קלפטומניה

אלוןalon

New member
קלפטומניה

יש לי חברה שהתברר לי לא מזמן שהיא קלפטומנית... זה גרם לי להתרחק ממנה אבל חשבתי על זה שאולי אני צריכה לעזור לה עם הטיפול והכל. רציתי לשאול איך בדיוק אני צריכה לנהוג? מה לעשות? והאם יש טיפול וודאי לדבר הזה?

גרא.

New member
אלוןalon,קלפטומניה באה לידי ביטוי בכשלונות

חוזרים להתנגד לדחף של גניבת חפצים שלא לשמוש אישי,או בכדי לעשות רווח.הטיפול הוא תרופתי משולב בטיפול פסיכולוגי. כדאי שהיא תפנה בקופ"ח שלה לפסיכיאטר בכדי שיעריך את מצבה,ויחליט על דרכי הטיפול.

אלוןalon

New member
תודה

ואיך אני אמורה לפעול? מאוד נפגעתי שהיא שיקרה לי, ואני אפילו חושבת שהיא ניסתה לקחת ממני גם.. אני צריכה לכעוס ולהאשים? או פשוט להמשיך כרגיל? אני לא יודעת אם לבד היא תפנה לטיפול.. בגלל זה אני רוצה ללחוץ..

אלוןalon

New member
ושאלה נוספת

יש קשר בין קלפטומניה לשקרן פטולוגי? זאת אומרת, יכול להיות שהקלפטומניה גורמת לה להיות שקרנית פטולוגית מתוך פחד?

גרא.

New member
אלוןalon,לא.הקלפטומניה היא הפרעה נפשית,בה

החולה,לא מודע לגניבה שלו,ולכן במידה והוא משקר,זה נעשה בלא מודעות,ולכן הפחד ךא רלוונטי.השקרן הפתולוגי,עלול לעשות כן מכמה סיבות.על ידי השקר הוא יוצר מציאות מעוותת שמבטאת את צרכיו הנפשיים,שהיא תוצאה של דחף פנימי ללא תועלת חיצונית. השקר מאפשר לשקרן כזה להגדיל את עצמו וליצור מציאות בדוייה,מעוותת המספקת לו רווח נפשי.היא מאפשרת לו להראות טוב יותר בעיני עצמו.יש כאלה שגם מאמינים בשקרים של עצמם.שקרן פתולוגי,סובל בדרך כלל מדימוי עצמי נמוך,ולכן נהוג לטפל בגישות המשקמות את הדימוי העצמי.

אלוןalon

New member
אם ככה...

זה לא נדיר שקלפטומנים גם משקרים לא במודע בנוסף לגנבות? זה שכיח?

Jאפאר

New member
האם לכעוס, להיפגע, ללחוץ?

הכעס אף פעם לא עוזר. חכם סיני זקן אמר: "כשאתה כועס, תחשוב על התוצאות". התוצאה של כעס אף פעם אינה טובה. במקרה הזה, אם אכן מדובר על קלפטומניה, מדובר בהפרעה נפשית. בתור שכזאת אין מה לכעוס עליה. זה משהו שמשתלט עליה והיא לא מצליחה לעצור בעצמה. לכן כעס או פגיעות מצידך אינם במקום. דווקא גילוי של חברות, הבנה, הירתמות לעמוד לצידה בעת שהיא מטפלת בבעייה, דיסקרטיות ותמיכה נשמעים לי כתגובה בריאה וחברית יותר. בוודאי שאין מה להאשים או ללחוץ. דברי איתה על מה שקורה, תתמכי בה ותנסי לעזור לה לעזור לעצמה = ללכת לטיפול.

אלוןalon

New member
תודה רבה על התשובה

אנסה לפעול כמו שאמרת, למרות שזה קשה... בעיקר בגלל שאני לא יכולה לבטוח בחברה טובה.

Jאפאר

New member
אלוןalon

חברות טובה ואמיתית נבחנת בשעת קושי ומשבר ולא רק בשגרה כשהכל בסדר. זה קשה? נכון. עלייך להחליט אם היא חשובה לך ואם את מוכנה להתגייס למענה ולקבל אותה כמו שהיא. זה מה שנקרא יכולת הכלה. להכיל אותה כפי שהיא מבלי לברוח מהקשר. להבין שיש לה בעייה ולאהוב אותה למרות זאת ואז להתגייס ולעמוד לצידה. ההחלטה שלך. עלייך להחליט עד כמה היא חשובה לך והאם בעקבות הבעייה שהתגלתה את רוצה להפסיק להיות חברה שלה. בהצלחה. במשברים בחיים מגלים מי החבר האמיתי שלך ומי בשעת משבר לא מגלה אמפתיה, מתרחק ולא אכפת לו. גם על אלה שמתרחקים ולא מתגייסים לעזרתנו אסור לנו לכעוס. הם פשוט לא מסוגלים להתמודד עם הבעייה שלנו, אין להם יכולת רגשית או רצון לעזור. פשוט צריך לקבל את זה שהם כאלה וזהו. חבר טוב ממש מגלה בתוכו את הכוחות להתגבר על הקושי שלו ולעמוד לצידך בשעת משבר. זוהי בעיני משמעותה של חברות טובה. כל הנ"ל הוא דעה אישית, בלתי מקצועית לחלוטין המבוססת על נסיון החיים שלי ותפישת החיים שלי. בהצלחה רבה.

כיום

מתייחסים לקלפטומניה כמו להפרעות התמכרות קומפולסיביות אחרות. לרוב הקלפטומנים גם יש הפרעות נלוות כמו הפרעת אישיות גבולית, פרנואידית או סכיזואידית. לפעמים קורה שמתפתחת קלפטומניה אחרי פגיעת ראש טראומטית. הטיפול בקלפטומניה דומה לטיפולים המוצעים למתמכרים אחרים: הימנעות/גמילה, תמיכה, 12 צעדים ודומיהם. את שואלת האם הטיפול וודאי. הטיפול כן, האדם בטיפול לא. כמו כל מתמכר אפשר לעבור תקופות בחיים שלא גונבים ואחר כך לגלוש לתקופות שכן. לא לעולם חוסן.

למעלה