קליפ מעניין

IdoShkedi

New member
קליפ מעניין

http://vimeo.com/83502019
לכאורה מראים כאן ריטוש שנועד להפוך את הזמרת ליפה יותר (לכאורה), אבל מבוצע על וידאו עם טראקינג (כלומר האיפור ששמים על הזמרת עוקב אחרי הפנים שלה כשהיא מזיזה את הראש), וכל זה מתבצע בזמן אמת - משימה כנראה בלתי אפשרית בתוכנות הקיימות היום.
בפועל הקליפ משלב 4 צילומים של הזמרת עם איפור ותסרוקת שונים, כמעט בלי ריטוש ממוחשב אמיתי. פשוט חושפים בפנינו בהדרגה כל שכבה נוספת של איפור וטיפוח. התוכנה שמופיעה על המסך לא אמיתית, בעצם זה נערך באפטר אפקטס או ניוק.
הקליפ נועד להעביר מסר על ריטוש בפוטושופ ובתוכנות וידאו. אני לא בטוח מה בדיוק היוצרים ניסו לומר, אבל בעיני המסר העיקרי שעובר הוא שבזמן שכל העולם מתרעם על פוטושופ, בין כה וכה נשים מורגלות להסתיר את המראה האמיתי שלהן בעזרת איפור וטיפוח. שזה מסר מעניין.

IdoShkedi

New member
אגב, הקליפ הזה עושה שירות רע לעורכים/מרטשים,

כי מי שצופה בו ולא מבין שבעצם אין כאן ריטוש אמיתי, חושב שבאמת ניתן לעשות את כל הדברים האלה בלחיצת כפתור, ושהעבודה שלנו כ"כ קלה.

IdoShkedi

New member
איכויות טכניות מדהימות, אבל זה בעיקר מעצבן.

בקטעים שבאמת מצריכים אפקטים מיוחדים, כמו הסכר המוצף לקראת סוף הקליפ, אני מעריץ את האנשים שיודעים לעשות את האפקטים האלה. אבל סתם בשביל לחסוך חיפוש של לוקיישן, או לחסוך לאיזה שחקן ידוע להטריח את עצמו להגיע עד הלוקיישן ובמקום זה לצלם אותו באולפן ולשתול את התמונה על רקע של בניין סטנדרטי לגמרי? זו פשוט עצלנות מגעילה.
בקצב הזה, הלוקיישנים יעלמו מעולם הקולנוע, אחר כך השחקנים, ואז הצלמים, כי כל התמונה תהיה ממוחשבת. אולי בסוף יחליפו גם את התסריטאים באיזו מכונה..

Hatotah1

New member
ממש לא עצלנות - חיסכון

ברור שגם אני מעדיף לראות לוקיישנים מדהימים ואני גם הרבה יותר אוהב לצאת וצלם בלוקיישן. אבל ברגע שהגענו לרמה שאתה לא יכול להגיד אם זה צולם באמת בחוץ או שהצילום הושתל, אתה בטח מבין שכולם ישתילו את הצילומים.

אין מה לעשות, כמה שעות עבודה של אפטריסט שיבנה את הכל במחשב יחסכו להפקה מאות אחוזים של הוצאות מלהביא צוות שלם לעוד ימי צילום בשטח. זה ברור ומובן.

IdoShkedi

New member
אבל כל אלה פחות ריאליסטיים

במילא כשצופים בסרט אי-אפשר לדעת אם הוא צולם

בלוקיישן, או שהלוקיישן הובא בתוכנת המחשב.....

ובעצם למי זה איכפת???

מראה הלוקיישן הוא הרי בסופו של דבר בדיוק כמו שהסיפור דורש.....

Hatotah1

New member
בכל מקרה, זה טוב לנו!

בתור אלו שעוסקים בעריכה / אפקטים ושאר ענייני הפוסט פרודקשן, דווקא קיצוץ בימי צילום והשקעה רבה יותר בשעות עריכה טובה לנו לפרנסה :)

פייפן

New member
גם כל זה יעלם בקרוב, לטכנולוגית

הביו-אימג'.
פיתוח של לכסנית שנלקחת למציצה במשך חצי שעה, ובתרכובת כימית שתוזן ישר למוח ותיתן את ההרגשה שאתה רואה את הסרט.
אל תבהלו שהלכסנית מתמוססת רק חצי שעה, זה ישפיע עד 147 דקות. מספיק לפיצ'ר

joramf1

New member
אני מכיר עוד "סוגי מציצות שנותנת לך הרגשה

טובה כבר היום אם תרכובת שנותנת לך פנטזיה עד המוח שאתה רואה סרט
xxx בצבעים טבעיים
רק התזמונים שונים
הלוואי שזה היה בנתוני זמן שלך
יורם
השתדלתי לכתוב ללא אף מילה נמוכה

למעלה