קלינאית תקשורת?

• פותח הנושא h 3
  • פורסם בתאריך

h 3

New member
קלינאית תקשורת?

האמצעית מסנסנת היטב, היא בת 3.5, ואומרת את האותיות השורקות עם הלשון בחוץ... כשאנחנו מנסים ללמד אותה להגות נכון, היא כן מצליחה, אבל אני לא בטוחה שאנחנו עושים את זה נכון ונראה לי שנדרש איש מקצוע. (למשל אנחנו מסבירים לה להגיד שששששש.... ומשם לצאת אל המילה, והיא מצליחה. אבל גם ה-שששש שהיא אומרת לא לגמרי נכון, אני חושבת...) האם קלינאית תקשורת היא הטיפול המתאים? מאיזה גיל אפשר לטפל? ואם יש מישהו מומלצת בצפון, אשמח לשמוע. תודה, H

Y1N1

New member
למיטב ידיעתי זה מוקדם מדי

אני לקחתי את הבחור לקלינאית בגיל 5 וגם זה היה מוקדם. היא קיבלה אותו כי ראה שהוא כן הצליח להגות נכון כשביקשה אבל הפסקנו לפני הסוף כי היא פחדה שהוא לוקח את זה קשה מדי ולכן אמרה שאם זה יהיה רלונטי לחזור עוד שנה שנתיים ואם אין שיניים אז אפילו אח"כ. מה שאת יכולה לעשות זה להרים טלפון לקופ"ח, לבקש שמות של קלינאיות ולהתקשר לשאול. אם הן יגידו לך שזה אכן מוקדם מדי אז יש לך זמן עם המלצות.

h 3

New member
תודה

מיוליקה

New member
או, יש לי דוקטורט בנושא. אז ככה -

בסביבות גיל 4 הלכנו עם ג'ינג'י א' לקלינאית תקשורת (היא מטבעון, דרך קופת חולים מכבי). כל הזמן הלשון ברחה לו עם האותיות השורקות. הקלינאית שיחקה איתו, שוחחה איתו, נתנה לו ללעוס פתי-בר וביקשה שיאכל בפה פתוח. לאחר כל אלה, חיוותה דעתה שאין בעיה עם הלשון, ואמרה לחזור עוד כשנה, למרות שצפתה שהדברים יסתדרו לבד. לדבריה לא מקבלים לטיפול לפני גיל 6, אבל הייתה עושה לנו ג'סטה. במקביל הלכנו לרופאת השיניים, על מנת לבדוק את מבנה הפה. רופאת השיניים הבחינה בכך שהשיניים העליונות לא נסגרות על השיניים התחתונות, אבל אמרה שזה מהמוצץ, וברגע שייגמל ממנו, המרווח ייסגר. וכך בדיוק היה - בגיל 4.5 בערך זרק את המוצץ, משהו כמו חודשיים אח"כ שתי שורות השיניים הסתדרו, והלשון הפסיקה לברוח. התחיל לדבר רגיל, וכשנפלו שיני החלב כבר ידע איך לשמור את הלשון בתוך הפה. לא חזרנו לקלינאית.
הכי חשוב - ג'ינג'י א' הוא שהחליט שהוא רוצה להפסיק לדבר ככה, אחרי שילדים שגדולים ממנו בצהרון חיקו את אופן הדיבור שלו פעם אחת (אפטור אותך מדעתי עליהם
). אני מאמינה שהתהליך היה כל כך קל וזורם, גם (ואולי בעיקר) בזכות זה. לפני כן לא הערנו לו על כך ולא עשינו מזה עניין. ג'ינג'י ב' מסנסן ללא הפסק, ואתחיל לעשות עם זה משהו רק אחרי שייגמל מהמוצץ (הוא בן 3.6). בהצלחה

h 3

New member
מממ... לא חשבתי על העניין הזה, של הגמילה...

היא מוצצת אצבעות. מניחה, לפי מה שאת כותבת, שאולי יש קשר... כי גם אצלה, אני חושבת שהשיניים העליונות מעט נוטות קדימה, כנראה בגלל האצבעות. אז את אומרת לחכות... ואולי בעצם השאלה שלי היתה צריכה להיות, איך לע*)^$&@ל גומלים ממציצת אבצע...
תודה רבה, H

יוליק12

New member
אכן מוקדם מדי. אנחנו התחלנו בגיל 6

וגמרנו תוך שבע פגישות (מזל, כי זה היה נורא יקר...)

h 3

New member
תודה, חשבתי שאם היא מבינה איך לשנות,

אולי כן אפשר בגיל כזה... אבל אולי נחכה עוד קצת. יש לה כל מיני שיבושי מילים מתוקים כאלה, בלי קשר, כמו כרומופלקס, ובדדים (את זה דווקא למדנו לפני שבועיים בערך, להגיד בגדים, והיא אומרת עכשיו מאוד יפה...) H

למעלה