קלישאות או לא...

dekel1hen

New member
קלישאות או לא...

מאז שעברתי לחו"ל, אני מוצאת את עצמי כסוג של שגרירה של ישראל. אני יודעת שזה נשמע קלישאתי, אבל זה באמת, כל דבר איזכור של דברים גדולים מהמשט הטורקי ועד לשגרת הקאסמים בדרום מעלים שאלות בקרב חבריי הזרים ולפעמים מביאים אותי ואת חברי הישראלים למצב של חוסר אונים כי ההסברה הישראלית לא עושה מספיק... חשבתי לפנות למשרד החוץ ולהפנות אליהם חלק מהשאלות ששואלים אותי... מה דעתכם? כדאי?

naf86

New member
מישהו פעם שאל אותי אם יש בישראל טלוויזיה

אמרתי לו "ברור שלא, כשמשעמם לנו אנחנו יוצאים החוצה מהאוהל וסופרים כוכבים"

וואו, גם אני!

אני משאיר את ההסברה הרשמית למי שמקבל משכורת נאה ממשרד החוץ. כשנושאים כאלה עולים (זה לא לעיתים קרובות, בבריטניה פוליטיקה היא לא נושא שיחה נפוץ), אני מביע את דעתי האישית. אגב, זה נכון, ההסברה הישראלית לא עושה מספיק.

Woking

New member
תתפלא

תדבר עם פלסטינאי, והוא יספר לך שלציונים יש מכונת הסברה משומנת, ורק בגלל שהיהודים שולטים בתקשורת העולמית אף אחד לא פוצה פה למרות הזוועות שמדינת ישראל מעוללת. הכל בעיני המתבונן.

אני בהלם

טוב, לא. ברור שהכל בעיני המתבונן. גם הדעה שלי סובייקטיבית באופן מפתיע. אני משוכנע שקברניטי הסירה השוקעת המכונה ההסברה הישראלית משוכנעים שהם עושים מעל ומעבר ושכל מה שצריך זה פרסומת בתפוז ודף בפייסבוק כדי לגייס מערך הסברה חדש. אני לא מנסה לערער על הקביעה הזו. אני גם לא משווה אותנו להסברה הפלסטינית, המצרית, הסודאנית או האיטלקית. הדעה הסובייקטיבית שלי על ההסברה הישראלית היא שהדוברים שלנו ברובם עילגים באופן מחפיר, שהמסרים שאנחנו מנסים להעביר לא משכנעים גם את הקהל האוהד ביותר ושמיטב הנציגים שאנחנו שולחים לאולפנים לא מצליחים לענות על שאלות בודדות בלי לקחת דברים באופן אישי (וזה לא אישי, זה ביזנס)

Woking

New member
בפעם ה-137,348,423,993

כמו שאמר סלסרו, הבעיה היא לא בהסברה, הבעיה היא במדיניות. עזוב אותך מהסיכסוך. אתה יכול לדמיין מצב שבבריטניה 43 איש היו נהרגים באסון והממשלה היתה מחליטה לא להקים ועדת חקירה? בשביל להסביר מדיניות כזאת צריך לגייס תועמלן בקליבר של ד"ר גבלס, והאמת שגם ההצלחה שלו מחוץ למגרש הביתי היתה די מוגבלת.

sirpad

New member
מה הקשר בין מספר ההרוגים לבין ועדת חקירה?

ועדת חקירה זה מין פתרון קסם כזה? ואם היו נהרגים רק 14? או שבע? האם ועדת החקירה תדון רק באיך הם נהרגו? שכן הביזיון במערך הכיבוי בישראל לא קשור למותם, הם מתו אזא"מ בשעות הראשונות לאירוע. גם צי שלם של מטוסי כיבוי ואלפיים כבאים לנפש לא היו עוזרים להם.

ממתי מדיניות משנה משהו?

אתה מיתמם. זה לא שאני מרוצה מהמדיניות, אבל תראה לי מישהו שמרוצה מהמדיניות בבריטניה או ארה"ב? דעת הקהל נקבעת לפי מה שהציבור רואה בטלוויזיה וקורא בעיתון. המדיניות לא משנה, משנה איך מציגים אותה. בדיוק כמו שלא משנה מה הטעם של ההמבורגר, משנה מה הפרסומת ומה המבצעים שעושים. בהקבלה, יחסי ציבור טובים וספינרים מוצלחים, זה מה שמחליט את דעת הקהל.

Woking

New member
אתה מניח שהציבור מטומטם

מה שלדעתי לא נכון. אתה גם מניח, שלגורם כזה או אחר יש יכולת לשלוט לגמרי באמצעי התקשורת, מה ששוב לא נכון. יש גבול למה שמשרדי פרסום יכולים למכור. אם תקים אתר היכרויות ותקרא לו daterape.com אני לא חושב שהוא יצליח. כשיש לך ממשל שבאופן עקבי מצפצף על האוכלוסיה המקומית, ועל החוק המקומי, אז אני לא חושב שאפשר להגן על המדיניות שלו. הדוגמא שנתתי ביחס לשריפה בכרמל באה להראות שממשלת ישראל יכולה לפעול תוך התעלמות מאילוצים שממשלות מתוקנות חייבות להתחשב בהן. מתוקף זה מדיניותה של ממשלת ישראל היא בלתי ניתנת להסברה.

airdene

New member
עד למשפט הלפני אחרון בתגובתך חשבתי לתומי

שאתה מדבר על ממשלתך ושאר ממשלות הקואליציה המערבית בעיראק ואפגניסטן...

הציבור אכן מטומטם

אתה אולי משתייך לאותו ציבור קטן שמנסה להתעניין בממשל פוליטיקה וזכויות אבל רובו המכריע של הציבור לא מעוניין בדברים זניחים כאלה. הוא קורא את הכתבות שלו באותיות מוגדלות בסאן ובמקרה הטוב רואה את הדיווחים ב- BBC בתכנית הבוקר לייט שלו. אולי זה לא הציבור שמגיב במכתבים לעיתון אבל זה הציבור שמנצח בחירות. אני גם לא מדבר על שליטה מוחלטת בתקשורת. זה כמובן בלתי אפשרי, אבל במדיה של היום, כשערוצי חדשות חייבים להראות משהו חדש, הם מחכים שיזרקו להם תמונות וראיונות עם אנשים שאפשר לצלם. אל תשכח את אומני הספין של אדוננו בלייר וגם אדוננו קמרון לא טומן ידו בצלחת. ברגע שיש משהו עסיסי יותר לדווח עליו, הסיפורים האחרים נדחקים לשוליים. אגב ועדת חקירה, איזו ועדת חקירה מונתה לאירוע שבו המון זועם תקף את הנסיך מווילס (מעשה שהוא בגידה בבריטניה) ויחידת האבטחה שלו לא עשתה כלום? איזו ועדת חקירה מונתה לבדוק את טיפול הרשויות בשלג והקרח על עשרות האנשים שמתו מהקור? ועדות חקירה צריכות להיות בודדות. לממשל יש רשויות ביקורת פנימית ויש את בתי המשפט שמבקרים אותו, לא צריך למנות ועדת חקירה על כל אירוע.

Woking

New member
אותו ציבור מטומטם

לא ממש יודע איפה מתחיל החמאס ואיפה נגמרת מפלגת זאת ארצנו. גם אם תגיד להם שישראל זה איפה שישו נולד הם לא ידעו למצוא אותה במפה. דעה על הסכסוך תהיה להם רק אם יהיה על זה פרק ב-corrie, ואם הם קוראים את הסאן אז הם כבר ממילא משוכנעים שמוסלמים זה פויה. הבעיה של התעמולה הישראלית היא עם קוראי הגארדיאן, ובעינהם ה-BBC הוא פרו-ישראלי, וסקיי (או כל ערוץ אחר בבעלות מרדוק) הוא בכלל כלי השטן. הם דווקא יודעים איפה ישראל במפה, והם יודעים להבדיל בין עובדות לבין תקשורת מגוייסת. דרך-אגב, בסקוטלנד לא היתה ועדת חקירה על השלג, כי השר התחבורה מיהר להתפטר אחרי כמה ימים של כתבות לא מחמיאות בעיתונות. ברור שיש בתי-משפט, אבל אם היה כבאי בישראל על כל פעם שממשלת ישראל התעלמה מצו של בית משפט אז לא היתה בעיה עם שירותי הכבאות בישראל. אותו כנ"ל ביחס למבקר המדינה, או כל מיני ועדות אחרות. האמת שגם ועדות חקירה ממלכתיות בישראל זה לא שוס כזה גדול. ומה הלקח מכל זה? שלא ממש משנה מה הציבור חושב. העובדה שטוני בלייר היה יחסית פרו-ישראלי ותמך בצורה בלתי מסוייגת בישראל בזמן מלחמת לבנון השניה, היא לא בגלל שינוי מהותי בדעת הקהל הבריטי, אלא למרות שהיא נשארה כשהיתה. הוא תמך בישראל בגלל שזה התאים לכל הקונספציה של war on terrorism. באותו אופן נשיאי ארה"ב נותנים לזנב לקשקש בכלב כבר ארבעה עשורים כי לזנב הזה יש בסיס אלקטורלי משמעותי מאוד, ולסעודים (שנותנים את הנפט) לא ממש אכפת שהישראלים מורדים זרחן על החמאס. המדיניות של ממשלים ביחס לישראל היא סך-הכל של אינטרסים רבים ודעת-הקהל משפיעה רק על הספין שאותם ממשלים משחררים לעיתונות. אם היה ספק בזה, אז ויקיליקס הפיג אותו. מדינות ערב ימשיכו להצביע על ישראל כשטן עלי אדמות בכל הזדמנות, ובעיקר בועידת זכויות האדם של האו"ם, אבל בחדרי חדרים הם יתחננו שהישראלים יחסלו כבר את כל החזבאללה והחמאס ואם לא אכפת להם אז גם את איראן. כמה ילדים פלסטינאים יהרגו בדרך זה ממש לא מעניין אותם, כל עוד הם יכולים להמשיך לשאוב נפט ולעשות קניות בהרודז.

סלסרו

New member
לו אתה היית ממונה על משרד הפרופוגנדה, ערר,

משרד ההסברע הישראלי, מה היית עושה אחרת ממה שנעשה כעת?

למעלה