קללות הפרעונים

solhjoo

New member
קללות הפרעונים

אמת או שקר??? מחפש חומר על נושא זה. מי שיוכל לתת לי משהו חוץ מהמקרה השנוי במחלוקת עם המומיה של תות ענך אמון אני אודה לו מאוד. תודה מראש.

moonflim

New member
שקר

קללות הפרונים הם לא יותר מהבנה של מחלות בקבר של תות השתמשו בסוג של עובש עם הצבע בקירות עובש זה אוהב מים שאתה נושם את האוויר בקבר נכנס לרעות ומתפתך שם גרם למוות של השודד

coka

New member
אני לא לחלוטין בטוחה בזה

אבל למדתי קצת על מאגיה של מצריים העתיקה, ובהחלט הייתה קיימת אז מאגיה... תקנו אותי וקשה אם אני טועה =)

RainBird

New member
המאגיה שלהם הייתה פרימיטיבית יחסית להיום. ידע רב שרד.

בעבר כשמרחו משהו על הקירות

או השתמשו בעובש כדי לפגוע בשודדים, זה היה מאגיה וכישוף. ככל שהעולם מתפתח וחוקר את הממצאים זה כבר לא מאגיה זה מדע. גם קסם כמו הפיכת המטה של משה לנחש היה בעבר מאגיה. רוב הכישופים המרפאים היו מאגיה שהמדע היום משמש בהם לרפואה.

solhjoo

New member
אז שאני אבין

לא היתה בכלל תופעה של מאגיה במצרים העתיקה? ענייני החרטומים והמכשפים של פרעה... בעצם הכל התבסס על מדע? אם יש איזשהו חומר על זה - גם יהיה טוב. ותודה על התשובה

solhjoo

New member
ועוד משהו

האם היו מקרים נוספים בסגנון של הקבר של תות. שמי שפתח את הקבר וכל מי שהיה קשור לסיפור מת תוך זמן קצת בדרכים שונות?

neophile

New member
דעי את עצמך

מאגיה\כישוף ומדע לא סותרים אחד את השני זאת האמונה הדתית שמשייכת ועושה הבדלים בין "ניסים" לבין כישוף ומאגיה כאילו ניסים זה על ידי אלוהים בעוד כישוף ומאגיה זה בידי האדם... בעזרת הידע והכלים שאני משיג שמבחינתי(הסובייקטיבית) הם מדעיים מבחינת היכולת לבצע ניסוי עם תוצאות מוגדרות ולחזור עליו אני מסוגל לפקוד על יישויות או לבקש מהם יפה שישאו עבורי אנרגיה מסויימת בשביל לפקוד עליהם..אני מזמן אותם בשביל לזמן אותם אני צריך להכיר אותם בשביל להכיר אותם אני צריך לבקר בעולמות שלהם...אם זה עולם יסודות או עולם החלומות או עולם הפנטסיה או עולם הכוכבים ועוד...אינסוף עולמות. יש כאן הגיון לאורך כל הדרך...וגם אי-הגיון שגם אותו יש לקבל כי גם הוא חלק מהדרך , אין טעם להסתכל על המציאות עם עדשה אחת . יש לך אינספור עדשות שאיתן את יכולה לקלוט הצעד הראשון הוא להיות מודעת לאיזה עדשות את משתמשת עכשיו ומהילדות כי ידע הוא כוח בידע עצמי(דעי את עצמך) יש את העוצמה הגדולה ביותר. ככל שאת מתעמקת בידע העצמי שלך כך את מתקרבת לפגישה עם הבורא פנים מול פנים. לא עם אלוהים שבחוץ אלה עם הבורא שבפנים. ואם את ממש רוצה את גם תפגשי את האלוהים שבחוץ.

neophile

New member
מה פרימיטיבי בספר המתים?

בתקופות מסויימות הציווליזציה שלהם היתה הרבה יותר מתקדמת משלנו שמעת פעם על ספר המתים?! ציווילזציה לא רק של העולם הזה אלה גם של העולם הבא. אפילו שאמאניזם למרות כל מה שהוא נראה הוא לא פרימיטיבי. אולי לא הבנתי את הכוונה שלך ,מבחינתי זה ככה.

גני כאט

New member
ראיתי על זה בנשיונל גאוגרפיק ,

תוכל כנראה להוריד את זה באימיול, אבל בקיצור-אמרו שהקבר לא נפתח יותר מ2000 שנה, אז התפתחו בפנים כל מיני חידקים.כשבא לפני 50 שנה בערך ארכיאולוג וגילה את הקבר של תות אנך עמון, הוא לא התחשב בסיכונים שיכולים להיות גורמי מחלה ומזיקים בתוך הקבר עצמו, ופתח אותו. אז בסך הכל זה היה שקר כי האיש מת חצי שנה או שנה אחרי (אני כבר לא זוכרת). מקווה שעזרתי, ג'ני.

neophile

New member
השמש השחורה מאירה

כן ברור הקללות בזמן ההוא היו הרבה יותר עוצמתיות בצורה מסויימת ברכות וקללות הן אותו הדבר אם אפשר להשפיע על שדים... הרי זה ברור שזה הכל בראש שלנו..גם מחלות..כל הקיום הפיסי אבל אפילו חידקים הם בעלי תודעה ולכן יש להם קיום רוחני למעשה מה שאין לו קיום רוחני לא יכול להתקיים חומרית

למעלה