קללות

nuritzada11

New member
קללות

בתי בת 8 אמצעית מבין שלושה אחים.
לבתי קושי רגשי שמבתבטא בכך שהיא מתפרצת בזעם אם משהו לא הולך כשורה בבית עם האחים ואפילו במשחק עם חברים לדוגמא מקרה שקרה אתמול: שיחקו 2 קבוצות כדורגל שולח וילדה אחת לא התאמצה להשתתף ו"גרמה להפסד" ואז זה התחיל: היא עשתה בכוונה, זה לא פייר, מטומטת..מעצבנת ואז מתחילה ההמולה. כששאלתי אותה למה היא מגיבה בכזה זעם.. היא ענתה שלא יודעת ושמהבוקר קשה לה והיא בלחץ..וזה מעצבן

לאחרונה שמעתי משהו שנורא הלחיץ אותי . היא פנתה להורה של ילדה והתחילה לקלל אותה, האם ההמומה הסתכלה סביב ובתי אמרה לה כן אלייך אני מדברת..
כששאלתי את בתי מה קרה, היא התחילה לבכות ואמרה שהיא לא ממש יודעת למה היא עשתה את זה וזה לא בשליטתה. שאלתי אותה אם תרצה לשוחח עם מבוגר שזה המקצוע שלו לנסות ולבין מאיפה זה מגיע אמרה שהיא תשמח.

אני רוצה כמובן לאזן ולציין שבתי ילדה נדיבה חברותית ומקובלת מאוד על חבריה בכיתה. רגישה בצורה יוצאת דופן לצרכים של אחרים חכמה ופקחית מאוד.

גרא.

New member
nuritzada11,קללות הן סוג של אלימות מילולית,

המשקפות למעשה בעייה של גבולות בבית.מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה
מראה שילדים לומדים לקלל,לא רק האחד מהשני,ולא מהטלויזיה,אלא ובעיקר
מההורים.במקרים מסויימים הורים אינם מקפידים על תגובתם זה לזה,או כלפי
אנשיפ אחרים.והילדים,מקשיבים,ולומדים.העצה הסטנדרטית להורים אם וכאשר
הילד מקלל,התגובה צריכה להיות להפסיק לדבר איתו.אם הורא רוצה לדבר,
עליו לבקש תחילה סליחה .עקרונית אין מקום לרוץ אחריו,הילד זקוק לכם ההורים
הרבה יותר משאתם נזקקים לו.הוא מתרגז,מבטא אלימות מילולית בוטה,והוא זקוק
לזמן בכדי להרגע.זה לא הזמן לנזוף בו אלא לשקף לו מה קורה כשהוא מתנהג
בצורה לא הולמת.כדאי לדעת כי בחברת בני גילו,קיימת בדרך כלל נורמה של שמוש
בשפה בוטה,כדרך להתבלט ולשפר מעמד חברתי.כאן ההורים אינם יכולים כמובן
להתערב,זה התפקיד של מחנכת הכיתה בבי"ס.לסכום,מומלץ מאד להצטרף לסדנא
להורים,בכדי ללמוד לשפר את התקשורת בבית.

התפרצויות זעם

קשה מאוד מהסיפורים הקצרים שתיארת להבין במה מדובר.
יכול להיות שמאוד חשוב לה להצליח בדברים ולעשות דברים בדיוק כמו שהיא רוצה? הסיפור הראשון הזכיר לי קצת פרפקציוניזם.
יכול להיות גם שעובר עליה איזשהו קושי מאיזשהי סיבה, אולי משהו שקרה, אולי משהו שמטריד אותה. כן הייתי ממליצה להגיע לאיש מקצוע ולנסות לברר את העניין, היות והיא מביעה בצורה חד משמעית מצוקה וקושי.

למעלה