הים במיקרה הקלף ניפתח לי בגדול על המסך. וראיתי משהוא משונה יש חץ בקלף. ואני חושבת שהוא מכוון. מאחר והחץ מראה שמאלה והגדל של הספינה מראה ימינה. יש היתנגשות בקטע. היתכן שזה באמת מכוון? או סתם מיקרה?
למען האמת זו הפעם הראשונה שאני שמה לב לכך אם לתת לזה פרשנות, הייתי אומרת שזה אולי הקונפליקט בין ההתקדמות וההתחדשות שבקלף המוות, לבין הדברים ה"מתים" שהשארנו מאחור...
מצד אחד בכל קלף יש המון מוטיבים שקשורים למשמעות שלו אבל מצד שני לא כל דבר בקלף מסמל משהו כמו שמישהי כתבה בשירשור, גם לי תמיד היה נדמה שה"חץ" הזה הוא הדרבן של הנעל
אבל לאיזו מערה מדובר? מילא החץ.. עכשיו גם צריך לחפש מערה? האמת שגם אני ראיתי בחץ שבקלף המוות את הדורבן של הנעל. ומעולם לא ראיתי את החץ ב-3 מטות, כמו שאורי הראה בשרשור הנ"ל.
אי ידיעה היא דבר די עדין - יש הבדל בין יודעים שלא הייתה כוונה, לא יודעים אם הייתה כוונה, ויודעים שהייתה כוונה אבל לא יודעים מה היא. אי-ידיעת הכוונה אינה מחייבת התייחסות של 'סתם עוד ציור' - הדמיון לקלף העולם מחבילת Cary Yale העלה בי הרבה מחשבות על הקשר בין קלף המוות לקלף העולם.
יש לי רפרודוקציה של החבילה, אבל איכשהוא הצבעים שלה דרעק בהשוואה לצילום מהאתר שלי. אגב, יכול להיות שהדפדפן מקטין לך אוטומטית את התמונה לגודל החלון - בדף הזה (הקלף בצד ימין למטה) הקוד מכריח את הדפדפן להציג את התמונה בגודל המקסימלי.
נאמר שזה מסמל את המסע של דנטה אל העולם התחתון, במטרה לחוות את חווית המוות של האני, אשר חשובה עבור המשך מסעו המיסטי אל הבורא. למבינים אנגלית, צירפתי קישור מרתק (ראו סעיף 11 להסבר על המערה). מקווה שעזרתי
המערה מייצגת את הכניסה לתוך מערכת הגיהנום, המאפשרת את טיהור הנשמה ואת ההמשך לקלף הבא, המיזוג - קלף המידה הטובה של מתינות ואיזון. אני מצרף קישור למידע יותר מפורט (בעברית הפעם) לגבי היצירה של דנטה, הקומדיה האלוהית.