קלטים עתיקים מאוד

astronomi

New member
קלטים עתיקים מאוד

וברוח הוולשים, הסקוטים והאיריים מלמטה: אני יודעת שהקלטים, במקורם, היו שבטים נודדים - ושבשלבים מסוימים בהסטוריה של העולם העתיק הם שלטו על חלקים נרחבים מאוד מאירופה. אני יודעת שהתחנות האחרונות שלהם הן אלו שמזוהות איתם כיום - אירלנד, סקוטלנד, ווילס, קייפ ברטון וגליסיה. מה שאני תוהה ומנסה לגלות הוא מה *מקורם* של הקלטים. פינה קטנה בזכרון המעורער שלי טוענת שקראתי פעם על כך שמקורם ממקום היכן-שהוא בסביבת מסופוטמיה, אבל הייתי שמחה מאוד-מאוד לשמוע משהו יותר ממוקד :) טודה! אסטרו-נעמי

hastings

New member
אז גרמתם לי להוציא בריטניקה...

(על CD, לא כבד) ושם אין התייחסות למוצא.הם רק מסווגים כעם אינדו-אירופי, מה שלא אומר הרבה.

קוכולין

New member
קלטים

אני לא בטוח מה המוצא של הקלטים. אני רק יודע שאכן היו קלטים בעמק ההינדוס בהודו (שמו המקורי היה עמק הרינדוס), וכן במקומות רבים באירופה. למעשה יש היום מדינה קלטית עצמאית אחת, וזאת הרפובליקה של אירלנד. שאר הארצות הקלטיות (סקוטלנד ווילס) נמצאות כיום תחת שליטה בריטית. אני מתעניין מאד בתרבות ובמיוחד במיתולוגיה הקלטית, ואשמח כמובן לעוד מידע.

astronomi

New member
הייתי ממתליצה לך על ספרים, אבל...

בחור שקורא לעצמו קוכולין וודאי קרא כל מה שאני קראתי, ויותר :) בכל מקרה, זוג החביבים עלי הם: - "המיתולוגיה האירית" מאת לבנה ויהודה ליטני (יצא בסדרת "מיתוסים" של "מפה"): מביא את הסיפורים העיקריים במחזורים העיקריים של המיתולוגיה הקלטית-אירית המופלאה, ועוד בעברית. - "Celts" הידוע בכנויו "הכתום עם מוריגאן", שכרגע מושאל לידיד - ולכן אני לא מצליחה להזכר בשם הסופרת. הוא כולל סיפורים עקריים מהמחזורים העיקריים של אירלנד, ווילס וסקוטלנד. יש לך, אולי, המלצות בשבילי?

אינדו אירופי! זהו זה.

כלומר מקורם אכן בעמק באינדוס. בלי פאניקה! יש בריטניקה.

למה???

למה לחשוב שאם עם הוא אינדו אירופי מקורו בעמק האינדוס?, בחקר הודו הטענה היא שעמים הינדו אירופאים שיישבו את הודו מקורם במרכז אירופה דווקא. והם אינם עמים אינדיג´נסים להודו (ההיפך, עמים אלו השמידו על פי תפישה זו את התרבות ההודית המקורית) אינני מכיר עמים הינדוארופאים שמקורם בהודו, בכלל למצוא מקור של עמים ועממים מהעת העתיקה היא משימה קשה במיוחד, ועל פי רוב בילתי אפשרית

למעלה