קליה של סידמו

JohnnyFiamma

New member
קליה של סידמו

באחד השרשורים, HOSQ כתב שהסידמו צריך 'קליה מדוייקת'. אז איך צריך לקלות אותו? האם יש לו 'תגובה' שונה מפיצוץ ראשון-שני? ובכלל, האם יש זנים שמומלץ לקלות אחרת מ- FC או FC+? או שאין כזה דבר 'מומלץ', והכל תלוי בטעם אישי? |חוכך בראש| ...

טעם אישי

יש כמובן המלצות לקליה ארוכה יותר או פחות עם כל זן. יש תאורים של פרופיל טעם של הזנים באורכי קליה שונים, באתר sweetmarias. כל פרופיל קליה יתן לך טעמים קצת שונים באותו זן קפה, כיוון שלאורך הקליה מתרכבות תרכובות טעם שונות (וגם מתפרקות, בעיקר בקליה כהה). בגדול, קליה בהירה תתן טעם חמוץ יותר וכהה תתן טעם מריר יותר (עם טעמים רבים נוספים שאופייניים לכל דרגת קליה). יש זנים שמומלצים גם City+. לי זה נראה מאוד אישי. את הסידמו אני קולה FC. ב Precision זה יוצא בערך דקה אחרי שמתחיל פיצוץ שני, וויזואלית הפולים שחומים (לא שחורים) ומבריקים. לגבי קליה מדויקת, כשאני חושבת על זן כעל דורש קליה מדויקת, זה אומר שקשה לי לקלות אותו בקולה שלי בצורה משביעת רצון, כי בד"כ נעה בין קליה חמוצה לחרוכה. עם הסומטרה זה קורה לי. בדרך כלל אלו זנים שצריך לקלות אותם קליה ממושכת, כי הקליה שלהם מתפתחת מהר מדי.

כמי שגם קוךה עם Precision ,

כמה זמן זה FC+ , או על איזה מספר החוגה מצביעה ? (אני לא סומך על ראיית התוצאות, מסיבות מאד מסויימות) תודה

לאחר שהאיר את הנושא "8 היחידה"

באחד השרשורים כמה דפים אחורה (וואלה, לא זוכרת מה היה הנושא הראשי), הבנתי שאי אפשר לשים "על עיוור" על מיקום קבוע של החוגה, לשגר ולשכוח. מעבר לזה שכל זן מגיע לפיצוץ ראשון ושני בזמנים שונים (בגלל גודל פולים, עובי דופן התא ובטח עוד פקטורים), תנאי מזג האויר משפיעים על משך הקליה, כיוון שהאויר שנכנס לתא הקליה הוא בטמפרטורה שונה כל פעם. גם כמות הפולים משפיעה מאוד על משך הקליה. אני מודדת זמנים לפיצוץ ראשון ושני וממשיכה אחרי השני פרק זמן קצר (כדקה פלוס מינוס 10-20 שניות, כתלות בזן ובהתקדמות הקליה-ויזואלית).

סידמו וכל הקטנים.

פולים של סידמו וירגשיף הם קטנים מאוד ומכאן הבעיתיות בקליה שלהם, ומכת החום שהם מקבלים לא עושה להם טוב ויוצר חוסר אחידות בקליה ושריפה של הפולים,זן זה אני מעדיף לקלות בתנור ולא בקולה יעודי בטמפרטורות נמוכות יותר-החל מ-190 מעלות ועד לא יותר מ-210 ומשחק בהן לפי הצורך. מאוד חשוב לצפות לשמוע ולנער את הפולים במשך זמן הקליה,ולקרר במהירות בגמר הקליה. בהצלחה.

knappertsbusch

New member
פשוט לא כהה מדי, לדעתי

כי כשהקפה הזה במיטבו, יש כל מיני ריחות וטעמים מעניינים שמופיעים בקלייה בהירה עד בהירה מאוד, ונעלמים ב-FC+. לא שהוא רע ב-FC+, אבל אז אתה סתם מאבד את הייחודיות של הזן.

guy766

New member
רק לא לשים יותר מידי סידמו בתערובת אחרת הקפה

בילתי ניסבל אבל בכמות נורמלית יוצה קפה מדהים

שכחתי. נדמה לי ש 4 קילו

כשאני מתלהבת, אני צורכת (כל כך סטריאוטיפי נשי מצידי. מצד שני, הרכישה הזאת באה אחרי בליסת חומוס סעיד. מה עוד, כשרואים אותי טורפת בשר, זה לא המראה הכי נשי בעולם.)

hosq

New member
לא מסכים

"כמעט" אבל בכיוון ההפוך - מניסיוני (המוגבל מאוד לזנים הנמכרים בארץ), כמעט כל האפריקאים הם היחידים שיש להם את היכולת להחזיק כוס ראויה בעצמם. לכל אחד אופי משלו, וכולם עושים לי טוב, באספרסו או בהפוך. למעשה כשאני חושב על זה, כל השאר משחקים תפקיד חשוב בתערובת, אם כבסיס או כ"תיבול", אבל לבד הם מוזרים או לא מספקים. מנגד, לא הצלחתי לייצר תערובת טובה על בסיס אפריקאי. היום ניסיתי 80 אוגנדה 10 סומטרה מנדלינג 10 רובוסטה קאפי רויאל, תחילת פיצוץ שני. אם יהיה טוב, אעדכן.

JohnnyFiamma

New member
הסידמו באמת נקלה מהר...

3 דקות בערך, לעומת 4+ ברוב הזנים האחרים. תודה לכולם על הטיפים! ביום ג' אטעם את הסידמו והיגרצ'פה (ותודה מיוחדת לקנאפרבוטש!)

למעלה