קליבלנד, מה איתם?

88nothing

Active member
מנצל את ההפוגה בסדרות הגמרים האזוריים.
קליבלנד אחת הקבוצות שהרוויחה מהגרלת בחירות הדראפט, היא תבחר שלישית.

כרגע נראה שב2 הבחירות הראשונות יבחרו קמינגהם ומובלי.
מה שמשאיר לקליבלנד את האופציה לבחור ב: סאגז או גרין.
כרגע עמדות הגארדים של קליבלנד תפוסים על יד סקסטון וגארלנד, שנייהם אחרי עונות טובות מאוד.
סקסטון וגארלנד הם גארדים קטנים 6.1, שנייהם נבחרו טופ 10 וסה"כ מדובר על נכסים טובים מאוד.

בקליבלנד צריכים להחליט לאיזה כיוון הם הולכים, האם מביאים עוד גארד צעיר ומוכשר מהדראפט, ונותנים לטבע לעשות את שלו, או שמנהלים את העניין אחרת.
בעיה נוספת שיש לקליבלנד היא שצריך לתת חוזה חדש לג'ארט אלן, ששילמו עבורו בחירת דראפט לפני מספר חודשים, נראה שלקליבלנד לא תיהיה ברירה אלה לשלם לו כמה שירצה פשוט כי השוק השנה ריק משחקנים ולהמון קבוצות יש כסף פנוי, לכן אני צופה שיקבל סביבות 20M לעונה, ולא שזה מגיע לו מבחינת יכולת.

הבעיה הגדולה של קליבלנד זה שלמרות ש:
1.הם משלמים ללאב
2.יש להם סקורר של 24 למשחק באחוזים טובים(סקסון)
3. הם פגעו בגארלנד בדראפט
4.אוקורו נתן עונת רוקי סבירה+
5.הם הביאו את אלן שאמור להיות מעולה ליד לאב ובכלל לכסורסל המודרני
6. יש להם שחקני בית כמו אוסמן ולארי ננס
הם עדין מדורגים בתחתית המזרח החלש.

הפעם קליבלנד קיבלו בחירת טופ 3 בדראפט שנחשב לחזק.
יש הזדמנות להם בפעם הראשונה מזה הרבה שנים להנחית שחקן שיהיה ניתן לבנות סביבו קבוצה.
השאלה האם קליבלנד צריכים לפנות מקום ודקות או שלהחזיק 3 גארדים צעירים שיחלקו בדקות 96 הדקות של עמדות 1-2 לא יפגע להם בהתקדמות.

בפועל מה שחסר לקליבלנד בעיקר זה ווטרנים מובילים, לאב לא עושה את מה שהוא אמור לעשות בנקודה הזאת וראינו השנה איזה שדרוג קראודר ופול עשו לפיניקס.

מהשוק החופשי השחקן הראשון שהייתי מנסה להביא הוא מילספ.
השני הוא מלו.
השלישי הוא טאג' גיבסון.
גם רובין לופז ופי ג'י טאקר הם אופציות טובות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא כל כך הבנתי
הקאבס במטרה להצעיר את הקבוצה ולבנות לעתיד ואם הם ימצאו דרך להיפטר מלאב הם יעשה את זה ללא היסוס

איזה סיבה יש להם להחתים קשישים כמו מלו, גיבסון וכו?

Krit123

Well-known member
נגעת בדיוק בנקודה - הם צריכים לזרוק לא מעט כסף בשביל הזכות להתחרות על מקום בפלייאין במזרח, איזה דיכאון, הם שוקעים בבינוניות.

יש שמועות שהם מחפשים טרייד על סקסטון, מבין לליבם. הוא לא שחקן מקס בעיני, גארלנד התאמה עדיפה, קבוצתי ממנו וקלעי טהור שלא חייב את הכדור ביד על הנייר. גם גארלנד לא שחקן מקס, אבל אולי ישתפר לאזור. בוא נגיד שאם מבחינה טכנית יש מקום ל90 חוזי מקס בליגה, הוא אמור לגרד עוד שנה שנתיים את הרף התחתון של חוזה המקס השלישי יעני.

אני כבר לא זוכר מה הם נתנו תמורת אלן, אני רק יודע שלא הייתי משלם לו 20 מיליון בחיים. הכי הרבה 50 ל-3 וסע הביתה לפני שהם יתחרטו, יש כמוהו מספיק בליגה.

לגבי הדראפט, קיפ איט סימפל. צריכים לקחת את גרין ולהעניק לו את המפתחות. יהיה עליהם ועל טורונטו מכבש של לחצים מהכיוון של אורלנדו (בחירות 5&8), אוקייסי (6/16/18) וכמובן הווריורס (7/14 ונעליים חתומות של סטף), שאולי ינסו להשיג את הבחירה על מנת להעביר אותה הלאה. לא הייתי מתפתה אלא אם כן מישהו באמת מאבד את הראש. הרעיון של לבחור פעמיים בטופ טן הוא מאוד נחמד, רק שהוא יותר מתאים לקבוצה כמו אורלנדו שאין לה בסיס בכלל ולא יזיק לה two cracks at it. הקאבס צריכים משהו להיאחז בו עכשיו.

Rapgamer

Well-known member
אני גם חושב שהם צריכים לשמור את הבחירה. בהחלט הם נמצאים במצב מעפן שבו בחרו שני שחקנים גבוה בדראפט שהם אמנם לא באסט אבל גם ספק רב אם יצליחו לשלוף את קליבלנד מהתחתית. אז עכשיו הם במצב של לבחור שחקן בעמדה דומה ולאבד את הערך של הנ"ל לפחות במידת מה, או לבחור בשחקן שאתה פחות מאמין בו שמשחק בעמדה אחרת שבד"כ זו טעות.
אני בכלל לא פוסל את האופציה שמובלי ישאר לבחירה 3 ואז זה מסתדר להם יופי. אם יש שחקן בסגל של יוסטון שהם יכולים לבנות עליו להמשך זה כריסטיאן ווד שהוא יותר C מכל דבר אחר בליגה של היום.
מסכים עם ניר וטל שוטרנים זה לא בדיוק ה-דבר שחסר להם. הם צריכים גרעין קצת יותר מוצלח מסקסלנד וג'ארט אלן. כרגע אין להם פרנצ'ייז פלייר, והדראפט הוא הדרך הכי טובה שלהם להשיג אחד כזה.

Krit123

Well-known member
אני בכלל לא פוסל את האופציה שמובלי ישאר לבחירה 3 ואז זה מסתדר להם יופי. אם יש שחקן בסגל של יוסטון שהם יכולים לבנות עליו להמשך זה כריסטיאן ווד שהוא יותר C מכל דבר אחר בליגה של היום.
זה הקטע, אני שומע שאומרים את זה המון ולדעתי מפספסים שהשחקן הזה הוא קווין פורטר ג'וניור, עד כמה שאני מחזיק מווד וחושב שגם עליו אפשר לבנות.

נכון ש-KPJ וגרין מתאימים יותר לשחק ביחד, אך אם הם מאמינים במובלי יותר, הם לא צריכים להימנע מלבחור בו מטעמי 'דריכה' על הפרוספקט הבכיר שלהם. לדעתי ווד ומובלי מסוגלים לשחק ביחד אגב, יהיה קשה ומוזר ואולי לא יעבוד בטווח הארוך, אבל מעניין זה בטוח יהיה.

88nothing

Active member
זה הקטע, אני שומע שאומרים את זה המון ולדעתי מפספסים שהשחקן הזה הוא קווין פורטר ג'וניור, עד כמה שאני מחזיק מווד וחושב שגם עליו אפשר לבנות.

נכון ש-KPJ וגרין מתאימים יותר לשחק ביחד, אך אם הם מאמינים במובלי יותר, הם לא צריכים להימנע מלבחור בו מטעמי 'דריכה' על הפרוספקט הבכיר שלהם. לדעתי ווד ומובלי מסוגלים לשחק ביחד אגב, יהיה קשה ומוזר ואולי לא יעבוד בטווח הארוך, אבל מעניין זה בטוח יהיה.
יכול להיות שטרייד על ווד הוא הדרך היחידה שלהם להזיז את החוזה של וול?
אז לבחור במובלי, בטח אם הם מאמינים בו, יכול לתת להם 2 ציפורים במכה.

Krit123

Well-known member
וואלה יש מצב, השאלה היא אם יש סבלנות או לא. בגדול, הייתי מעדיף לקבל משהו אמיתי על ווד כי הוא פשוט אחלה שחקן בחוזה מעולה, גם ככה מבאס להעביר אותו אם וכאשר.

Rapgamer

Well-known member
יוסטון לא צריכה למהר להעביר את וול. זה לא שהוא מפריע לה במיוחד להפסיד ולצבור נכסים דרך הדראפט. כמובן שלא כדאי להם להפסיד נכס משמעותי כמו ווד רק כדי להגיד לעצמם שנפטרו מחוזה מעיק.

88nothing

Active member
יוסטון לא צריכה למהר להעביר את וול. זה לא שהוא מפריע לה במיוחד להפסיד ולצבור נכסים דרך הדראפט. כמובן שלא כדאי להם להפסיד נכס משמעותי כמו ווד רק כדי להגיד לעצמם שנפטרו מחוזה מעיק
דווקא לקבוצות מסויימות וול יכול להיות אחלה תוספת, גם עם החוזה הרע שלו, בטח כאשר מקבלים בנוסף את ווד עם החוזה הנוח שלו.

Rapgamer

Well-known member
דווקא לקבוצות מסויימות וול יכול להיות אחלה תוספת, גם עם החוזה הרע שלו, בטח כאשר מקבלים בנוסף את ווד עם החוזה הנוח שלו.
אני לא מצליח לחשוב על קבוצה אחת שמעוניינת בג'ון וול כחיזוק. הוא כל כך יקר שאתה תמיד תוותר על שחקנים יותר טובים ממה שאתה מקבל.

ווד זה סיפור אחר מן הסתם והוא שחקן שיש לו ביקוש בליגה. טרייד שיערב אותם הוא לא טרייד תמורת וול שזורקים פנימה את ווד, אלא טרייד תמורת ווד שזורקים פנימה את וול. ומנקודת מבטה של יוסטון, אני לא רואה סיבה לוותר על ווד.

88nothing

Active member
אני לא מצליח לחשוב על קבוצה אחת שמעוניינת בג'ון וול כחיזוק. הוא כל כך יקר שאתה תמיד תוותר על שחקנים יותר טובים ממה שאתה מקבל.

ווד זה סיפור אחר מן הסתם והוא שחקן שיש לו ביקוש בליגה. טרייד שיערב אותם הוא לא טרייד תמורת וול שזורקים פנימה את ווד, אלא טרייד תמורת ווד שזורקים פנימה את וול. ומנקודת מבטה של יוסטון, אני לא רואה סיבה לוותר על ווד.
אתן לך דוגמא, קבוצה כמו מיאמי עם מה שקרה להם עם אולדיפו אחרי הפציעה.
אולי יעדיפו את וול+ תוספת במקום לשלם לאולדיפו שנה וחצי מבלי שישחק.
אנחנו נוטים לחשוב שוול חסר ערך בגלל החוזה שלו, אבל מבחינת כדורסל הוא שחקן טוב מאוד!
הרי אם וול היה חתום על חוזה של 12M לעונה, היה נחשב חוזה מעולה.
לכן לא מסכים שאין לו בכלל ערך.

Rapgamer

Well-known member
אתן לך דוגמא, קבוצה כמו מיאמי עם מה שקרה להם עם אולדיפו אחרי הפציעה.
אולי יעדיפו את וול+ תוספת במקום לשלם לאולדיפו שנה וחצי מבלי שישחק.
אנחנו נוטים לחשוב שוול חסר ערך בגלל החוזה שלו, אבל מבחינת כדורסל הוא שחקן טוב מאוד!
הרי אם וול היה חתום על חוזה של 12M לעונה, היה נחשב חוזה מעולה.
לכן לא מסכים שאין לו בכלל ערך.
אתה כותב שיש לו ערך ואז מציע אותו+ תוספת בתמורה לשחקן שלא ישחק שנה וחצי?
כן אם וול היה מרוויח רבע מהמשכורת הוא היה נכס טוב, כמו 100% מהשחקנים בליגה הזאת. מבחינת כדורסל הוא רכז פותח מתחת לממוצע בליגה, לפחות בשנים האחרונות. ושחקני חמישייה מתחת לממוצע שמרוויחים 40 מיליון הם בעלי ערך טרייד שלילי.

88nothing

Active member
אתה כותב שיש לו ערך ואז מציע אותו+ תוספת בתמורה לשחקן שלא ישחק שנה וחצי?
כן אם וול היה מרוויח רבע מהמשכורת הוא היה נכס טוב, כמו 100% מהשחקנים בליגה הזאת. מבחינת כדורסל הוא רכז פותח מתחת לממוצע בליגה, לפחות בשנים האחרונות. ושחקני חמישייה מתחת לממוצע שמרוויחים 40 מיליון הם בעלי ערך טרייד שלילי.
לא הסברתי עצמי נכון.
כחלק מחבילה מסויימת לוול יכול להיות ערך טוב, סה"כ מדובר על חוזה לשנתיים.
נניח קבוצה שרצה חזק לפלייאוף ומאבדת את הרכז שלה בפציעה, קונלי יחתום על 20M לעונה ל3 שנים ויפצע, למה שיוטה לא ישלחו את קונלי, בוגדנוביץ ובחירת דראפט תמורת ווד וול.
או בהיט של השנה, פציעה של דראגיץ ובשניה הם אורזים אותו יחד עם אריזה ובחירת סיבוב 2 תמורת וול.

Rapgamer

Well-known member
לא הסברתי עצמי נכון.
כחלק מחבילה מסויימת לוול יכול להיות ערך טוב, סה"כ מדובר על חוזה לשנתיים.
נניח קבוצה שרצה חזק לפלייאוף ומאבדת את הרכז שלה בפציעה, קונלי יחתום על 20M לעונה ל3 שנים ויפצע, למה שיוטה לא ישלחו את קונלי, בוגדנוביץ ובחירת דראפט תמורת ווד וול.
או בהיט של השנה, פציעה של דראגיץ ובשניה הם אורזים אותו יחד עם אריזה ובחירת סיבוב 2 תמורת וול.
לוול אין ערך טוב כשהוא צמוד לווד. עדיין יש לו ערך שלילי, לצד ווד שיש לו ערך חיובי.
ולמיאמי אין אפשרות להעביר שחקן פצוע בדמות דראגיץ שמרוויח 20 מיליון פחות מוול.
אולי שני פצועים ממש יקרים יכולים לעבוד.

Rapgamer

Well-known member

אם יש עמדה בליגה שקשה להצמיח בה שני שחקנים במקביל זה סנטר. ראינו דוגמאות של שני רכזים ביחד שעובדות, כנפיים בלתי אפשרי שיהיה לך יותר מדי. אבל שני סנטרים במקביל זה בדרך כלל לא עובד או במקרה הטוב עובר בצורה סבירה. אני בכל זאת רואה בכך שיקול.

Krit123

Well-known member
אם יש עמדה בליגה שקשה להצמיח בה שני שחקנים במקביל זה סנטר. ראינו דוגמאות של שני רכזים ביחד שעובדות, כנפיים בלתי אפשרי שיהיה לך יותר מדי. אבל שני סנטרים במקביל זה בדרך כלל לא עובד או במקרה הטוב עובר בצורה סבירה. אני בכל זאת רואה בכך שיקול.
מבין את השיקול, הוא לגיטימי אם הם לא רואים הבדל מהותי בין גרין למובלי. במידה והם כן, הוא לא צריך לשנות את ההחלטה.
לשניהם יכולות פרימיטר והם יחסית קלי רגליים, אני מאמין שזה שווה ניסיון, אולי הם יופתעו לטובה אפילו. אם לא כאמור, אפשר לחפש טרייד ולהפסיד על הדרך.

לא צריך לבטל את האפשרות שהנוכחות של KPJ תפריע להתפתחות של גרין ולהפך, בטח כל עוד וול נמצא. הסיכוי שהם יצטרכו לעשות הפרדת כוחות אמנם נמוך יותר, אך עדיין קיים, ולטעמי לא שווה את הסיכון. התקרה של KPJ גבוהה בהרבה משל ווד הייתי אומר (אם כי הפלור או התקרה הריאלית באזור דומה), והוא בגיל שהיה 'עובר' אם היה נכנס לדראפט השנה, יהיו בערך 3 שחקנים מבוגרים ממנו שיבחרו בטופ 20, אולי אפילו לוטרי.

88nothing

Active member
אני גם חושב שהם צריכים לשמור את הבחירה. בהחלט הם נמצאים במצב מעפן שבו בחרו שני שחקנים גבוה בדראפט שהם אמנם לא באסט אבל גם ספק רב אם יצליחו לשלוף את קליבלנד מהתחתית. אז עכשיו הם במצב של לבחור שחקן בעמדה דומה ולאבד את הערך של הנ"ל לפחות במידת מה, או לבחור בשחקן שאתה פחות מאמין בו שמשחק בעמדה אחרת שבד"כ זו טעות.
מסכים עם ניר וטל שוטרנים זה לא בדיוק ה-דבר שחסר להם. הם צריכים גרעין קצת יותר מוצלח מסקסלנד וג'ארט אלן. כרגע אין להם פרנצ'ייז פלייר, והדראפט הוא הדרך הכי טובה שלהם להשיג אחד כזה.
בוא נשאל ככה,
האם סקסטון צריך להיות מועבר או ששנה הבאה שווה לשלם לו 22M לעונה?
ואם כן מה הערך של סקסטון?
משהו כזה?
1625420295606.png

או זה
1625427160174.png

בין ג'רט אלן למארקאנן - שני רסטריקטד פרי אייג'נטים במחיר מופרז - אני חושב שקליבלנד היתה מעדיפה את מארקאנן.
בין ג'רט אלן למארקאנן - שני רסטרטיקטד פרי אייג'נטים שיכולים לעלות מהספסל - אני חושב ששיקאגו היתה מעדיפה את אלן.

איך אתם הצעירים עושים את זה, אימוז'י חושב :unsure:

Rapgamer

Well-known member
בין ג'רט אלן למארקאנן - שני רסטריקטד פרי אייג'נטים במחיר מופרז - אני חושב שקליבלנד היתה מעדיפה את מארקאנן.
בין ג'רט אלן למארקאנן - שני רסטרטיקטד פרי אייג'נטים שיכולים לעלות מהספסל - אני חושב ששיקאגו היתה מעדיפה את אלן.

איך אתם הצעירים עושים את זה, אימוז'י חושב :unsure:
אני חושב ששתי הקבוצות מעדיפות את אלן. הוא שחקן יותר טוב כי אתה יודע מה תקבל ממנו. מרקנן מזכיר את צ'רלי וילנואבה במובן שהוא הראה ניצוצות יפים כשחקן צעיר אבל הלך ונחלש עם הזמן כי לא היה ברור במה הוא בדיוק טוב.
הקריירה של מרקנן לאו דוקא תסתיים כמו של וילנואבה אבל מבחינתי הוא סימן שאלה. שחקן בסייז שלו שיודע בעיקר לקלוע שלשות עדיין לא מבטיח אפילו מקום בחמישייה.

88nothing

Active member
הימים האחרונים יש שמועות שדטרוייט שוקלים להעביר את הבחירה הראשונה.
מה דעתכם על משהו כזה?
1625898790881.png

למעלה