לקריאה. הסייג היחיד שיש לי בנושא הוא הפרת זכויות יוצרים - אם עדיין ניתן להשיג את החבילה (חדשה, במחיר הוגן, ומבלי לעשות שמיניות באוויר), אז הדפסת החבילה בעצמך היא גניבה.

Dominic5

New member
הקלפים

תודה רבה לכולכם על הידע שאתם חולקים איתי :)) אני שמחה מאוד לינוק ידע זה מכם :) אמ... ואת הקלפים אני משיגה מהאתר של וואלה אסטרולוגיה... יש שם פירוש של כל קלף ותמונה בגודל מקורי של הקלף... אך אם תגידו לי שזה גניבת זכויות יוצרים אני אשלול שאת על הסף... הרי איני רוצה שיגנבו לי משהו?

Romkin

New member
כל הנושא של קלפים הוא רוחני במקורו

ורוחניות זקוקה לסוג של טקסיות (אותה הזכירה קרניאלה). קלף שהוצאת ממחשב יתפס אצלך כפיסת נייר עם ציור של קלף ולא כקלף טארו. במקרה של סקורפיה היא לא הצליחה למצוא חפיסה מקורית לכן עוד ניתן להסביר את ההדפסה. לדעתי עדיף להשקיעה את הכסף בקניית חפיסה מקורית, כי בסה"כ זו השקעה לטווח רחוק (כמו שרבים מחברי הפורום יעידו).

אורי רז

New member
הקלפים מוואלה אסטרולוגיה

למיטב ידיעתי מוגנים בזכויות יוצרים, ולכן אני חושב שמן הדין שתקנה חבילה בחנות המיסטיקה הקרובה. ברמת הרכילות בלבד: * הציירת (Pamela Colman Smith) ומתכנן החבילה (Waite) נפטרו לפני כחמישים שנה. הציירת מתה רווקה ללא ילדים. Waite הוריש את זכויות היוצרים לאישתו, ואינני יודע אם היו לו ילדים. * חברת U.S. Games קנו את זכויות היוצרים מאלמנתו של Waite. * מסתובבות שמועות - רק שמועות - שתוקפן של זכויות היוצרים פג. ייתכן והעניין יוכרע בבתי המשפט פה בארץ בעתיד הקרוב. אני חושב שעד שהעניין יוכרע אתה צריך לקנות עותק בחנויות.

Dominic5

New member
תדה רבה לך אורי

וכדרך אגב אני אישה או תרשה לי לדייק נערה.. ואני חושבת שמצעתי באמת את השקעתי החדשה בכסף שחסכתי כל השנה.. אכן זה שווה.. אני כל הלילה יושבת בין אתרים ומחפשת את פירושם לומדת את משמעות הקלף וכל סמל אחרץץ גביע מטבעות מוטות וכדומה. אני חשה צורך לספר.. שאני מרגישה כאילו הקלפים הם אלו שקוראים לי.. מאז ומתמיד אהבתי אסטרולוגיה ואת כל הכוכבים החלל והשמים. לפני כחודשיים היינו אצל חברים והחבר שאירח אותנו כבן 35 פתח לי בטארוט.. והרגשתי כאילו הקלפים התחברו אלי ישירות כל הערב ישבתי עם הקלפים פתוחים לפני הסתכלתי עליהם ושאלתי כל קלף מה הוא אומר נמשכתי לקלפים מסוימם ואיני זוכרת אילו.. אך האם זה נכון? שהקלפים במאמת יכלו ל"יצור איתי" קשר.. או משהו דומה שכזה? ערב טוב, דומיניק

scorpia

New member
אני מאמינה בתקשור...

ולדעתי, דרך הקלפים מישהו מתקשר איתך. גם אני כך התחלתי עם הקלפים וכל פעם שאני פותחת אותם ופורסת, יש בי התחושה שמנחים אותי אילו קלפים יצאו!!! אחלה הרגשה!!!!

sharon30s

New member
אני חושבת שעדיף לקנות את הקלפים

ולו בלבד שכך מתייחסים אליהם בצורה קצת שונה וביותר כבוד. אני קניתי בעצמי את כל החפיסות שיש לי ואני אוהבת את כולן!

למעלה