קליעה למטרה

עריסטו

Active member
קליעה למטרה

איש אחד יורה למטרה, כדור אחד כל פעם, ורושם לעצמו לאחר כל ירייה את אחוזי ההצלחה שלו עד כה (למשל אם בשש היריות הראשונות הוא פגע שלש פעמים אז אחוזי ההצלחה שלו לאחר שש יריות הם 50 אחוז). נתון: היה רגע בו אחוזי ההצלחה שלו היו פחות משמונים אחוז, ואחר כך היה רגע בו אחוזי ההצלחה שלו היו יותר משמונים אחוז. האם בהכרח היה ביניהם רגע בו אחוזי ההצלחה שלו היו בדיוק שמונים אחוז?

DyingToLiVe

New member
לא

לדוגמא: בין הזמן שהוא לא ירה כלום, לבין הזמן שהוא ירה את היריה הראשונה שלו, בהנחה שהיא פגעה.

DyingToLiVe

New member
טעות שלי לגבי התשובה בכותרת

כל פעם אני מעיר, ובסוף זה קורה לי, אני מצטער.

עריסטו

Active member
../images/Emo128.gif

במצב בו הוא לא ירה כלום אחוזי הפגיעה שלו אינם מוגדרים. אינך יכול לומר שהם קטנים משמונים אחוז.

DyingToLiVe

New member
אתה יכול להסביר למה?

למה הם לא מוגדרים? הרי הוא לא ירה בכלל, אז אחוזי הפגיעה שלו הם אפס, או הכוונה היא שאחוזי הפגיעה שלו, הם הסיכוי שהוא יפגע במטרה בפעם הראשונה?

כי אחוזים הפגיעה

הם אחוז מתוך הזריקות. למשל, אם הוא זורק פעמיים ווגע פעם אחת, אפשר לבטא את הפגיעות 1/2. לעומת זאת, אי אפשר לבטא 0/0, כי לא ניתן לחלק באפס.

snogal

New member
מעניין

למרות שגרף השינויים בהסתברות אינו רציף, עדיין מצב כזה הכרחי. אם מצב כזה לא הכרחי אזי ישנה ירייה אחת שמעבירה ממצב של פחות מ 80 אחוזים למצב של יותר מ 80 אחוזים נניח עד ירייה זאת נורו N+M יריות , מתוכן היורה פגע N פעמים. אזי מתקיים
N / (N+M) < 0.8 => n < 4m מצד שני אחרי היריה המדוברת יתקיים (N + 1)/(N+M+1) > 0.8 n +1 > 4m​
אבל לא תיתכן הקפיצה הזאת, חייב להיות מצב ביניים של שיוויון בין N ל 4M.

shadow2097

New member
למה?

הבנתי את ההסבר, אבל לא הבנתי איך זה מוכיח ההסבר פשוט מציג בצורה מספרית את הטענה, הוא אומר ש צריך שיהיה מצב שN שווה ל 4M ולפי הנוסחה שנכתבה זה כמו להגיד : צריך שיהיה מצב שבו הקליעות הן 80 אחוז. אני רואה בזה תרגום למשתנים של הטענה... בלי שום קשר אני מסכים עם התשובה יצא לי גם ככה, אבל לא הצלחתי להוכיח...

shadow2097

New member
בכל זאת אני לא מבין..

לפי ההוכחה שלו אני יכול להוכיח שהזריקותעוברות דרך 60% (אני יודע שלא, לדוגמא: החטאה-פגיעה-פגיעה), אבל לפי ההוכנה יוצא ככה: n/(n+m)<0.6 ---> n<3m/2 (n+1)/(m+n+1)>0.6 ---> n+1>3m/2 לכן חייב להיות מצב ביניים בו n=3m/2 כמובן שהתשובה שגויה, אבל באתי להראות שהדרך הזאת לא יכולה להוכיח אמשח אם ימצא הסבר בשבילי...

עריסטו

Active member
לא הבנתי

באמת אי אפשר להתאים את ההוכחה שלו כדי להוכיח שהזריקות עוברות דרך 60 אחוז (ואכן הן אינן חייבות לעבור דרך 60 אחוז). אז מה? עדיין ההוכחה שהזריקות עוברות דרך 80 אחוז נכונה.

shadow2097

New member
לא לא

התכוונתי שדווקא כן אפשר להתאים את זה... אולי יש לך הסבר אחר כדי שאבין?

למעלה