קלם, ליטא - שאלה

Melitz

New member
קלם, ליטא - שאלה האם מישהו יודע היכן נמצאת העיר קלם בליטא ?

קצת מידע - ומקומות בהם מתחילים לחפש שלום רב, כדי למצוא מידע על שטטלים (עיירות קטנות באירופה של לפני מלחה"ע II), כדאי להתחיל ב - ShtetlSeeker של JewishGen, שם אפשר לחפש לפי שיטת Soundex ולקבל תוצאות לגבי מיקום העיירה. לגבי העיירה "שלך" - כנראה הכוונה ל Kelme/Kelem, הנה קצת מידע על העיירה, והנה תרגום לאנגלית של ספר יזכור של העיירה (גם כן מ - JewishGen). בנוסף, יש כאן קישור לאתר בו אפשר לחפש במאגרי מידע של העיירה בעבור מסמכים וכו´. ../images/Emo50.gif ארנון

כוכה

New member
כן ודאי א. סבי נולד שם. ב. הייתי שם (התמונות לא איתי היום) ג. מצ"ב מפה

Melitz

New member
תודה רבה על העזרה - נקודת התחלה תודה רבה על העזרה, הקישורים והמפה, אבא של סבי, הרב יצחק מלצ´ן (מולצ´ן) נולד שם ועלה לארץ ב 1906, כרגע אני מחפש קצה חוט לחלק מהמשפחה שנשאר שם אך עזב עוד לפני מלחה"ע ה-2

כוכה

New member
גש לכתובת המצ"ב יש די הרבה חומר על קלם. מה שזכור לי מהמקום - שדיברו עליו (במשפחה) כעל עיר ואם - וכבר מהאוטובוס ראינו שטעטל, אווזים בחצר... כמו פעם ובקצה העיירה ליד אתר הזיכרון ליהודים שנרצחו, ביער, שרפרף ממתין לאיכרה שתחלוב את הפרה "התקועה" לאדמה עם יתד ושרשרת ברזל. צילמנו וצחקנו....

Melitz

New member
מצאתי !!! אני ממש נרגש, הגעתי דרך הקישור ששלחת לי ל- JewishGen Family Finder ושם מופיע השם Moltzan בקלם, כעת אני מנסה לקבל פרטים נוספים ואעדכן בהמשך ושוב,,,המון תודות../images/Emo51.gif

כוכה

New member
זאת אומרת שעוד מישהו אחר בעולמנו מחפש את אותה המשפחה....

Melitz

New member
נכון נכון, מישהו בשם מורניק חיפש מידע בשנת 2000, יכול להיות שהישועה תגיע מהכוון ההוא

נדמה לי שמצאתי אותו גם ב - FTJP../images/Emo70.gif באגף ה - FTJP, עץ המשפחה הענק של JewishGen, מצאתי את יצחק מלצ´ן (לפי האיות שנתת באנגלית - Moltzan), אשר נולד בשנת 1852 ונפטר בשנת 1916 בירושלים. עד כה מתאים... אביו היה שמואל וסבו אברהם. רגע, זה רק מתחיל להיות מענין... בנו: שמואל, אשר נישא בשנת 1908 בקלם, ליטא../images/Emo70.gif בנו השני: נחום מלצ´ן-מליץ../images/Emo70.gif לבן שמואל יש בן, עזריה, אשר נולד בקלם, אך נפטר בדרום אפריקה - ולו משפחה ענפה בדרא"פ. אם לא ידעת את כל זה - רוץ ל FTJP (הרשמה זריזה ובחינם - ואתה שם../images/Emo70.gif) וצור קשר דרך האתר עם החוקר שמסר את המידע. אני הולך לישון ../images/Emo1.gif לילה טוב ו../images/Emo50.gif ארנון

Melitz

New member
האח השני לארנון שלום רב, על הקטע של דר"אפ אני יודע אבל לנחום (סבי) היה אח נוסף (שאינו מוזכר)שהיגר מקלם ליוון, הגיע לארץ בשלב מסוים, הקים משפחה וחזר ליוון ואת הענף הזה אני מחפש. בכל מקרה, כיצד נרשמים לאתר זה? לא הצלחתי תודה ולילה טוב אלי

עליך לקבל שם ומספר מ - JGFF היכנס לדף הזה ולחץ של על "Enter", כך אתה מכניס את שמות המשפחה סדגש| שלך למאגר ה - JGFF. רק כך, תוכל גם לקבל מידע מן העץ הענק (FTJP). ../images/Emo50.gif ארנון

ד ז י ר ה

New member
שאלה ! נרשמתי לאתר הכנסתי שמות משפחה + ערים למאגר . אבל, איך אני מכניסה עץ משפחתי כדי שאחרים יראו ואולי ימצאו אותנו ?

Melitz

New member
העלאת עץ אני לא יודע אבל בטח יש הוראות באתר, אני פשוט לא אספיק לנסות את זה השבוע כי אני טס הלילה, אם את מצליחה, אשמח לשמוע איך עושים את זה.

gcarmi

New member
העלאת עץ המשפחה שלום. העניין די פשוט. צריך לשמור את עץ המשפחה בקובץ מטיפוס Gedcom - ורוב תוכנות הגניאלוגיה הנפוצות יודעות לעשות זאת, ולשלוח את הנ"ל ל- FTJP קיצור של - Family Tree of the Jewish People - יש להיכנס לאתר הנ"ל שנמצא בתוך ג´ואישג´ן ולהירשם שם, לענות על כמה שאלות ואז לעשות upload לקובץ ה-ged שיצרת מהתוכנה שלך. יש להם מנגנון שמסנן את המידע בעיקר לגבי אנשים שעדיין חיים - יופיע רק השם שלהם בתצורה הסופית ללא פרטים נוספים כגון תאריכים ומקומות, וזאת כדי להגן על פרטיותם. גדעון

friend9

New member
משפחת מלצן מקלם אינני יודע אם הפרטים הבאים חדשים לך, ובכל זאת אביא מה שמצאתי בחיפוש קצר בספריה. נחום מליץ (מלצן) - יש ערך מפורט באנצ´ לחלוצי היישוב ובוניו. אביו יצחק בן שמואל מלצן - ערך קצר מאוד ב"אוצר הרבנים" (מס´ 10821): רב גאון מפורסם, דיין בקעלם, ראש מתימתא בראדין. נפטר תר"ן (1890). ספרו "שביתת השבת" יצא לראשונה ב-1913, ומפאת חשי בותו נדפס מחדש לאחרונה ב-2001 בהוצאת ש. בלוטניק, בני ברק. אביו של יצחק, ר´ שמואל בן אברהם מאלצאן (מלצן) מסלוצק ערך והתקין לדפוס מספרי הגר"א. בתוך אחד מהם - "שלושה ספרים בפתחים" - הוסיף פרק משלו: קונטרס רשפי אש. ידידינו הבקיאים בתולדות רבנים יוכלו בוודאי להוסיף עוד פרטים.

כוכה

New member
friend9 - אתה הכתובת! העליתי פה בקשתי למידע על אריה-לייב גורדון שלמד כימיה בליטא, עלה בסוף המאה ה 19, היה במאה שערים ואח"כ פ"ת. משה לרר חקר ומצא שנקבר ב 1913 בפ"ת. אין הכוונה לאדם באותו השם שכתב כתבי קודש. מה שחשוב לי לדעת - תולדותיו מקודם (מלפני עלייתו) - כדי לאמת מידע ויותר מכך - שאריו. תודתי מראש.

friend9

New member
לכוכה, לפני כמה חודשים מצאתי ברשימת קברי פתח תקוה את אריה-לייב גורדון שנקבר ב-1917. [רוב ספריו הם דקדוק ולא כתבי קודש.] כתבתי אז לחברה קדישא (המועצה הדתית) בפ"ת וביקשתי לברר אם התאריך בספר זהה לרשום אצלם, או שהיה א"ל גורדון שנפטר ב-1913. לא זכיתי לתשובה. בחיטוט נוסף בספרים לא העליתי דבר.

כוכה

New member
המון המון תודה לך כל הכבוד ויישר כוח. מה שמצאתי, דווקא דרך האינטרנט - הוא שהיה כנראה מורה ונחשב לשורה הראשונה (מבחינה כרונולוגית) של הסתדרות המורים. העדויות טוענות שהיה קשור ביהודה גור 0עורך המילונים) וזה מסתדר עם עניין העברית. מעבר לזה - עוד לא נפרצה הדרך, אך לפי הקצב כאן בפורום בימים האחרונים -זה יקרה. ושוב תודה לך.

למעלה