קלף הקוסם 1

Shar0ni

New member
קלף הקוסם 1

במסגרת הפינה הקבועה שלי שקצת זנחתי לאחרונה לצערי, אך לטובת דברים חשובים יש לציין. אני מעלה כאן את קלף הקוסם שהוא קלף מס' 1 בסידרת הארקנה הבכירה המכילה 22 קלפים שעל שניים מתוכם כבר דיברנו. רעיונות, מחשבות, השגות, ידיעות ? אשמח מאוד שתשתפו - כולנו נוכל ללמוד. התמונה הראשונה היא מסדרת קראולי. בחפיסות מסויימות ישנם 3 קלפי קוסם. שכנראה היה לקראולי קשה לבחור איזה יותר יפה אז הוא הוסיף את שלושתם

../images/Emo28.gifהקוסם../images/Emo28.gif

הקלף שפותח את הארקנה הבכירה בסידרת הקלפים, ואי מתיחסת דווקא לריידר, משום שמבחינתי לפחות הוא הכי ברור... כל הכלים בידך - מבחינתי הוא משפט המפתח בקלף הזה. לא מזמן דיברנו על יצירת מציאות, על הסרט ההוא שנקרא "הסוד" ועוד כל מיני כאלה שמגולמים לדעתי בקלף.
על קצה המזלג: הסמלים... לפחות חלק מהם: חרב - מסמלת את החשיבה שלנו, המנטאל - אוויר. גביע - מסמל את הרגשות שלנו, - מים. מטה - יצירתיות ויצריות, יצר - אש. מטבע - חומר, עשייה - אדמה. הקוסם לבוש בגלימה לבנה - שמסמלת בין היתר טוהר, החגורה שלו מצויירת כנחש האוכל את זנבו - בריאות, מחזוריות ועוד... הוא עומד כשידיו למעלה ולמטה ומזכיר את האות א' - תחילת הכל... המטה בידו מכוון למעלה, לאמור - מורד או מעלה תובנות מלמעלה או למטה
(קניתי אורלי...) חבצלות לבנות ושושנים אדומות - יצירתיות וטוהר. הגלימה האדומה - רצון או צורך ליצור, אנרגיה גולמית של יצירה...
טוב, יש עוד הרבה מה לומר על הקלף הזה, ואני עוד לא שתיתי
עלבוקר...
מה עולה לכם מכל זה?
מה אתם חושבים על הקלף?

Shar0ni

New member
כמו שעשינו בקלף של השוטה

תחושות, מחשבות, רגשות, מה עולה לך?

orli997

New member
טוףףףף

מה שאני רואה זה שהבאת מהראשון שנראה חביב שמח ונראה כשולט בפרטים סביבו הבא נראה קצת יותר רציני ואחריו כבר יש מין תחושת כדרות ואיום אפילו האחרון נראה ממש אפל, אבל קוסם מה הקשר לחרב? את הצמחים וכוס השיקוי והשרביט או לא יודעת מזה אני מבינה, אבל החרב מה לה? בקיצור עושה רושם של אדם ששולט ברזי הקסמים והשיקויים, אולי מישהו יכול לעזור לי? להוסיף עוד רעיונות אסוציאטיביים לקלפים? יאללה שתפו פעולה

Shar0ni

New member
מה שאני רואה

אדם שפניו מופנות אלינו, הבטן שלו חשופה- אין לו מה להסתיר. (אם מסתכלים על שפת הגוף שלו) יד אחת למעלה ויד אחת למטה - הוא שואב את הכוחות שלו מלמעלה יודע להתמיר אנרגיה קוסמית לאנרגיה שימושית. הכלים שיש לו - הם כל אותם הכלים שהוא צריך. חרב, מטה, מטבע וגביע. אלו כל הכלים להם האדם זקוק בחיים. מעל הראש יש לו את סימן האין סוף שמסמל את האיזון והאיחוד. בנוסף, הקוסם נראה כעושה "ג'אגלינג" זאת אומרת שמה שהוא עושה, הוא עושה בקלות, ללא מאמץ כמעט. אם אני מתייחסת לצבעים בקלפים של ריידר אז הגלימה האדומה והרקע צהוב מאוד דומיננטים. הצבע האדום מבטא כוח שליטה ומוחצנות, צבע מאוד אנרגטי. הצבע הצהוב מסמל שמחה, בהירות מחשבה, זהות עצמית, ידע וחוכמה. יש המון חיות בקלף - בסך הכל... בטארוט של קראולי יש לו נחש מעל הראש וקוף למרגלות הרגליים - אבל זה כבר יהיה בהמשך.

orli997

New member
כול זה את רואה בקלף? מדהים../images/Emo140.gif

וואלה זה נכון, אבל למה את מסיקה שהוא שואב את האנרגיה שלו מלמעלה? יש איזה מצב שיכול להיות הפוך? או שזו פרשנות השערה?

Shar0ni

New member
הכל בגדר השערה בלבד

יד אחת מוטה למעלה ואחת למטה. התייחסתי לשפת הגוף שלו. הקוסם נראה לי כמחובר לאנרגיה הקוסמית ויודע להשתמש בה. מה כוונתך להפוך? שהאנרגיה שלו באה מבפנים?

orli997

New member
אולי

אולי מהאדמה, מכדור הארץ הוא מפזר לקוסמוס? סתם השערה עזבי אצלי הרבה דברים נראים הפוך, ומה אומרים כל הדברים מיסביב? הצמחים הצורות הגאומטריות או הקוים ברקע,

Shar0ni

New member
זה בדיוק הקטע

מה זה אומר לך? שהרי אנחנו כאן בשביל ללמוד, לא? עד שגילי תבוא... ח!

Mist2

New member
קלף הקוסם

הקוסם הוא השער הראשון להיכל הידע והעבודה של השוטה על עצמו. כדי שהשוטה יוכל להתקדם, הוא זקוק לכלים ולידע שיעזרו לו לעשות את צעדיו הראשונים. הקוסם מסביר לשוטה על החוקים הבסיסיים שחלים על העולם וכך גם על האנושות, ומראה לו באילו כלים יכול השוטה להתמודד ולעבוד. אחד הדברים החשובים ביותר שמוסברים לשוטה הוא: כפי שלמעלה כך גם למטה, או במילים אחרות, החוקים שחלים על היקום חלים גם האדם. אנו רואים זאת בקלף כשהקוסם מצביע בידו האחת למעלה ובידו השניה מטה על הקרקע.

orli997

New member
היי זה מוצא חן בעיני../images/Emo24.gif

החוקים שחלים על היקום חלים גם על האדם, אולי נפתח שרשור שמדבר על החוקים האילה? מה הכוונה לחוקי הקוסמוס בכלל,

Mist2

New member
טיפה גדול על המדיה הזו לא?

צריך לחזור המון אחורה, להתחיל מהתחלה ולרשום ספר שלם...

orli997

New member
אפשר להתחיל בקטנה

אפשר כל פעם נושא תחום או תו ספציפי, יכול להיות פולמוס מעניין , אני חושבת שיש הרבה חילוקי דעות ותפיסות שונות ומנוגדות לגבי החוקים החלים על הקוסמוס ועל האדם, בקיצור אני בעד

Mist2

New member
טוב, משהוא קטן

"בין הנוסחות הממצות את תוכנם של סמלים רבים היתה אחת בעלת משמעות מיוחדת. היתה זו הנוסחה: 'כלמעלה, כן למטה', מתוך 'לוחות הברקת של הרמס טריסמגיסטוס'. נוסחה זו קבעה כי את כל חוקי הקוסמוס ניתן למצוא באטום או בכל תופעה אחרת הקיימת כדבר מוגמר על-פי חוקים מסוימים." מתוך - חיפוש אחר המופלא פ.ד. אוספנסקי

למעלה