קליפים

michaelblum

New member
קליפים

הסתכלתם וחשבתם פעם לעומק איך ג'ון נראה בקליפים? הוא נראה ממש אחד שפשוט זה לא העניין שלו ואין לו כוח לזה כ"כ, מה גם שהוא לא שחקן ולא מתקרב לזה גם בקליפים... הדוגמה הכי ברורה שאני שולף עכשיו סתם היא הקליפ של BY THE WAY, פלי מראה לו שאנטוני נחטף והוא מראה הבעה לא ברורה, משהו כמו "אוי... עוד פעם הוא נחטף... מה יהיה איתו...". אין לו את זה, ג'ון הוא לא שחקן... ידוע שהוא התווכח הרבה פעמים עם הבמאים שזה לא נראה לו ככה, וזה לא נראה לו ככה... למשל בקליפ OTHERSIDE, לא התאים לו כ"כ שהוא מנגן של על מיתר אחד. או בקליפ SCAR TISSUE, לא התאים לו שהוא מנגן על גיטרה שבורה. אנטוני לאומת זאת הפרפורמר מס' 1 בקליפים, הוא יודע לעבוד מול המצלמה ועושה את זה מצויין תמיד. דוגמא מעולה לפרפורמריות שלו היא הקליפ של GIVE IT AWAY, פשוט מעולה, אם מישהו אחר היה עושה את זה הקליפ היה הרבה יותר משעמם וחסר אנרגיה, למרות שכולם שם מאוד אנרגטים. הוא גם משחק מצויין בקליפים שצריך לשחק, בBY THE WAY הוא עושה את זה מעולה. פלי לא צריך יותר מדי בקליפים חוץ מלהיות דבר אחד, נדיר ומדהים. הוא עצמו. התזוזות ה"פליות" האלה הם שעושים את הקליפים האלה הקצביים קופצניים כ"כ, או את הקליפים השקטים והמלודיים באופי הנכון (דוגמת UNDER THE BRIDGE. כשצריך לשחק הוא עושה את זה בצורה ראוייה. צ'אד. למרות שהמחשבה הראשונה אומרת "מה כבר מתופף צריך לעשות בקליפים חוץ מלנגן רגיל?!" אבל צ'אד מכניס לזה עוד פלפל, האגרסיביות והאנרגטיות שלו מכניסה את התופים לסוג של "שחקן משנה" בקליפים. אני לא חושב שאפשר לתאר את זה כ"כ במילים, אבל תראו את הקליפים בהם הוא מנגן, ואני חושב שתבינו. מבחינת משחק נטו בד"כ בקליפים אין לו תפקידים שדורשים משהו משמעותי כך שאי אפשר לשפוט.

idanem

New member
קצת שטויות מה שכתבת עכשיו....

ג'ון משחק בסדר גמור בקליפים...ואם תסתכל עוד פעם על קנט סטופ אתה תראה על מה אני מדבר... בקשר לאנתוני...הוא שחקן ממש טוב! ואתה צודק בקשר לזה... פלי...מה זה תנועות םליליות? כל אחד יכול לעשות תנועות כאלה...זה לפי הוראות הבמאי...הוא לא המציא אותם או משהו כזה...הוא פעל לפי מה שהבמאי אמר לו...והוא עשה את זה טוב... ובקשר לצ'אד...אין דבר כזה תופים שמשחקים...אבל יש מתופף שיודע להלהיב גם כשהוא מנגן...יש הבדל...

michaelblum

New member
פלי

לא כל אחד יכול לעשות את מה שהוא עושה, הוא עושה בקליפים את מה שהוא עושה גם בהופעות בדיוק אותו הדבר. הבמאי לא אומר להם בקליפים איך לרקוד או בדיוק איזה תנועה לעשות בקליפים בהם הם כאילו מופיעים. זה בדיוק העניין. להיפך, הם אומרים להם שהם יהיו הם עצמם ויופיעו איך שהם תמיד מופיעים. ובטח ובטח שהוא המציא את התנועות האלה, זה האופי שלו, אלו הן התזוזות של פלי... אני חושב שמי שקצת מכיר ורואה הופעות ידע בדיוק על מה אני מדבר. בקשר לצ'אד, זו הייתה מטאפורה, לזה שהוא יודע להלהיב עם התופים. והיית גם יכול לנסח אתת עצמך בצורה קצת יותר רצינית וברמה יותר גבוה מ"קצת שטויות מה שכתבת". אפשר לכתוב "אני לא מסכים איתך", כך גם אני וגם אתה היינו מרוצים.

idanem

New member
בסדר...

הייתי קצת בוטה עם הקטע של השטויות....סורי... ובאמת נראה לך שהבמאים אומרים להם להיות עצמם? אם זה ככה, למה צריך בכלל במאי? תפקידו של הבמאי הוא לביים...מה שאומר שהוא זה שצריך להגיד לשחקנים איך לשחק ולהופיע בקליפ...ושמתי לב שזאת הייתה מטאפורה...והתייחסתי אליה במלוא מובן המילה רק בשביל להבהיר מה יש לי להגיד בעניין של צ'אד ואיכשהו לקשר את זה להודעה שלך...

lollapalooza

New member
זה לא מדוייק בכלל...

ובתור אחת שקצת מבינה ומתעסקת בבימוי אני חושבת שאני יכולה להגיד את זה בבטחון. הבמאי יותר דואג לקליפ עצמו, מבחינת מה יהיה בקליפ ואיך זה ייראה, אבל אני בטוחה שבהחלט נותנים להם חופש מוחלט בקטעים של ההופעה. אם יש העמדה מסויימת או תפקידים שהם צריכים לשחק, או לנגן בצורה מסויימת (למשל בקליפ של Otherside) אז כן. אבל בקטעים שהם מופיעים בד"כ
אני חותמת לך שאף אחד לא אומר להם איך לנגן או לזוז. מקסימום איפה לעמוד, וגם זה אולי.

michaelblum

New member
אני לא הייתי סתם אומר

שהבמאי לא אומר בדיוק מה לעשות. אני יודע את זה גם מהסיבה הפשוטה שהם בעצמם אומרים את זה. וג'ון בעצמו אמר שאם הבמאי יגיד לו איך לרקוד אז... אוי ואבוי... ובתגובה שמעלי צודקת ב100%! בדיוק בקליפ OTHERSIDE זה אולי הקליפ היחיד שאמרו להם ממש לא להיות פרפורמרים ולעשות בדיוק מה שצריך. שימו לב בעיקר לאנטוני. נראה לכם שהוא יהיה כזה אדיש ונראה כמו ערפד בהופעה...? לא, אלה באמת הוראות במאי. כל השאר - הם עושים מה שהם רוצים מבחינת התזוזות שלהם.

michaelblum

New member
תפקידו של הבמאי

בעיקר בקליפים הוא למעשה לדעת לצלם אותם. הוא יכול להלביש אותם איך שהוא רוצה. הוא יכול לאפר אותם איך שהוא רוצה (GIVE IT AWAY) הוא יכול לשים להם תפאורה באיזו צורה שהוא רוצה, וגם במקרים ספציפיים של עשייה מסוימת הוא יכול לומר להם מה הוא רוצה שהם יעשו (CAN'T STOP), ולומר להם באיזה אופי הוא רוצה את הקליפ, בכדי שידעו לאיזה כיוון הוא חותר. מעבר לזה הבמאי בונה את צורת הקליפ וכו'. הלהקה, ברגע שהבמאי אומר להם, והוא אומר להם... "פשוט תופיעו עכשיו". הם מופיעים. ככה זה מתבצע פחות או יותר.

idanem

New member
מממ

הבמאי צריך לבנות קליפ, מהרבה בחינות, אחת מהן היא להנחות את השחקנים איך צריך לתפקד בקליפ בשביל לקבל תוצאות טובות. נכון שאת התנועות הם עושים בעצמם, ואף אחד לא אומר להם איפה לעמוד, מה לעשות, איך לעשות. אבל לא יכולים להגיד להם להיות עצמם, כי אם לפלי בא לקפץ כמו מטורף בקליפ כמו otherside או scar tissue...?, זה לא יראה טוב. ואם לצ'אד בא להרגע ולישון בקליפ כמו give it away או can't stop...? צריך להתאים את השחקנים לקליפ, ולהסביר להם מה מצפים מהם בקליפ, ואיך הם יצטרכו להביע את עצמם השהיל שהקליפ יראה טוב ויותאם טוב לשיר.

lollapalooza

New member
נו,

הפפרז לא טיפשים ולא מופיעים מהיום וקצת יודעים מה מצופה מהם כשהם מבצעים שיר, ולהתאים את עצמם לאווירה של השיר. אני לא חושבת שיש איזשהוא מצב בעולם שהם יבצעו שיר כמו Give It Away, למשל, ויישארו אדישים ולא יזוזו.- ולהפך. אז במאי כן יכול להגיד להם להשתולל או להיות רגועים, למרות שלדעתי אין בזה צורך, אבל הוא לא אומר להם בדיוק מה לעשות, לא צריך להסחף.

michaelblum

New member
אבל בדיוק את זה אמרנו ותיארנו...

שכמובן שבקליפ כמו OTHERSIDE הבמאי יאמר להם את אופי הקליפ ואיך זה אמור להיראות... פשוט חזרת על מה שתיארנו פה...

idanem

New member
לא...

כי זה לא רק בקליפ כמו otherside, זה ככה בכל קליפ...לא רק שלהם, אלא בכלל שלכל להקה, בכל סרט, בכל מחזה, ובכל דבר שדורש עבודות בימוי...

lollapalooza

New member
המממ...

לג'ון יש את הקטעים הפסיכיים שלו. חוץ מכל מה שציינת פה, אני אזכיר גם את הקליפ של Can't Stop שבו הוא לא רצה לנגן על הגיטרה ההיא, כי היא חדשה. (וכידוע, יקירנו לא מנגן על גיטרות שעברו את שנות ה- 60, או משהו כזה.) אבל בתכלס הוא בסדר גמור, לדעתי. לא כ"כ הבנתי את הבעיה עם הקליפ של BTW. והוא אפילו נהג בסקאר טישו, והוא לא נוהג בכלל.
אעעע אני פשוט חושבת שבאופן טבעי אנתוני ופלי הם היותר מוחצנים בלהקה ולכן יותר קל ופשוט להם לשחק או לעשות שטויות בקליפים, ג'ון הוא יותר מופנם וגם יותר אחד כזה שמעניין אותו רק לעשות מוזיקה ולהופיע, אז הגיוני שהוא פחות יתחבר לקטע של הקליפים.

angel 0f r0ck

New member
ולא לשכוח שאנתוני גם היה שחקן

שיחק בכל מיני סדרות והופיע בהצגות!

michaelblum

New member
אין בעיה נוראית

פשוט ג'ון הוא לא "שחקן", ורואים את זה. זה הכל. זה לא שהוא נוראי, והוא יכול להשתלב בקליפים יפה מאוד. פשוט, יש טובים ממנו בקטע הזה.

תוםתום19

New member
התנועות שלהם...

הם המציאו את התנועות שלהם בגלל שהם הוקמו, הם הופיעו (לא בהרכב שהם עכשיו נמצאים בו) ופלי התנהג בדיוק אותו דבר ואפילו יותר קיפץ אבל לא קשור... בBy The Way שפלי מראה לג'ון שאנתוני שלח לו מכתב שמודיע שהוא נחטף אז הוא מראה לו עם חיוך כי לפי דעתי הם חושבים שהוא עובד עליהם. וג'ון הוא אחלה בנאדם אבל הוא קצת מופנם אבל חוץ מСan't Stop ששם כולם מתנהגים כמו שאני מתנהג במשך היום, פשוט מטורף...

SupaFuNk

New member
זה ברור שיש לך משהו נגד ג'ון

צא מזה בן אדם , אז הוא לא מרשים אותך מבחינת משחק , WHO CARES , מבחינתי , מספיק שאני רואה את ג'ון הכלי על הזה משתתף בקליפ , זה עושה לי טוב לכל אחד מהם יש SHOW כל כך טוב ... ואגב , ג'ון יכול להיות שחקן מעולה לפי דעתי.

SupaFuNk

New member
מה גם שלא בחרת

לדבר על CANT STOP כי זה פשוט קליפ אדיר , וג'ון מופיע מעולה שמה (כמו-כל-אחד-אחר-שמה..)

michaelblum

New member
חחח הרגת אותי עכשיו

ידעתי שזה יבוא מאיפשהו... אני מת על ג'ון, מעריך אותו בתור אמן ובתור גיטריסט מעולה. אני מדבר נטו על הקליפים. זו דעתי וזהו. אני אוהב אותו מאוד, אני נהנה לראות אותו בהופעות, וגם בקליפים בהם הוא "מופיע". אני למשל פשוט מת על איך שהוא נראה בקליפ של AROUND THE WORLD. (אני מת על הקליפ הזה בלי קשר גם, לדעתי אחד הטובים. כמה אנרגיה, זה פשוט לא יאומן) שמעו, אם אפשר לבקר פה גם דברים שאני לא מרוצה של הלהקה אז באמת חבל על הפורום ואם נדבר פה רק על כמה שהם נפלאים וכמה שהם מתוקים אז ממש, ממש חבל לנו על הזמן. ותאמין/י לי שאני אוהד גדול שלהם, כולל של ג'ון... זה בדיוק העניין, שאני לא חי בשום סרט, אני רק מבקר אותו.
להבא אני אדע לשמור את הדברים האלה לעצמי אם לא נוח לכם לשמוע אותם.

למעלה