קלפי הילד הפנימי

Jahel

New member
קלפי הילד הפנימי

אני חדשה בפורום הזה אבל יש לי שאלה... אני מתלבטת אם לקנות את קלפי הילד הפנימי (inner child) ורציתי לדעת אם אתם מכירים את הקלפים או עובדים איתם, מה המחיר הממוצע שלהם והאם יש אפשרות למצוא מדריך לקלפים בעברית? תודה!

רשף כשף

New member
קלפי הילד הפנימי

קלפי הילד הפנימי נוצרו על ידי שני אסטרולוגים: מארק ואישה לרנר, שיצרו את החבילה מנקודת מבט אסטרולוגית, תוך תשומת לב מיוחדת לילד הפנימי ולאגדות ילדים. אגדות ילדים, כפי שהם כותבים בספרם, "הן הרֶכב בו אנו מגלים ומכבדים את המוזה". דרכן אנו חווים התנסויות בחיינו ומתפתחים פיזית, רגשית, נפשית ורוחנית. החשיבות הרבה שאנו מייחסים לסיפורי העמים שהם הידע התורשתי הקדום שלנו, מצביעה על כך שכל סיפור טומן בחובו מוסר השכל, שבא ללמדנו ולכוון אותנו בשיעורים שונים בחיינו. עולמו הפנימי של הילד רווי בצבע והתרחשויות, וכאשר אנו באים ללמד אותו על החיים בעולמנו עלינו להעניק לו את הכלים שבהם יוכל להשתמש בעתיד, תוך שימוש באספקטים מעולמו הפנימי. ניסיון החיים, הניסיון האישי שלנו כיחידים וכקבוצות יהיה לנו לעזר רק כאשר נוכל לחלוק אותו ולהעבירו לדורות הבאים. למרבית הפלא, בשלב מסוים בהתבגרות, רובנו מפסיקים להאמין באגדות ילדים ובכל מה שנלווה אליהן. מגלים שמבחינה פיזית האגדות אינן שורדות את מבחן המציאות, ולכן משאירים בצד את כל השיעורים שלמדנו מהן ומפספסים את החשיבות העמוקה של הידע השורשי שצברנו עד כה. ואנחנו, כמו ילד שנלקח ממנו הצעצוע, נשארים פעורי פה ותוהים על עוצמתו של העולם. היינו ילדים ונשארנו, בכל אחד מאיתנו חבוי לו ילד פנימי שרק מבקש ביטוי, הקלפים עוזרים לו לצאת לחופשי. המסרים שהקלפים מביאים איתם הם מסרים בעלי נטייה פסיכולוגית (בניגוד לחבילת הריידר למשל, שמעבירה מסרים ארציים יותר). מכאן גם אופי הפריסות בחבילת הילד הפנימי שונה מעט מאופי הפריסות בקלפי הריידר: מגוון הצבעים וכמות המידע הגבוהה שכל קלף וקלף מביא איתו לפריסה, יוצרים תמונה שלמה ורחבה עם מספר מועט יחסית של קלפים בכל פריסה (שלושה או ארבעה קלפים בדרך כלל), כך שלעיתים אף קלף בודד יכול לתת תמונה מספקת על מצבו של השואל והתהליך אותו הוא עובר. לא כל סיפורי האגדות הם חיוביים ומלאי אור כפי שנהוג להציגם. עם זאת, מוסר ההשכל של האגדה הוא זה שמוביל את השואל הלאה: באגדה על שלושת החזירונים למשל, שהיא אגדה מאוד לא קלה מבחינה פסיכולוגית, המלצת הקלפים היא מאוד מעשית: למידה מטעויות והימנעות משיפוט. הזאב הרע, הוא דמות שנתפסת כשלילית בעולם האגדות. הקלף ממליץ להתמקד באור על ידי התמודדות עם החשיכה, בניגוד לבריחה ממנה שהיא דרך הפעולה הקלה יותר. גם סינדרלה באגדה המפורסמת עוברת תקופות לא קלות, כאשר הקלף ממליץ ללמוד להתאבל ולשחרר את הדמעות, שהן הכוח המרפא של הנשמה. באופן מפתיע, חבילת הילד הפנימי היא חבילת הטארוט הראשונה שהכרתי. התחברתי באופן אינטואיטיבי למסרים והתובנות של הקלפים ותחושתי היא שקלפי הילד הפנימי בחרו בי בטרם אני בחרתי בהם. קלפי הילד הפנימי מרגשים אותי בכל פעם מחדש, כפי שעמיתה לקלפים פעם כתבה: "הילד הפנימי, מסתבר, כבר לא ילד. הוא יודע להחליט החלטות חשובות בשביל עצמו. לפעמים המסר הוא זה שנותן את הכוח לעשות את מה שנדרש..." © רשף כשף לגבי מחירים- מחיר החבילה בארץ נע בסביבות +500 ש"ח לחבילה וספר הדרכה באנגלית. לא ידוע לי על חוברת הדרכה בעברית. ניתן לקנות את החבילה ישירות דרך האתר של היוצרים, בקישור המצורף.

ואם תחפשי בארכיון הפורום שלנו

תמצאי לא מעט מאמרים מעולים של רשף כשף על קלפי הילד הפנימי. בנוסף מאמרים של רשף כשף במאמרי הפורום וכן ב"אינפיניטי" - ירחון מיסטיקה וירטואלי.

למעלה