קלין בוסט?

ilanmar

New member
קלין בוסט?

אהלן חברים. להלן בעיה שחוזרת אצלי שוב ושוב, כנראה בשל חובבנות. אני בכל זאת רוצה לנסות להתגבר עליה.
בתחילת חזרה עם הלהקה אנחנו עושים באלאנס. מתחילים לנגן, אני מנגן קלין. הגיטרה לרוב במקסימום ווליום כדי לקבל מקסימום סיגנל, והעוצמה נקבעת במגבר. הכל סבבה. אחר כך מגיע עת סולו ואני מגלה שעם הדרייב אני חלש מדי כי כולם הגבירו או לא יודע מה. תכל'ס, אני נאלץ להפעיל דרייב נוסף באופן לא מתוכנן או להפסיק ולהגביר את הווליום של הדרייב/דיסטורשן. זה יכול לחזור פעם או פעמיים בחזרה וזה די מעצבן.
האם רק אני נתקל בבעיה הזו?
איך פותרים?
לכאורה לא פתיר כי אני תמיד יכול למצוא את עצמי חלש מדי...אבל אני תוהה אם קלין בוסט, שיופעל רק כשצריך לחזק, יפתור את הבעיה.
מה אתם אומרים?
ואם קלין בוסט, יש המלצות לכאלה בגודל קופסת פדאל קטנטנה (לא הסטנדרט של בוס)?
שבת שלום.

לא טענתי שזה שונה. אבל אם אתה כבר שואל

אז יש הבדלים בין בוסטרים שונים:

1. לחלקם יש EQ עדין מובנה שמדגיש מעט תדרים מסויימים.
2. חלקם בנויים בתצורת טרנזיסטור ב - CLASS A שלכאורה
אמורים להיות עם עיוותים מינימאליים. בפועל, תצורת SE תמיד
תהיה בעלת PSRR ירוד והפדאל יהיה רגיש יותר לרעשי ספק
ובעל ספרת רעש יחסית גבוהה. בקלין זה פחות שמיע, אבל עם
דיסטורשן זה יוצא החוצה.
3. בחלקם הכפתור עושה מעקף לפדאל, כך שבזמן ביטול הבוטס
אין יותר באפר.

כאמור, אני מדבר על מספר תכנונים שראיתי, אין לי איזו תובנה
כוללת לגביי כולם או לפדאלים ספציפיים.

><>

theriddler

New member
אולי הבעיה היא במיקס?

כלומר,להגביר את המיד (באוברדרייב\דיסטורשן) כך שלבד זה ישמע מוזר אבל במסגרת הרכב תבלוט יותר?

ilanmar

New member
הבעיה היא בנגינה לייב

בחזרות, ולא שאני לא יוצא במיקס.
אגב, סאונד הגיטרות (יש כמה...) מבוסס על המגברים ללא הגברה נוספת אבל הבעיה לא נובעת ממגבלה של המגבר אלא יותר ענין של - איך מווסתים את העוצמה כדי שלא תהיה נמוכה מדי ברגע האמת. או - איך מגבירים תוך כדי תנועה בלי לגשת למגבר או לנובים של הפדאלים...

Kaldot01

New member
תבדוק

כשאתה מנגן לבד שהקלין והדרייב באותו ווליום? עם כן תנסה באמת לשחק עם הטון בהרבה מקרים הטון שנשמע הכי טוב לך ככה לא תמיד "חותך את המיקס" כמו שהיינו רוצים. אני כמעט תמיד מנגן בדרייב/דיסטורשן והם כמעט תמיד נגיע קלה מעל הקלין. וקלין בוסט בהחלט משמש יותר לסולויים וכאלה אבל תלוי איפה שמים בשרשרת :)

ilanmar

New member
אצלך הקלין והדרייב באותו ווליום?

כשאני מנגן בקלין אז יש פחות צורך לבלוט, מה גם שאם אני מגביר בקלין אז הפרטנרים צועקים

לכן, מלכתחילה אני חושב שתהיה בעיה אם הווליום יהיה זהה, פחות או יותר. אני מכוון את הדרייב/דיסט מראש שיהיו חזקים יותר.
אנסה לראות איך הטון משפיע. בד"כ אני מכוון אותו מראש כדי שהסאונד ישמע לי הכי טוב שאפשר.

pazf402

New member
במקרים שאני משתמש...

...בוואה יש לCAE בוסטר מובנה שזה פדאל MC-401...אחלה בוסט.

בקלין אני אוהב להשתמש בEP של XOTIC לנפח טיפה את המידים לגיטרות עם סינגלים על ידי הפעלה שלו שהנוב כמעט סגור לגמרי ואם עובדים דיסט'..אני מוסיף לפעמים את הטרבל בוסטר...

מכולם הEP נשמע הכי טוב בכל מצב...אבל לדעתי אתה יכול פשוט לשלב גם פדאל EQ נחמד שתמיד עושה טוב לסיגנל שרוצים שיחתוך את המיקס...אני מאמין שאפשר להביא את הMXR M-109 באיזה 300 ש"ח דרך איביי...

zangiamit91

New member
אני משתמש בפדאל eq

ועושה איקיו במיוחד לקלין, בדיסט אני עושה פלאט. בסולו או מתי שאני צריך להרים אני מדליק את האיקיו שהרמת db שלו יותר גבוהה וככה זה נשאר די מאוזן.
בשנה האחרונה אני לא מנגן קלין. כדי להגיע לסאונד נקי אני נשאר תמיד על דרייב במגבר ומוריד ווליום בגיטרה. זה הסאונד שלי.

horsie

New member
בעיה נפוצה ...

יש הרבה סוגים שונים של פתרונות ....

1. הבלטת תדרים (מיד בוסט היי בוסט)
2. קלין בוסט לפני המגבר (מוסיף גיין וכדומה)
3. ווליום פדאל לפני המגבר ואז צריך להבין את האינטרקציה בין הפרה אמפ לפדאל (הוספת גיין וכדומה )
4. קלין בוסטר ב FX LOOP
5. ווליום פדאל ב FX LOOP (אמור לשמור הצורה מיטיבית על אופי של הסיגנל ואז צריך לכוון את המגבר לעוצמה הכי גבוה שבה יהיה בו שימוש ולשלוט על העוצמות עם הפדאל)

*FX LOOP טורי

אני גם מחפש פתרון לבעיה הזאת כרגע
הרעיון הכי מעניין ושאמור לענות על הצרכים שלי הוא כמו של סקוט אנדרסון
פדאל ווליום ב FX LOOP
אבל לא פדאל רגיל כמו של דאנלופ שזה גם עובד מעולה
אלה פדאל כזה שאמור להיות הרבה יותר מתון ואחיד בשינויים
http://ews-us.com/pdf/SVCmanual_eng.pdf

עוד מעט ווילד גיטרס ובוסטר אמורים לקבל פדלי ווליום של NOSE PEDALS
משהו מגניב אני מתכנן לנסות אחד כזה ל PX LOOP

ilanmar

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני מחפש פתרון מינימליסטי.

ilanmar

New member
מצטער על התגובה המאוחרת...

הייתי כל השבוע בחו"ל בנסיעת עבודה

הסטאפ:
גיטרה סטראט-סטייל SSS -> קורג פיטצ'בלאק -> MXR SUPERCOMP -> איבנז TS9 -> טימי -> בוס CE-5 -> בוס DD-6 -> בלוז ג'וניור.
כאמור, הבעיה היא שאני מוצא את עצמי בסולו (עם דרייב או דיסט.), תוך כדי נגינה, חלש מדי יחסית להרכב.
תודה ושבת שלום.

למעלה