קלעטנסקי

קלעטנסקי

בקובץ בית אהרן וישראל האחרון (סיוון תמוז תשסז) פורסם מפקד נוסף של יהודי קארלין, והפעם משנת תקכב - 1762. רוב המופיעים שם, הכינוי הוא על שם אביהם. כגון, מאירוביץ, זלמנוביץ, מושקוביץ וכן הלאה. חלק מהמופיעים שם, הכינוי הוא על שם המקצוע שלהם, כגון קושניר, קריניוק, פורמן, וכדומה. ישנם כמה שמות שהכינוי שלהם הוא קלעטנסקי, KLETNSKY, ואף קלעטנסקובה KLETNSKOVA. האם מישהוא יודע מה פשר המילה הנ"ל?

עדנה4

New member
מאוד מעניין, האם יש לך במקרה את הקובץ?

האם תוכל לבדוק בו אם יש שם ורהפטיג? בתודה רבה מראש,

לא זכור לי השם ורהפטיג

ראיתי את הקובץ, וכעת הוא לא לפני, אך עד כמה שאני זוכר לא היו שמות משפחה אחרים, ורובם היו כינויים. לא זכור לי השם ורהפטיג.

אסתר ורהפטיג והלאה

שלום לך עדנה4. אני מנסה לעזור לידידה למצוא פרטים על רחל, בתה של אסתר שנישאה לאליעזר רוזנברג. מה שחסרים לה הם פרטי סיפור חייה וכל מידע גם על אסתר ובעלה זלמן יתקבל בברכה. יש לך מושג? בברכה,

מפקד משנת תקמד - 1784

פורסם לפני כעשר שנים. המפקדים הם אינם מפקדים כוללים. אלא רק רישום משלמי המיסים, והפטורים מתשלומי המיסים.

Ohle74

New member
תודה, ומה עם מפקדים של קרלין

בישוב הישן? יש כאלו?

Ohle74

New member
ועוד שאלה, אברהם יהושע העשל טייטלבוים?...

האם ידוע לך על טייטלבוימים בקרב הקרלינים. לפי המידע שבידי ר' אברהם יהושע העשל גיסו של סב סבי היה חסיד קרלין. הוא עלה לטבריה (המחצית הראשונה של המאה ה-19) אך בשלב מסוים עבר וכנראה גם נקבר בצפת. הבעיה היא שם משפחתו, הוא כונה חרי"ב (חתן ר' ישראל בער, כפי שאתה סייעת לפענח). אך שם משפחת שני בניו היה טייטלבוים כך שיתכן שזה היה גם שם משפחתו. בקיצור האם תוכל לסייע לי במציאת פרטים על אודות ר' אברהם יהושע העשל (ואגב כנראה לראי"ה היתה אחות דינה שצאצאיה הם משפחת ברנזון מצפת אך גם לקשר זה לא מצאתי אימות)? תודה וד"ש אוהד

ניתן להשיג את הקובץ

הנ"ל במערכת מכון בית אהרון וישראל רחוב אבינועם ילין 11. בטלפון 02-5370106

למעלה