קללת האינטרנט??

amiak

New member
קללת האינטרנט??

(הדבר הבא פורסם כמובן באישור מלא) ידיד שלי מהאינטרנט נפרד מחברה שלו. ליתר דיוק היא נפרדה ממנו. אחת הסיבות שהוא מעלה היא שהוא היה דבוק מדי לאינטרנט.. (ניהול פורומים, ערוצי מירק, בורד, וכן הלאה). הפתרון מבחינתו - לעזוב הכל. כל מה שיש לי להגיד נגד ההתנתקות המוחלטת (שלדעתי לא תהיה אפשרית) כבר אמרתי לו. מה שהפתיע אותי, הוא שמכר משותף של שנינו, לפני שנה נזרק על ידי חברה שלו מאותה הסיבה בדיוק. קללת האינטרנט?

סרפד

New member
כן

כשזה הופך להתמכרות ברור שזה יכול להשפיע על הקשר. כמה כבר תהיי מוכנה לסבול שהחבר/בנזוג שלך יהיה אבל לא יהיה, שהאינטרנט תמיד יתפוס את זמנו ואת מקומך בחייו? .

amiak

New member
ומה הפתרון לכל השדים?

אם קיים בכלל... ניתוק מוחלט?

e-magine

New member
השאלה אם מישהו פעם נזרק

נניח בגלל התעסקות יתר בכדורגל. אני שואל ברצינות. כי לדעתי זה לא רק עניין ההתמכרות, אלא גם עניין הקשרים הוירטואליים, המאיימים כל הזמן על הקשר הזוגי.

סרפד

New member
אתה צודק, אבל גם ההתמכרות עצמה

די בה לפעמים כדי להביא לפירוד. אני לא יודעת אם אנשים נזרקו בגלל כדורגל. אני לא מכירה אישית אנשים שמכורים לכדורגל עד כדי כך שהם עוסקים בזה במשך שעות כל יום, גם על חשבון החבר/ה. וזה כשדווקא יצא לי להכיר אוהד די שרוף. מה שאני כן יודעת זה שיש אנשים שנפרדים בגלל וורקוהוליזם. פה אין בהכרח איום של יחסים עם אחרים, אבל יש את ההזנחה של היחסים ושל בן הזוג. .

עמיה - פתרון אפשרי הוא שכל אדם

צריך גם את הביחד וגם את הספייס שלו לאחד הספייס יכול להיות באינטרנט ולשני משהו אחר הכל עניין של מינון ופרופורציות וכבר דיברנו המון פעמים על העניין הזה שאנחנו נשלוט בו והוא לא ישלוט בנו המחשב , הרשת

e-magine

New member
וונוס, חומר למחשבה

מה לא מתקבל על הדעת בתוך הספייס הפרטי? האם יסי אנוש באינטרנט עם אנשים אחרים ואם כל הפוטנציאל שלהם, שקול כנגד עיסוקים כמו קריאת ספרים, שמיעת/עשיית מוזיקה, ציור, בניית דגמים מגפרורים, צפיה/השתתפות בספורט, או שיש כאן אלמנט של לשדר בעצם לבן/בת הזוג משהו כמו: אני צריך יחסים עם אנשים אחרים, גם מהמין השני, לא עם החבר'ה מהצבא/תיכון/עבודה.כדורגל?

יש כאן שני עניינים שונים כנראה

האחד הוא בעניין המינון והשני הוא בעניין האמון. בטוחה שאם נחפש טוב נמצא גם זוגות שנפרדו "בגלל הכדורגל". (אגב, לא מאמינה במונח "ניזרק") לא פעם שמעתי על פרידות שלכאורה קרו על רקע של התמכרות לעבודה או עיסוק אחר. ועניין האמון....תופס בעצם בכל מקום ומצב. בכל מקרה מדובר במסע, דרך שבני הזוג חייבים לעבור עם עצמם. אם זה לא יתפוס אותם באינטרנט, זה יבוא בתור לקופה בהיפרשוק. מרגישה שבאמת נדרשת תעוזה מסויימת, אומץ וביטחון בסיסי בקשר הזוגי כשמתחילים לקחת את הספייס הזה ביחסים הוירטואליים.

סרפד

New member
באינטרנט הפיתויים יותר זמינים

אפשר לפגוש יותר אנשים והרבה יותר קל להתחיל לשוחח, אפילו בתמימות. ולפני ששמים לב יכולה להווצר משיכה והתקשרות רגשית. כדי שזה יתפוס אותך בתור לקופה אחד מהצדדים צריך ליזום משהו בכיוון בד"כ, יותר קשה להתקרב באופן "נייטרלי" כזה, וגם אין שם כל כך הרבה גברים ונשים מושכים יחסית לאינטרנט. ואני לא מאמינה שבגידות באות תמיד על רקע של איזה כשל ביחסים הקיימים. בתרבויות בהן מקובל לשאת יותר מאישה אחת או גבר אחד אנשים מרגישים די בנוח עם כמה בני "זוג" ונראה להם טבעי לקיים יחסי אהבה עם כמה אנשים במקביל. הם מסוגלים לאהוב אדם אחד ואז להתקל באדם מושך ולהתאהב גם בו. כך שלזמינות הפיתויים יש מידה של חשיבות בעיני. מצד שני, יכול להיות בזה גם משהו מחסן. כשנתקלים בהרבה אנשים וצוברים יותר נסיון, לאו דווקא בקשרים רומנטיים איתם, פשוט היכרות, יכול להיות שהפיתוי והסקרנות מאבדים משהו מעוקצם ושלומדים להעריך יותר את בן הזוג המתאים ואת הקשר העמוק והאיכותי. .

תרבויות אחרות

יחסי אהבה עם כמה אנשים במקביל הוא עניין טיבעי לגמרי בעיני. זה כמובן לא אומר שעם כל אהבה צריך להכנס למיטה...מספיק לעשות את זה עם אותה אהבה שבחרת לממש בגוף, איתה יצרת מישפחה. אם את רואה את עצמך מחוייבת אליה ולוקחת אחריות עליה, אז את לא צריכה להרגיש מאויימת מ"פיתויים", לא באינטרנט ולא בקופה.

סרפד

New member
שאלת מיליון הדולר

ברור שהפתרון האידאלי הוא להביא את הדברים לאיזו שליטה, לקבוע גבולות ולהצליח לעמוד בהם. אבל מה אם לא מצליחים? ניתוק מוחלט הוא פתרון גרוע, אבל אני יכולה להבין אדם שנפגע במידה כזו, שמעדיף כבר להתנתק לחלוטין. אני לא יודעת עד כמה הידיד שלך מסוגל לשלוט בזה ולא להסחף, אבל יתכן גם שבנוסף לזה האינטרנט מתקשר אצלו עכשיו עם הכאב שהסבה לו הפרידה והוא מעדיף להתרחק ממנו כדי להתרחק ממה שהוא מזכיר לו. .

למעלה