קלוריות ליום

openu4u

New member
קלוריות ליום

היי אני בת 27 שוקלת 77 גובהי 1.71. אני רב היום עובדת מול המחשב, אך חצי שעה ביום במשך 5 ימים בשבוע עושה כושר (אירובי, אופני כושר, היפ הופ), סובלת מכאבי בטן בבוקר שחולפים במהלך היום. עברתי בדיקות דם ואני עומדת לעבור בדיקת הליקובקטר. מה אני יכולה לעשות על מנת להוריד את המשקל? יש לי הצטברות שומן בעיקר בבטן ואני נראית כמו אישה בהריון... אגב, פניתי לדיאטנית מקופ"ח שהרכיבה לי תפריט אך אני לא רואה התקדמות וכבר עבר חודש וחצי. תוכלו לומר לי כמה קלוריות ליום אני צריכה לאכול כדי לרדת במשקל?

האם ביקרת אצל הדיאטנית בטווח זמן הזה?

חודשיים וחצי זה המון ללא שינויים בדיאטה. נדרש לעשות שינויים על בסיס שבועי-דו שבועי, תלוי במידת ההתקדמות. נדרש לשחק עם האימונים האירובים והקלוריות בתפריט ואי אפשר לצפות לירידה מתמדת במשקל לטווח הארוך ללא ביצוע של שינויים. הייתי ממליץ לשים את הדיאטה בצד, עד שתבררי בדיוק ממה הכאבי בטן נובעים. האם ניסית להמנע מלקטוז? לעיתים מוצרי חלב יכולים לגרום לבעיות. בכל מקרה ממליץ לעבור על 2 המאמרים הבאים לדעת כמה קלוריות את צריכה ביום ובכלל איך תהליך של ירידה במשקל עובד ומה בדיוק צריך לעשות: http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/ http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ בהצלחה.

openu4u

New member
נפגשתי עמה פעם בחודש ועוד פעם עוד שבועיים

ירדתי 800 גרם בלבד לאחר חודש.

openu4u

New member
בכלל לא דיברנו על קלוריות

ולא על ספירתן. היא אמרה שהארוחות שלי מאוזנות ולא גדולות, ואמרה לי שמה שחשוב זה לצמצם את כמות השמן (הבאמת מוגזמת שהייתי אוכלת), וכמויות של מיצים ממותקים ומוגזים שהייתי שותה.

תחליפי דיאטנית

נראה שהיא לא ממש יודעת על מה היא מדברת. אין קשר בין כמות השומן לירידה במשקל, נדרש לראות כמה קלוריות אוכלים בכללי. אם תהיי במאזן קלורי שלילי, את תורידי בשומן, אם אם התפריט שלך יכיל 100% שומן (זה לא יהיה אידאלי, מכיוון שיהיו לך חוסרים תזונתיים).

נכון ולא נכון

נכון שקובע מאזן הקלוריות . לא נכון שהכל שחור לבן כלומר תורידי במשקל גם אם תאכלי רק שומן ןץהיי במאזן קלוריות שלילי. תתפלא אבל הגוף די מורכב. לפעמים אותה כמות מזון באותו הרכב אבל בחלוקה שונה יתן תוצאות שונות לגמרי.

זה נכון מה שאת אומרת, רק ב% שומן נמוך

לרוב האנשים זה לא ישנה. הבעיה שאנשים חושבים שפחמימות זה רעל, כי בלי פחמימות הם יורדים יותר במשקל. מה שהם יורדים זה נוזלים ולא שומן. כדי להוכיח את מה שאת אומרת צריך לחלק 10-12 אנשים למגוון רחב של קבוצות. לאחד לתת לאכול רק שומן, לשני רק חלבון, לשלישי רק פחמימה ולרביעי, חמישי, שישי ומי יודע עוד כמה לתת לערבב בין כל שלושת אלו (ואני בכל ללא מדבר על אלכוהול שגם נכלל בקבוצה של נותני האנרגיה). לאחר שבחנו אותם מספר חודשים יש לבדוק אותם ב DEXA. כמה כסף זה יעלה? מאות אלפי דולרים. מי יממן מחקר כזה לא ישים? אף אחד. למה? כי מאזן הורמונאלי משפיע פה ואולי זה יהיה יעיל אם יצליחו לעשות שיבוט לבני אדם אחד לאחד כולל כל המרכיבים הכוללים בכך (מה שלא יקרא כי זה לא נקרא אתי). עד אז? זה לא ישנה שום דבר לרוב האנשים. רגישות לאינסולין ושאר הפרמטרים הללו לא חלים על רוב האוכלוסיה, ככה שאין צורך להתעסק בכך. קלוריה שווה לקלוריה ואפשר לסובב את זה איך שרוצים אבל זה מה שקורה במאזן קלורי שלילי (בחיובי מצב הורמונאלי מתחיל לשחק תפקיד רב ושם באמת יכול להיות שוני, השאלה אם זה משמעותית סטטיסטי וממסמכים שאני קראתי לאחרונה, לא כל כך). לסיכום, גברים עד 12% שומן, נשים עד 20% שומן, אין מה לשחק עם היחסים, פשוט תאכלו. דיאטה דלה בפחמימות או שומן לא ישנו הרבה. רמות החלבון יהיו בין 1.5-2 גרם לק"ג, לעיתים יותר, תלוי בכמות הפחמימות בתפריט היומי. נדרש לציין שחלק מהאנשים ירגישו רעב מוגבר אם יהיה להם מגוון רחב של פחמימות בתפריט, לעומת כמות גבוה של שומן (וההפך). עניין אינדיבידואלי סה"כ, אבל מבחינת התוצאה לא יהיה שינוי סטטיסטי מובהק.

שאלה

אני רוצה לעלות קצת במשקל, אוכלת הרבה טחינה (100-200 גרם מוכנה) ביום בנוסף לאגוזים (מלך או שקדים) והמון פירות (4-7) מידי יום (רק 3 ירקות) כך שהרבה סוכר ושומן יש לי ועדיין לא עולה. גם לא יורדת. אבל אם יום אחד אכלתי קצת פחות ישר מתבטא במשקל. איך זה הגיוני? הרי הרבה סוכר ושומן אמור להשמין. פירות גורמים לי לתחושת מלאות לאחר ארוחה אבל השובע מהם זמני. פחמימות מורכבות משביעות אותי ליותר זמן אבל פחות גורם לנפיחות\מלאות. חלבון לא אוכלת מספיק כי מרגישה מלאות וחוסר מקום עבורם בבטן אחרי פירות\פחמימות. אוכלת חלבון בסוף ארוחה אם נשאר מקום. אני לא בטוחה שפירות כזה משמין כמו שטוענים...הם ממלאים מאוד ובאים במקום "אוכל" (חלבון\פחמימות מורכבות) ולא בנוסף. יש לי הרבה יותר סוכר בתפריט מאשר פחמימות מורכבות. היתי עוקבת בחודשים קודמים וכותבת "יומן" ואיתו עליתי אבל זה מעיק ואובססיבי לרשום ולזכור אז הפסקתי... אין לי פנאי לזכור מה אוכלת וכמה, פשוט אוכלת לפי חשק ונגישות בנשנושים במשך היום ותמיד מנסה לשלב כל ארוחה פחמימות חלבון ושומן. (העדפה לפחמימות). ולא יודעת כמה צריכה ליום. הדיאטנית פשוט רשמה לי רשימה ארוכההה של דברים לאכול ביום במקום תפריט כדי לעזור לגמישות אבל זה יותר מידי בכמות ובנפח וקשה לעמוד בזה.

טעות בחשיבה

לא מרכיבי המזון הם אלו שיעלו אותך במשקל אלא הסך הקלורי. מכל מה שתיארת אפשר גם להיות במאזן קלורי שלילי, בהנחה שאת לא אוכלת שום דבר חוץ ממה שציינת או שאת עושה פעילות גופנית. תנסי לאכול 2500 קלוריות, את תעלי במשקל 100% (בהנחה שאת באזור ה 60 ק"ג ומטה). לחישוב כמה קלוריות את אוכלת, ניתן להעזר במחשבון תזונה הבא: http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php אין סיכוי אם את אישה בריאה שאת לא עולה במשקל אם את צורכת מספיק קלוריות. אם את לא עולה במשקל, את לא אוכלת מספיק. אין דבר כזה מזון משמין או מעלה במשקל, יש דבר כזה מאזן קלורי ותו לא. יש לך XXXX קלוריות שאת שורפת ביום Y, מבלי לעשות שום דבר מיוחד (מעצם כיומך בעולם). אם תצרכי פחות מאותו מספר XXXX את תרדי במשקל, אם תצרכי יותר מאותו מספר XXXX את תעלי במשקל. ממליץ לעבור על המאמר הבא: http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/ יש שם נוסחה לחישוב כמה קלוריות את צריכה לאכול ביום. מה שיוצא לך שם, תוסיפי 500-700 קלוריות ותאכלי את זה במשך שבועיים. אין סיכוי בעולם שלא תראי עלייה במשקל אם תעשי זאת. בקשר לירידה שלך במשקל, משקל מודדים אחד לשבוע ועדיף לשבועיים. ירידות קטנות במשקל של 1-2 ק"ג יכולות לנבוע מאיבוד נוזלים ולא הייתי ממהר להסיק מסקנות. המשקל הוא נורא דינאמי ומרכיב משתנים רבים כגון: נוזלים, שומן, מסת שריר, איברים ועצמות. המשתנים הדינאמים ביותר הם שלושת הראשונים, לפי הסדר. אני ממליץ לעזוב את הקמח המלא ושאר הגימיקים שמוכרים בסופר מארקטים ולאכול דברים ללא סיבים, ככה תוכלי לאכול יותר דברים וזה לא "יתקע" אותך. גם ממליץ להוריד את המינון של הפירות, כי הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים וזה בעצם סותם לך את הבטן ואת לא רעבה או שאין לך חשק לאכול. 5-6 ירקות ביום +1-2 פירות, אמור להספיק מבחינה תזונתית (אפשר לקחת מולטיויטמין בכדי להיות בטוחים).

כמו שאמרתי, בגלל הסיבים

אם תמעיטי בסיבים תזונתיים, זה יהיה הרבה יותר קל להכניס יותר קלוריות.

../images/Emo45.gifהתחלתי ליישם מהיום

הפחתתי צריכת פירות. גם ירקות. ולחם רגיל\מלא- אבל רק כזה שלא עשיר בסיבים כמו הקל....והיתי אוכלת המון ממנו ומתפלאת למה אני נפוחה. תודה מוזר שהדיאטנית שלי לא אמרה לי את זה ובכיף דחפה לי רשימת מלאי ארוכה לתפריט עם הרבה פירות\ירקות\פחמימות ודברים עשירים בסיבים שקשה לעמוד בה ורק גרמה לי לתחושת כבדות ונפיחות.

shaxuca

New member
אז

אם אחליט שאני נמנעת מלחם (אפילו קל), אורז או בטטות, זה לא מה שיאיץ את הירידה במשקל? כך שאין טעם לסבול בלעדיהם? בכל זאת תורמים להרגשת שובע ורגיעה..

לגמרי

אין טעם לסבול בלעדי פחמימות מורכבות. הם תורמים להרגשת שובע ורגיעה. יש התייחסות שונה מעט לכל אחד מסוגי המזון שכתבת. לחם קל - אישית לא אוהבת ומעדיפה לחם מקמחים מלאים. ההסבר הטכנולוגי ברור, כדי ליצור את המרקם האוורירי של הלחם הקל מוסיפים תוספות של שמרים, גלוטן, מתפיחים, משפרי אפיה. אין רע בכל אחד מהם, פחות אוהבת את הכמויות הגדולות יחסית של התוספות האילו. המרקם מאד אוורירי ואני משלמת ים כסף על מרקם ספוגי ועל אוויר. מעדיפה את הסכומים האלה להוציא על קניית לחם באיכות טובה. אורז - אחלה ספק פחמימות בטטה - כנ"ל ומענין לדעת שהאינדקס הגליקמי שלו נמוך משל תפוח אדמה. אז בתאבון, שווה לאכול אוכל טוב ואיכותי, להנות ממנו וגם לרזות.

shaxuca

New member
כן אבל

אני לא מצליחה לרזות.. שוקלת 55 ורוצה לרדת ל-51.. (גובהי 159) וזה פשוט לא הולך - או שאין לי סבלנות?

את במשקל נהדר

למה את רוצה לרדת? זה גם עניין של מבנה גוף. לרדת למצב הכי נמוך שיש לא תמיד מתאים לכולם פיזית ולכן זה לא קל

shaxuca

New member
הצלחתי לפני כמה שנים

ויש לי צלוליט ושומנים על הישבן והירכיים שמבעסים אותי רצח :(

למעלה