קלמדיה

ritava

New member
קלמדיה

מה זה קלמדיה????. ומהם המחלות שלתוכי אהבה שצריכים להרתיע?

אלTK

New member
חב"לעז....

כנראה שזה לא כל כך מדאיג ואו מענין את החברה פה כי זו כבר הודעה שלישית(לפחות) בנושא זה שנשארת לא מענה כלל. נ.ב גם אני רציתי לדעת על זה ונשארתי בור!

מה שאני יודעת על קְלַמידְיָה:

התייעצתי עםמוטרינר כשקניתי את התוכי הראשון שלי, וזה מה שהבנתי ממנו: זו מחלה שקיימת בחלק גדול מהעופות בישראל. היא יכולה להיות רדומה ולהתעורר בעקבות, למשל, לחץ נפשי של הציפור (לדוגמה, תוכי שהועבר לראשונה בחייו לבית זר, עלול לחלות). אם מאתרים אותה בזמן ניתן לטפל בה. לגבי הדבקה של בני-אדם: אנשים עם מערכת חיסון חלשה (תינוקות, חולי סרטן ואיידס) צריכים להזהר. לשאר בני האדם סיכון ההדבקות נמוך ביותר. התסמינים דומים לדלקת ריאות, ויש לומר לרופא המטפל שיש ציפור בבית ושיביא בחשבון אפשרות של קלמידיה. לגבי זיהוי המחלה אצל תוכי נשא (שאינו מפגין סימני מחלה): ניתן לעשות זאת בבדיקת דם או צואה (משטח ביב). הוודאות בזיהוי היא לא מלאה, כלומר יכול להיות מצב שהתוכי זוהה כנשא אבל זה בעצם חיידק אחר, או לחילופין - יש שלבים שבהם המחלה לא תתגלה גם אם היא קיימת. רצוי לבצע בדיקה אם קיים אדם בעל מערכת חיסונית פגיעה בבית. אם בני המשפחה בריאים ולא בוצעה בדיקה, צריכים להיות ערניים לסימני מחלה של התוכי (ניפוח נוצות, תשישות) על מנת לטפל במחלה בזמן.

ועוד משהו

אם אתה נוגע בתוכי שיש לו קלמידיה, למשל בחנות או אצל חבר, אתה יכול להדביק אח"כ את התוכי שלך. צריך להחליף בגדים, לרחוץ ידיים ולצמצם מגע עם תוכים זרים כדי להקטין את הסיכוי להדבקה.

talkk

New member
ודבר אחרון,

מקווה שלא רשמת, אבל אם בטעות רשמת, אז סורי
תוכי שנושא קלמדיה, יכול להדביק תוכים אחרים שאיתו בכלוב או בסביבתו באמצעות הצואה. ולכן במידה ויש חשש שאחד התוכים חולה בקלמדיה, מייד לבודד אותו כדי ששהסכנה תצטמצם כמה שיותר. אצל כל וטרינר תוכים ניתן לעשות בדיקת קלמדיה... טל

בזוז

New member
קלמידיה...

ההדבקה אינה באה רק אם באים במגע עם צואת הציפור הנושאת את המחלה, אם בחנות יש תוכי אחד חולה הוא עלול להדביק את כולם - וכך גם בבית, אם התוכי חולה או נשא הוא עלול להדביק את בני המשפחה- זה עובר באוויר, באבק הנוצות שלו וכו'. סימני המחלה אצל בני-אדם דומים בהתחלה לשפעת - כאבי שרירים, חום, כאבי גרון ואם מדובר בילדים קטנים, זקנים או אנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה (כפי שכבר נאמר פה בפורום) העניין מסתבך לדלקת ריאות!!!!!! אבל אם תופסים בזמן ומקבלים את האנטיביוטיקה המתאימה הכל בסדר

למעלה