קלינאית תקשורת

oavita

New member
קלינאית תקשורת

ראשית אני רוצה להביא לידיעת ההורים את החוק שקובע מינימום של שלוש שעות נטו של טיפולים פארא רפואיים לפי סעיף 2 לחוזר מנהל הרפואה הקובע "מטפלים במקצועות חובה (מקצועות גרעין): פסיכולוג (קליני/התפתחותי), מרפא בעיסוק וקלינאית תקשורת, בהיקף של שעה שבועית אחת לפחות לילד, מכל מקצוע. סך הכל למקצועות החובה 3 ש"ש לפחות של טיפול פרטני ישיר (עו"ס ופסיכולוג חינוכי יוכרו, על פי אישור מיוחד, כמחליפים את עבודת הפסיכולוג).

אני רוצה להפנות את תשומת הלב לשתי מילים הראשונה היא "לפחות" כלומר אפשר יותר, והשנייה היא "טיפול פרטני ישיר" כלומר לא זמן הדרכות, לא טיפול משותף ולא שטות אחרת אלא זמן ישיר עם הילד. החוק גם קובע שניתנות 10.5 שעות של טיפול ישיר לילד ועוד שלוש וחצי שעות לסידורים של המטפלים.

החוק מחייב את המעונות והגנים להקצות שעות טיפול של קלינאית תקשורת מרפאה בעיסוק ופסיכולוג בהתאם לצרכים של הילד כפי שקבע המכון להתפתחות הילד ולא מה שהגן\ מעון רוצים לפי סעיף 20א לתקנות "מנהל המעון, בשיתוף האחראי על הפעוט, יקבע תכנית טיפול אישית לכל פעוט עם מוגבלות במעון, על פי המלצות מכון או יחידה להתפתחות הילד שהוכרו לפי סעיף 4 לחוק, ואשר אבחנו את הפעוט עם מוגבלות."
כלומר יותר משעה אם צריך בכול תחום, ממה שאני יודע באף גן\ מעון אף ילד לא מקבל יותר משעה שבועית של טיפול בכול תחום ללא קשר למצבו ולרוב אפילו פחות מזה. כאשר ניסיתי לפעול ולדרוש את זה נאמר לי שאם אני לא מרוצה אני יכול לקחת את הילד שלי וללכת למקום אחר
אם גם הילד שלכם מקבל את המינימום שהחוק דורש ולא בהתאם לצרכים שלו כפי שהחוק קובע, או אפילו לא את המינימום שהחוק דורש. אשמח לתגובה, אbא שילחו לי מייל בכדי שאפשר יהיה ליצור קבוצת לחץ
[email protected]

oavita

New member
הסבר

כול מי שצריך הסבר והדרכה מוזמן לפנות אלי.

oavita

New member
למי יש ילד במעון\גן תקשורתי

אני לא צריך לדבר עם הגן הפניה היא למשרד הרווחה ומשרד הבריאות. אל תחששו

oavita

New member
אני רוצה לספר שהנושא הועבר לבדיקת הממונה

על בריאות הנפש במשרד הבריאות ואם גם אתם תתלוננו על ה שהילד שלכם לא מקבל טיפול לפי התל"א שלו תצליחו

oavita

New member
קלינאית תקשורת

אשית אני רוצה להביא לידיעת ההורים את החוק שקובע מינימום של שלוש שעות נטו של טיפולים פארא רפואיים לפי סעיף 2 לחוזר מנהל הרפואה הקובע "מטפלים במקצועות חובה (מקצועות גרעין): פסיכולוג (קליני/התפתחותי), מרפא בעיסוק וקלינאית תקשורת, בהיקף של שעה שבועית אחת לפחות לילד, מכל מקצוע. סך הכל למקצועות החובה 3 ש"ש לפחות של טיפול פרטני ישיר (עו"ס ופסיכולוג חינוכי יוכרו, על פי אישור מיוחד, כמחליפים את עבודת הפסיכולוג).

אני רוצה להפנות את תשומת הלב לשתי מילים הראשונה היא "לפחות" כלומר אפשר יותר, והשנייה היא "טיפול פרטני ישיר" כלומר לא זמן הדרכות, לא טיפול משותף ולא שטות אחרת אלא זמן ישיר עם הילד. החוק גם קובע שניתנות 10.5 שעות של טיפול ישיר לילד ועוד שלוש וחצי שעות לסידורים של המטפלים.

החוק מחייב את המעונות והגנים להקצות שעות טיפול של קלינאית תקשורת מרפאה בעיסוק ופסיכולוג בהתאם לצרכים של הילד כפי שקבע המכון להתפתחות הילד ולא מה שהגן\ מעון רוצים לפי סעיף 20א לתקנות "מנהל המעון, בשיתוף האחראי על הפעוט, יקבע תכנית טיפול אישית לכל פעוט עם מוגבלות במעון, על פי המלצות מכון או יחידה להתפתחות הילד שהוכרו לפי סעיף 4 לחוק, ואשר אבחנו את הפעוט עם מוגבלות."
כלומר יותר משעה אם צריך בכול תחום, ממה שאני יודע באף גן\ מעון אף ילד לא מקבל יותר משעה שבועית של טיפול בכול תחום ללא קשר למצבו ולרוב אפילו פחות מזה. כאשר ניסיתי לפעול ולדרוש את זה נאמר לי שאם אני לא מרוצה אני יכול לקחת את הילד שלי וללכת למקום אחר
אם גם הילד שלכם מקבל את המינימום שהחוק דורש ולא בהתאם לצרכים שלו כפי שהחוק קובע, או אפילו לא את המינימום שהחוק דורש. אשמח לתגובה, אbא שילחו לי מייל בכדי שאפשר יהיה ליצור קבוצת לחץ
[email protected]
תראו בקבצים את המידע

למעלה