קלף שישה גביעים.

קלף שישה גביעים.

לילדה יש שני פרצופים, אחד צהוב מושפל כלפי מטה, הממאן לקבל את הפרחים והשני אדום המתלהב לקבלם. מה דעתכם? למה הדו פרצופיות הזאת? מה תפקיד השומר האפור המשוטט מאחור?

וואו, יש כל כך הרבה פרטים בקלף../images/Emo22.gif

היי מיקי, אני מבינה שאני מסתכת בקלף, סיטואציה שאותה " גברת " פעם היא האדם הבוגר ופעם היא הילדה שבתוכה , הילדה רוצה לתת לעצמה הבוגרת את הגביעים מלאי פרחים שבולט הפרח הלבן שמסמל עבורי משהו מואר , והבוגרת מסיטה ראשה כעוסה קמעה ומסרבת לקבל את המתנה הזו השומר בקלףבעינני יוצר סיטוציה של מקום ששיך לעבר במבצרים עתיקים . ככה אני רואה זאת. אריאלה באהבה

חשבתי שיהיה דיון יותר מעמיק.

ש י ש ה ג ב י ע י ם הילד מגיש גביע פרחים לילדה מסמל הבעה רגשית. ראשו ורגליו האדומים מסמלים את רצונותיו ותשוקותיו האמיתיים. שמלתו הכחולה מסמלת את הרציונליות שלו. לבושה של הילדה בגוונים כחול שכלי, צהוב רגשי, אדום רצון ותשוקות. הפרחים הלבנים מסמלים את טוהר הכוונות של שניהם ילדותם מסמלת את התמימות והנאיביות שלהם. בפניה של הנערה יש שני פרצופים האחד אדום מתלהב לקבל, והשני צהוב ממאן לקבל. דו פרצופיות בהתאם לזיכרון של השואל. )כועס או מתגעגע( הבתים הדהויים והישנים ברקע מסמלים את היות התמונה זיכרון ישן, רגשי נעים. האיש האפור עם הכדון ההולך וגבו אלינו, (לא רואה) הוא השומר והמפקח השכלי ההגיוני המתרה בנו לא לשקוע בזיכרונות אלה, הגגות האפורים מסמלים את הבדידות הנלוות לזיכרון זה. ארבעת הגביעים מלאי הפרחים מלפנים מסמלים את גדר האשליה הרגשית הטמונה בזיכרון, כמו מחיצה רגשית מגוננת (אל תפריעו לי) המפריעה לקשר עם העולם. הגביע על הבימה למרות היותו רחוק מיתר הגביעים ניראה גדול יותר מהם, סמל לרגשות, לסיפורים והאגדות הדמיוניים הנלווים ולהעצמת אהבה ישנה זאת. משמעות הקלף: נוסטלגיה. זיכרונות מהעבר. לא ממצא את ההווה. חי בעבר. חיים אהבה ישנה. חשיבה - רגשית מלווה בזיכרונות מין העבר. רגשות - קשורים לעבר וקשה להפתח מחדש, אהבה ישנה מפריעה. פעולה - קשר מין העבר יתחדש פתאום, מנסה לחדש קשר מהעבר. הפרעה - משהו מן העבר מפריע לשואל להצליח. כתשובה כן/לא - כן, חיובי.

היי אריאלה.

הילדה הכעוסה אינה נראית בעיני בוגרת. לכן אני רואה בכך זכרון ישן מהעבר, כאילו זה תלוי בשואל איך הוא נזכר בסיטואציה, פעם הוא נזכר בדחיה שלה, בכעס. ופעם הוא נזכר ומדמיין את התלהבותה ממנו, געגועים, נוסטלגיה. בזכרוננו קיימים שני סיפורים למה שאירע, הזכרון צף בהתאם להרגשתו של השואל באותו רגע. באהבה לך מיקי

צ ל י ל 8

New member
אף פעם לא ראיתי שיש לילדה 2 פרצופים

אולי לא ראיתי טוב.. אבל אף פעם לא האירו את תשומת ליבי לכך ומעולם לא שמתי לב...

הייתה לי הרגשה שאני מחדש משהו.

כמו למשל המגדל המעלה עשן ו2 גולגלות בקלף 10 מטבעות בצד שמאל. איזה כייף לי לחדש משהו לכן.
ים מיקי

צ ל י ל 8

New member
מיקי, חיפשתי ולא מצאתי.

לא את 2 הפרצופים ב-6 גביעים ולא את הגולגלות ב-10 מטבעות. אולי יש שם 2 פרצופים קטנים... והעשן במגדל הוא בולט מאוד, אלא אם כן אנחנו מדברים על משהו שונה...

זה לא השיער שלה ?

הסתכלתי לעומק בילדה ואני חושבת שה"פרצוף הצהוב" הוא פשוט השיער שלה... לא ככה ?

לדעתי לא, יש שני פנים

אחד שמח ואחד עצוב. נסי עם מגדלת. כשיש לי התלבטות אני מנסה עם מגדלת. אני חושב שהציורים היו גדולים מאוד כשצויירו. באהבה לך מיקי

צ ל י ל 8

New member
מיקי, חיפשתי ולא מצאתי.

לא את 2 הפרצופים ב-6 גביעים ולא את הגולגלות ב-10 מטבעות. אולי יש שם 2 פרצופים קטנים... והעשן במגדל הוא בולט מאוד, אלא אם כן אנחנו מדברים על משהו שונה...

כן, כן, זה המגדל הבוער

לאחר דעיכת האש, שני הפרצופים הקטנים הם אלה שנפלו מהמגדל. ב6 גביעים שימי לב לכיסוי הראש של הנערה מצד שמאל, הכיסוי הוא הפנים הנלהבות.
מיקי

יום-טוב עופרה ומיקי ../images/Emo140.gif

תודה על התגובות, והשאר הינו בעייני המתבונן , וכמה נחמד שיש לכל אחד דמיון משל עצמו, לנתח דברים שהוא רואה, לכן גם יש לא מעט פרושים לכל קלף כנראה, וכל כך הרבה סוגי קלפים בכלל וטארוט בפרט.. אור אהבה ושמחה אריאלה באהבה

אריאלה ../images/Emo140.gif

אני לא חולק עליך ועל מה שאת מרגישה. הדמיון של כולנו הוא המיוחד בקריאה בקלפים, רק באמצעותו ניתן להיות מיוחדים ושונים. אנחנו לומדים אחד מהשני תמיד, חלק מדברי אחרים אני מאמץ לי וחלק לא. זה היופי בלימוד המשותף. אוהב אותך תמיד מיקי.

למעלה