לגבי הקלונקס
התחלתי להשתמש בקלונקס בשנת 1990 לאחר שעברתי בדיקה במעבדת שינה שבה נקבע שאינני ישנה. אפילו לא מגיעה קרוב לשלב ה-REM. הרופא רשם לי אותו ככדור שינה, ואני מתארת לעצמי - נוגד חרדה. לא ידעתי והוא לא סיפר לי על פוטנציאל ההתמכרות של הכדור ותופעות הלוואי של שימוש בו לטווך ארוך. מה שאני מתכוונת לההיפך הגמור: עם הזמן הכמות שצרכתי עלתה (מדובר על שנים) והמשיכה לעלות. הופיעו תופעות לוואי - בלבול, כבדות, איטיות, עוד יותר חוסר ריכוז, בלבול מוחלט של שעות השינה וכמות השינה ועוד. אם תקראי את הקישור מאפריל שזיוה שמה ב"הפרעות קשב ADHD" תראי שלקחתי אותו ללא פיקוח (לא ידעתי שדרוש פיקוח. המרשם היה מתחדש אוטומטית כל חודש, וכשסיפרתי לרופא המשפחה שאני מרגישה שהכמות כבר עוזרת לי פחות, הוא פשוט היה מעלה את הכמות). כך הגעתי למצב של התמכרות. החלטתי להגמל. עשיתי זאת בצורה פרטיזנית, וכתוצאה קבלתי קריז (שכלל גם התקף דמוי אפילפטי. כמובן שאינני זוכרת אותו. סיפרו לי עליו). לגבי ניתוקים קלים + הפרעות קשב וריכוז (אני משערת שאת מדברת על צורה של PETIT MAL) אין לי מושג מה הטיפול. אני רק מקווה שהרופא/ה יודע/ת על פוטנציאל ההתמכרות הגבוה ועל תופעות הלוואי. אם לא - הייתי מציעה שתשאלו. מה שחשוב ביותר הוא שאתם והרופא/ה תדעו שדרוש מעקב צמוד מאד. הקלונקס (CLONAZEPAM) הוא הכדור הממכר ביותר ממשפחת הבנזודיאזפינים. שוב - אני קיבלתי את הכדור לצורך אחר לגמרי, ולא תחת פיקוח. בהחלט ייתכן שלו הייתי תחת פיקוח לא הייתי מגיעה למצב שהגעתי אליו. ואני יודעת שאני נשמעת נודניקית - אבל מנסיון שלי ושל עוד רבים (היום אני יודעת שהתמכרות לבנזודיאזפינים, ובראשם הקלונקס היא מההתמכרויות הנפוצות ביותר, רק שלא מדברים עליה) - בבקשה שאלו את הרופא/ה על פוטנציאל ההתמכרות עם השנים ועל תופעות הלוואי השונות. ובבקשה בבקשה - אם משתמשים בכדור, ואם מחליטים להפסיק את השימוש בו - אך ורק תחת פיקוח צמוד.