קליקה

ArthurDent

New member
קליקה

שלום, האם מי מכם יכול לעזור לי בבעיה הבאה: מה מקור המילה "קליקה" (במובן חבורה סגורה של בעלי עניין משותף)? והאם יש לה מקבילה עברית? תודה!

Eldad S

New member
על הצד האטימולוגי:

מקור המלה קליקה, clique, עפ"י Etymonline:
clique - 1711, from Fr. clique, from O.Fr. cliquer "to make a noise," echoic. Apparently this word was at one time treated as the equivalent of claque.​
ובאותו אתר-יעץ אטימולוגי, Etymonline:
claque - 1864, from Fr. claquer "to clap," echoic. Modern sense of "political followers" is transferred from that of organized applause at theater.​

ArthurDent

New member
מקבילה עברית

לא יודע למה לא בדקתי קודם (תתבייש דני!). הנה מה שמצאתי ב-GuruNet: n. - ‮קליקה, חוג, קבוצה, כת‬ v. intr. - ‮יצר חוג או הצטרף אליו‬ איכשהו, "חוג", "קבוצה" או "כת" לא נשמעים ממש נכון. ל"כת" יש משמעות דתית. ל-2 המילים האחרות חסר המובן האליטיסטי או הפוליטי. ראיתי שימוש בצירופים כמו "חוג סגור", אבל גם זה לא ממש-ממש עושה לי את זה; אני מחפש מילה עברית אחת שיש לה מובן זה, אם קיימת כזאת. תודה!

Eldad S

New member
קליקה זו

"חבורה סגורה", שיש "קליק" בין אנשיה
נראה לי שלא קיימת מקבילה עברית בת מלה אחת בלבד למונח הלועזי הזה, אבל אולי האחרים מכירים. כשכתבת שמצאת ב-GuruNet, למה התכוונת - לאיזה אתר בדיוק? ואחרון-אחרון חביב: לאיזה צורך דרושה לך המשמעות העברית? סתם מתוך סקרנות, או לצורך מסוים? זה יכול לעזור, כשאנחנו חושבים על תחליף עברי נאות.

Eldad S

New member
על פי "מילה במילה,

אוצר המילים הנרדפות, ניגודים ושדות סמנטיים" - של איתן אבניאון (הוצאת איתאב בית הוצאה לאור), המילים הנרדפות ל"קליקה" הן: חבורה, כנופיה.

ArthurDent

New member
ובכן:

1. תודה על ההסבר! 2. GuruNet (היה ידוע בעבר בשם Atomica) הוא אתר (ותכנה) המהווה כלי חיפוש בין-תחומי, שמחפש במקורות מסוגים מגוונים, כמו מילונים, אנציקלופדיות, תזאורוס, אתרי אינטרנט כלליים, היסטוריה, אוכל / תזונה / בישול, מחשבים, כלכלה / עסקים / כספים, תרבות / אמנות, תחומי מדע שונים, רפואה, צבא ובטחון, ממשל / פוליטיקה, חוק, פנאי, גאוגרפיה, ספורט, קניות... פשוט הכל. הקטע החזק הוא, שאפשר להתקין תכנה קטנה שלהם, שמאפשרת לערוך חיפוש מיידי על כל מילה שמופיעה על המסך שלך - לא חשוב באיזו תכנה או סוג מסמך. מקליקים, ונפתח חלון עם כל התשובות שהוא מצא בכל המקורות. אני משתמש בגרסה החינמית, ומבסוט. 3. אתה צודק - לא ציינתי את ההקשר. אז אין הקשר; זה לצורך סיפוק סקרנותי והרחבת אפשרויות הביטוי שלי בעברית כתובה. אני מתכתב הרבה בסיטואציות כלליות, שאנשים אחרים נוטים סתם לדבר בהן, כי אני גר במרחק 10 אזורי שעון מישראל... אני יכול בקלות להמשיך לכתוב "קליקה", ולא תיפול שערה משערות ראשו של איש (או אשה). אז נא לא להתאמץ יותר מידי... ותודה שוב!

למעלה