קללות חטא עץ הדעת

קללות חטא עץ הדעת

ידוע שהקללות של חטא עץ הדעת (בזיעת אפך תאכל לחם, ארבה הרבה עצבונך וכו`, ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך וכו`) יתבטלו בימות המשיח. מאיפה המקור לכך? מי יכול לצטט מדברי חז"ל?

בעיקרון.

המצב יחזור למצב שהיה קודם החטא אז לא יהיו את הקללות האלה. ועוד הרבה דברים. אני ישתדל לחפש מקור.

עבודתינו בעולם הזה,

עד לגאולה. היא עבודה לתיקון חטא אדה"ר כידוע לפי הקבלה. וממילא, עם הגאולה העתידית, השלימה והנצחית, הרי וודאי זה יהיה עם תיקונו המושלם של אותו חטא. ועם תיקון החטא, אזי אין סיבה לאותם עונשים. כל זה, הוא מפורט בקבלה. אין לי ידיעות עמוקות בתחום. ולכן חשבתי להסתפק בזאת. שנזכה לחזות בנחמת ציון וירושלים במהרה בימינו.

אני יודע שזה כ"כ פשוט והגיוני...

כתבתי בפורום אחר משהו שקשור לכך, ובדרך אגב גם אני השתמשתי בקביעה הזו בתור מוסכמה פשוטה, והיה זכור לי גם שבדברי חז"ל זה נפוץ מאד, אבל כשנדרשתי לצטט מקור ברור ספציפי המתייחס לכך - לתדהמתי לא מצאתי. בינתיים, שאלתי על זה פה, והציטוט היחיד שהביאו לי בשרשור הוא "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות בלבד". מאין המקור לשאר הדברים? (בבקשה, לא קבלה, לא "חסידות", ולא ליקוטי שיחות. אני מתכוון לדברי חז"ל!) תודה.

אלי ו.

New member
סנהדרין צ"ט ע"א

דאמר שמואל אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות בלבד

אלי ו.

New member
והרמב"ם הלכות מלכים יב א

אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית, אלא עולם כמנהגו נוהג.

"עולם כמנהגו נוהג" האומנם?!

דברי הרמב"ם שציטטת מפליאים מאוד, כי על המוות, בכל אופן, כתוב בנביאים (ישעיהו?) "ובילע המוות לנצח ומחה ה` דמעה מעל כל פנים" ז.א. שהמוות יתבטל מן העולם! וכי אין ב"פרט" חשוב זה בכדי לשנות את העולם כליל? מדובר בחיי נצח! איפה הוא, אם כן, ה"עולם כמנהגו נוהג"?

asaf2000

New member
נדמה לי

שעד תחיית המתים ימשיכו למות וכתוב שגם המשיח בעצמו ימות אם אני לא טועה.

משיח בן יוסף עתיד להיהרג

אחריו יבוא משיח בן דוד שיישאר. אבל הדברים הללו, גם אם נאמרו, הרי מבחינתי קשה לי להבין בהם מה יהיה בדיוק. אני מצפה בדריכות ובתמימות בכל רגע. ואעפ"י שיתמהמה, עד שיגיע בב"א.

ועוד משהו,

שממש לפני יומיים עלה במחשבתי: בפסוק שבמגילה : אם מצאתי חן בעיני המלך ואם על המלך טוב לתת את שאלתי ולעשות את בקשתי (אסתר ה. ח). ידוע שכל המלך שבמגילה רומז ומכוין להמלך בה"א הידיעה שהוא מלך מלכי המלכים הקב"ה. וממילא, חשבתי במה שפונים אל מלך מלכי המלכים : אם מצאתי חן בעיני המלך לעשות את בקשתי. כי לעשות בגימטריא תתי"ב, וכן בקשתי בגימטריא תתי"ב. וגם עוד ישמע בערי יהודה בגימטריא תתי"ב. ותחזינה עינינו במהרה בימינו בהתגשמות נבואת ירמיה כה אמר ה' עוד ישמע וגו' בערי יהודה ובחצות ירושלם הנשמות מאין אדם ומאין יושב ומאין בהמה, קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה (ירמיה לג. י-יא), במהרה בימינו אמן. יום טוב.

asaf2000

New member
"אוצרות אחרית הימים"

יש ספר שנקרא "אוצרות אחרית הימים" שמסכם את כל הנושא הזה, חלק מהספר מופיע באינטרנט כאן. רק צריך להזהר לא להכנס ללינק שמופיע באתר ומוביל לאתר 'תלמי גאולה'.

למעלה