קלוריות בהליכה

Howlin Wolf

New member
קלוריות בהליכה

אני זכר, שוקל 100 קילו בערך 1.85, כמה קלוריות אני שורף בשעה הליכה בינונית-מהירה?

בערך כמובן, סתם לקבל מושג.

MidNight Flame

New member
כל עוד מדובר באופן יחסי במישור

אתה שורף כ100 קלוריות על כל 1 ק"מ שתלך.

aviah

New member
מי ששוקל 10% פחות - שורף 10% פחות?

yarivlevi

New member
באמת? ,זה לא משנה אחוז השומן בגוף ?

נניח אם אני שוקל 80 קילו עם 10% שומן (יותר מסת שריר) או אם אני שוקל 80 קילו עם 20% שומן(פחות מסת שריר) בכל אופן אשרוף 80 קלוריות לק"מ ?

בדיוק - זה לא משנה

שני אנשים בעלי אותו מסה, שהולכים/רצים/מדוושים/שוחים את אותו המרחק יוציאו בדיוק את אותה האנרגיה.
מי שיתעייף יותר ואתה יכול לקרוא לזה: "יתאמץ יותר", אע"פ שזה לא נכון, כי הוא מוציא את אותה האנרגיה; "יתעייף יותר" יהיה זה עם הכושר הנמוך יותר.

יהושע60

New member
נכון כמעט לגמרי

חוץ מהשימוש במילה "בדיוק". דוקא בהליכה הלכים מנוסים מוציאים קצת פחות אנרגיה כי הטכניקה שלהם משתפרת - מרכז הכובד שלהם עולה ויורד פחות, כלומר הקו הגלי שהוא משרטט בהליכה פחוס יותר. זאת, אגב, הסיבה לצורה המגוחכת של הליכה תחרותית שם זה מובא עד הקצה.

yarivlevi

New member
אבל מישהו בלי כושר יעלה לדופק יותר גבוה

ובדופק יותר גבוה הוא גם ישרוף יותר לא ?

זאת סתירה בין שיטות החישוב

ועלית בדיוק על הנקודה.

הדרך הראשונה היא פשוט להכפיל את המשקל בדרך. לדוגמא, אדם שוקל 70 קילוגרם והוא רץ 10 קילומטר הוא ישרוף 700 קלוריות.
בהליכה הוא ישרוף בערך 0.7 מזה.
הבאתי לשיטה הזאת בעבר מקורות ממאמרים.
(אני כרגע לא מתייחס לנקודה האם החישוב כולל את שריפת הקלוריות במנוחה או רק את התוספת של הריצה. מתייחסים לזה בספרות ובכל מקרה התרומה של שריפת המנוחה זניחה)

הדרך השניה היא בעזרת שתי שיטות חישוב המבוססות על דופק. שיטה אחת היא כאשר ידוע VO2max
http://www.easycalculation.com/health/heart-rate-calorie-burn-known-vo2.php

ראו נוסחה שם למטה. בדקתי בספרות וזה אכן נוסחה ממאמר.

שיטה שניה היא כאשר לא ידוע ה-VO2max.
http://www.easycalculation.com/health/heart-rate-calorie-burn.php

הנוסחה למטה גם בדוקה ממאמר.

אתם רואה שבעוד הדרך הראשונה לא מביאה בחשבון הבדלים בדופק, הדרך השניה כן מביאה בחשבון את ההבדלים הנ"ל.

לדוגמא, תחשבו על פייסר במרוץ ל-10 קילומטר. הוא בן 45 ומשקלו 70 קילוגרם.
נניח שהוא מסוגל לעשות את המרחק ב-45 דקות. אבל לצורך התפקיד שלו כפייסר הוא ירוץ את המרחק ב-60 דקות.
בגלל שהוא רץ לאט, הדופק שלו 130 לאורך כל הריצה.
על פי המחשבון הוא ישרוף 702 קלוריות. שזה בערך כמו התוצאה מהנוסחה הראשונה.

רץ מתחיל, בגיל שלו ששוקל כמוהו, שמתאמץ מאד לעשות 10 קילומטר ב-60 דקות, ישרוף על פי הדרך הראשונה (שלא מבוססת על דופק) בדיוק כמו הפייסר (700 קלוריות).
בעוד שעל פי הדרך השנייה שמבוססת על דופק, ובהנחה שהדופק שלו יגיע ל-160, הוא ישרוף על פי המחשבון 973 קלוריות.
בערך 270 קלוריות הפרש בין שתי השיטות.

אופס..הייתה לי טעות קטנה בחישוב

אדם בן 45 ששוקל 70 קילוגרם ואשר רץ שעה בדופק ממוצע של 130 ישרוף 716 קלוריות (ולא 702 כמו שכתבתי)
בעוד שכאשר אדם עם נתונים זהים ירוץ שעה בדופק ממוצע של 160, ישרוף 987 קלוריות (ולא 973 כפי שכתבתי).
היינו הפער בין שני דרכי החישוב הוא גדול יותר והוא עומד על 287 קלוריות ולא על 273 קלוריות.

וההסבר לכך הוא כי שיטות החישוב הנ"ל הם סוג של ממוצע...ואם אתה רחוק מהממוצע אז יכולות להיות סטיות ממש גדולות (כמעט 30 אחוז)..
זה מאד משמעותי לצרכים תזונתיים, שמנסים ליצור גרעון קלורי קטן של נניח 500 קלוריות ליום.
ואז, אם מישהו רץ 20 קילומטר ביום, זה מאד משנה אם הוא מחשב את שריפת הקלוריות בדרך הראשונה או השניה.

Howlin Wolf

New member
תודה

עוד שאלה. יש משמעות לטמפרטורה בחדר? כי בחום אימים אני יזיעה הרבה הרבה יותר מבימי חורף קרים. יש משמעות לכמות הזיעה בהיבט הזה?

למעלה