קלף המוות

ורד 34

New member
קלף המוות

הים במיקרה הקלף ניפתח לי בגדול על המסך. וראיתי משהוא משונה יש חץ בקלף. ואני חושבת שהוא מכוון. מאחר והחץ מראה שמאלה והגדל של הספינה מראה ימינה. יש היתנגשות בקטע. היתכן שזה באמת מכוון? או סתם מיקרה?

XמטאורX

New member
אף פעם לא שמתי לב לזה...

למען האמת זו הפעם הראשונה שאני שמה לב לכך אם לתת לזה פרשנות, הייתי אומרת שזה אולי הקונפליקט בין ההתקדמות וההתחדשות שבקלף המוות, לבין הדברים ה"מתים" שהשארנו מאחור...

מעניין מטאור.... אהבתי את הגישה

ואת הראיה הזו. השאלה היא האם באמת לכל פרט ופרט הכי קטן בקלף ישנה משמעות שהיא מעבר. מה אתם אומרים על כך ?

XמטאורX

New member
אני לא בטוחה...

מצד אחד בכל קלף יש המון מוטיבים שקשורים למשמעות שלו אבל מצד שני לא כל דבר בקלף מסמל משהו כמו שמישהי כתבה בשירשור, גם לי תמיד היה נדמה שה"חץ" הזה הוא הדרבן של הנעל

צ ל י ל 8

New member
זה בכלל נראה לי כמו המספר 7...

או שהתמונה כאן לא ברורה. צריך להסתכל בקלף ממש

צ ל י ל 8

New member
אוקיי... אחרי שהגדלתי את התמונה

ע"י לחיצה על התמונה עצמה, ראיתי את החץ. בחיים לא הייתי שמה לב אליו.

צ ל י ל 8

New member
קראתי את השרשור

אבל לאיזו מערה מדובר? מילא החץ.. עכשיו גם צריך לחפש מערה? האמת שגם אני ראיתי בחץ שבקלף המוות את הדורבן של הנעל. ומעולם לא ראיתי את החץ ב-3 מטות, כמו שאורי הראה בשרשור הנ"ל.

תמיד חשבתי

שזה החלק האחורי של הנעל שלו כמו במערב הפרוע בסרטים, לפעמים רואים מגפיים ויש להם מין דבר כזה יוצא מאחורה

אורי רז

New member
למיטב ידיעתי

מה שאתה מתייחס אליו נקרא דרבן (שמשמש כדי לדרבן את הסוס ע"י דקירתו בצלעותיו), וכמו בציור שצירפתה הדרבנות שמחוברים למגפיים הם גלגלים עם שפיצים.

ורד 34

New member
אז מה שבעצם זה אומר שזה סתם

עוד ציור. אין שום כוונה מאחורי הדברים. האם יתכן שהוא לא היתכוון לכולם ובעצם הציירת ציירה שם משהוא מישלה?

אורי רז

New member
תשובה זהירה בשני חלקים

אי ידיעה היא דבר די עדין - יש הבדל בין יודעים שלא הייתה כוונה, לא יודעים אם הייתה כוונה, ויודעים שהייתה כוונה אבל לא יודעים מה היא. אי-ידיעת הכוונה אינה מחייבת התייחסות של 'סתם עוד ציור' - הדמיון לקלף העולם מחבילת Cary Yale העלה בי הרבה מחשבות על הקשר בין קלף המוות לקלף העולם.

אילו מחשבות אורי.... ?

בגלל הסוס ? יש לך אפשרות להגדיל את התמונה עבורנו ? איזה קלף עוצמתי !!

אורי רז

New member
of ships and shoes and sealing wax

יש לי רפרודוקציה של החבילה, אבל איכשהוא הצבעים שלה דרעק בהשוואה לצילום מהאתר שלי. אגב, יכול להיות שהדפדפן מקטין לך אוטומטית את התמונה לגודל החלון - בדף הזה (הקלף בצד ימין למטה) הקוד מכריח את הדפדפן להציג את התמונה בגודל המקסימלי.

החץ והמערה

נאמר שזה מסמל את המסע של דנטה אל העולם התחתון, במטרה לחוות את חווית המוות של האני, אשר חשובה עבור המשך מסעו המיסטי אל הבורא. למבינים אנגלית, צירפתי קישור מרתק (ראו סעיף 11 להסבר על המערה). מקווה שעזרתי

ורד 34

New member
אז בעצם המערה היא המקום שבו אנו

משילים חלק מאיתנו ביכדי שנוכל להגיע למעלה לאלוהים?

אולי יותר נכון להגדיר את זה:

המערה מייצגת את הכניסה לתוך מערכת הגיהנום, המאפשרת את טיהור הנשמה ואת ההמשך לקלף הבא, המיזוג - קלף המידה הטובה של מתינות ואיזון. אני מצרף קישור למידע יותר מפורט (בעברית הפעם) לגבי היצירה של דנטה, הקומדיה האלוהית.

ורד 34

New member
תודה נתנאל

אני כבר הרבה זמן מחפשת סיבה ליקרוא את היצירה של דנטה

למעלה