קלידים ודיסטורשן

רונסולD

New member
קלידים ודיסטורשן

אז ככה, הרמתי להקה חדשה עם קלידן ואנחנו רוצים שהוא ינגן עם דיסטורשן (ז"א, לחבר את הקלידים לפדאל דיסטורשן)
בחדר החזרות שאנחנו מנגנים בו הקלידים מתחברים לDI שהולך לקונסולה ולרמקולים.
השאלה היא - יש בעיה עם לחבר קלידים->פדאל דיסטורשן ->DI ... או שזה פוגע ברמקולים\קונסולוה\וואטאבר?

N i r T

New member
אין בעיה בעיקרון

תדאגו להביא לפדאל סוללה כדי שבמידת הצורך תוכלו לפתור בעיות של לופ אדמות. ותתחילו עם ווליום נמוך...
זה לא פוגע בשום דבר - לקלידים יש PAD של גל ריבועי - זה הדיסטורשן בהתגלמותו...

שפירא86

New member
זכור לי שבDI נפוצים יש כפתור

שאמור לסדר את ענייני הגראונד-לופ, לא?
(לפחות זכור לי כזה בכמה DI של בהרינג'ר - שבסופו של דבר מאד נפוצים)

N i r T

New member
הבעיה יכולה להיות דווקא בין הקלידים לדיסטורשן

אם לכל אחד מהם ספק נפרד יש מצבים בהם נוצרת הפרעה שמוגברת משמעותית ע"י הדיסטורשן..

thewierdo

New member
עוד המלצות לפדאלים שהולכים מדהים עם קלידים

פייזר, דיליי, (קורוס ופלנג'ר פחות אהבתי) וכמובן וואה !!

Siberian Khatru

New member
כמה טיפים שאולי יעזרו

קודם כל: קלידים+דיסטורשן=אחד השילובים הכי מגניבים שיש לטעמי. בעיקר על סאונדים של אורגנים למיניהם וסאונדים מסונתזים (גם אורגנים וגם לידים). עוד סאונד שעובד נפלא עם דיסטורשן הוא קלווינט (שדי דומה לגיטרה בכל מקרה).

ועכשיו לכמה טיפים:
א. חשוב מאד לוודא שבפאץ' של הקלידים אין שום ריוורב ודיליי מכל סוג לפני הכניסה לדיסטורשן. בחלק מהמקלדות צריך להיכנס לכל מיני תפריטים כדי לעשות את זה בכל אחד מהפאצ'ים, וזה מאד מאד יעזור.
ב. איקיו - במידה ויש איקיו פנימי על הקלידים נסה להוריד כמה שיותר תדרים מאד גבוהים (מעל 3-4KHZ) ולתת בוסט למיד (בין 800 ל1.5KHZ) לפני השליחה לדיסטורשן. זה יתן לך סאונד עגול ופחות 'צווחני' ויותר דומה לתחום התדרים שהדיסטורשן רוצה לקבל. אם הקלידן משתמש הרבה ביד שמאל לתווים נמוכים כדאי גם 'להרגיע' את התחום הזה.
ג. מגבר! אם הקלידן מנגן בעיקר עם אורגנים, פסנתרים חשמליים וסאונדים מסונתזים ולא משתמש בפסנתר אקוסטי או בהרבה דגימות שדורשות חיבור ל-PA, תהיה מופתע כמה יפה יישמעו הקלידים דרך איזה מגבר פנדר או רולאנד נקי ומגניב - וזה עוד לפני שהוספת את פדאל הדיסטורשן.
ד. בחירת הפדאל. אין לי מושג איזה סאונדים אתה מחפש, אבל להרבה סאונדים דווקא אוברדרייב מגניב (סטייל טיוב סקרימר) עשוי להיות פיתרון טוב יותר מאשר דיסטורשן.

והכי חשוב - להתנסות עד שזה נשמע לכם טוב!

למעלה