קלף הקיסר....

קלף הקיסר....

ניסיתי להקפיץ מעלה את השרשור של הקיסר אך ללא הצלחה. אנא גלגלו מעט למטה וקראו את החומר שהצטבר. אם יש למישהו להוסיף עוד זה יהא מעולה ! אני עומדת להכין את המאמר הראשוני ואני מבקשת כמה שיותר חומר. אז... לעבודה :)

uri_raz

New member
קיסר IV של Minchiate Etruria

בחבילת המינקיאטה האיטלקית הסירו את קלפי האפיפיור והאפיפיורית כדי לא לפגוע בכבוד האפיפיור (יותר טוב מלשחק בקלפים במחתרת). במקום האפיפיור צורף קיסר נוסף - האחד נקרא הקיסר המערבי והשני נקרא הקיסר המזרחי. ההתייחסות היא לאימפריה הרומית, בה היו בשלב מסויים שני קיסרים - אחד מערבי שישב ברומא, ואחד מזרחי שישב במצריים. הפיצול נעשה מסיבות פוליטיות (למנוע מאבק מיותר על כס הקיסר) ומעשיות (לחסוך זמן בשליחת שליח מהמזרח התיכון לרומא כדי להתייעץ בקיסר במקרה של מרד וכיוב').

romharel

New member
הקיסר המזרחי

ישב באיסטנבול היא אז קונסנטינופול ולא במצרים

uri_raz

New member
צודק - לא הייתי מספיק עירני בשיעורי

היסטוריה בתיכון.

romharel

New member
בשביל זה יש חברים....

הקיסרות המזרחית [ביזנטיון] היתה קיימת עד לכיבוש המוסלמי [אישם במאה ה15 או ה16] של תורכיה. היא תמיד היתה "אלטרנטיבה "לקיסרות רומי הקדושה [זו עם הנשר הדו ראשי] עוד פרט היסטורי ניתן לראות על קלפי הכוהן הגדול כתר בעל שלוש קומות [כמו עוגת יומהולדת] זה כתר "קיסרות רומי הקדושה [הידוע גם כטיארה המשולשת של האפיפור [שלוש הקומות שלה = השילוש הקדוש] ככה זה קשה טארוט בלי נצרות ובלי היסטוריה מערבית ולא רק.....

למעלה