קלונקס חשוב

Koki1981

New member
קלונקס חשוב

האים מישהו ניסה את התרופה והיא עזרה לו לקשב וריכוז חוץ ולתיקים תודה לעונים

zivadina

New member
מתוך נסיונה של חברתנו עינת12

ציטוט: קלונקס הוא תרופה שהומצאה במקור נגד התקפי אפילפסיה, ובהמשך ניתנה וניתנת גם כתרופת הרגעה (יש גם שלוקחים אותה ככדור שינה). היא אינה עוזרת בשום צורה לבעיות קשב וריכוז (מניסיון אישי), ועשויה אף להחריף אותן אם השימוש מתמשך (בלבול, עייפות), והיא תרופה ממכרת ביותר! מתחילים בכמות קטנה ומהר מאד יש פוטנציאל לעליות בכמויות. אם לוקחים אותה במשך הרבה זמן יכולות להיות תופעות לוואי מאד קשות (שוב מנסיון). להמנע מקלונקס אם רק אפשר! אם את כבר על קלונקס ורוצה להפסיק או לרדת בכמות עשי זאת רק בליווי ופיקוח צמוד של פסיכיאטר. בשום אופן לא לבד! להפרעות קשב וריכוז יש תרופות משלהן. התרופה היחידה הידועה לי שאינה ספציפית להפרעות קשב וריכוז, אך ניתנת לצורך טיפול בהן היא זייבן. אבל בשום אופן לא לחשוב אפילו על טיפול בשום תרופה ללא מעקב ובקרה צמודים של פסיכיאטר! אני מדברת מנסיון אישי כואב. לדעתי כדאי לך לשאול את ד"ר איריס מנור.

עינת12

New member
תודה זיוה שזכרת. כן, להמנע אם רק

רק אפשר. ח*ה של כדור ובטח ובטח שלא מטפל ב-ADHD. ההיפך המוחלט.

לגבי הקלונקס

למה את מתכוונת ההפך הגמור? להדר יש ניתוקים קלים והיא מטופלת גם בקלונקס. חוץ מזה לקשב וריכוז היא מקבלת קונסרטה. אנחנו מאוד מאוד מרוצים מהשילוב של התרופות יש שינוי ניכר בהתנהגותה ותיפקודה הלימודי.

עינת12

New member
לגבי הקלונקס

התחלתי להשתמש בקלונקס בשנת 1990 לאחר שעברתי בדיקה במעבדת שינה שבה נקבע שאינני ישנה. אפילו לא מגיעה קרוב לשלב ה-REM. הרופא רשם לי אותו ככדור שינה, ואני מתארת לעצמי - נוגד חרדה. לא ידעתי והוא לא סיפר לי על פוטנציאל ההתמכרות של הכדור ותופעות הלוואי של שימוש בו לטווך ארוך. מה שאני מתכוונת לההיפך הגמור: עם הזמן הכמות שצרכתי עלתה (מדובר על שנים) והמשיכה לעלות. הופיעו תופעות לוואי - בלבול, כבדות, איטיות, עוד יותר חוסר ריכוז, בלבול מוחלט של שעות השינה וכמות השינה ועוד. אם תקראי את הקישור מאפריל שזיוה שמה ב"הפרעות קשב ADHD" תראי שלקחתי אותו ללא פיקוח (לא ידעתי שדרוש פיקוח. המרשם היה מתחדש אוטומטית כל חודש, וכשסיפרתי לרופא המשפחה שאני מרגישה שהכמות כבר עוזרת לי פחות, הוא פשוט היה מעלה את הכמות). כך הגעתי למצב של התמכרות. החלטתי להגמל. עשיתי זאת בצורה פרטיזנית, וכתוצאה קבלתי קריז (שכלל גם התקף דמוי אפילפטי. כמובן שאינני זוכרת אותו. סיפרו לי עליו). לגבי ניתוקים קלים + הפרעות קשב וריכוז (אני משערת שאת מדברת על צורה של PETIT MAL) אין לי מושג מה הטיפול. אני רק מקווה שהרופא/ה יודע/ת על פוטנציאל ההתמכרות הגבוה ועל תופעות הלוואי. אם לא - הייתי מציעה שתשאלו. מה שחשוב ביותר הוא שאתם והרופא/ה תדעו שדרוש מעקב צמוד מאד. הקלונקס (CLONAZEPAM) הוא הכדור הממכר ביותר ממשפחת הבנזודיאזפינים. שוב - אני קיבלתי את הכדור לצורך אחר לגמרי, ולא תחת פיקוח. בהחלט ייתכן שלו הייתי תחת פיקוח לא הייתי מגיעה למצב שהגעתי אליו. ואני יודעת שאני נשמעת נודניקית - אבל מנסיון שלי ושל עוד רבים (היום אני יודעת שהתמכרות לבנזודיאזפינים, ובראשם הקלונקס היא מההתמכרויות הנפוצות ביותר, רק שלא מדברים עליה) - בבקשה שאלו את הרופא/ה על פוטנציאל ההתמכרות עם השנים ועל תופעות הלוואי השונות. ובבקשה בבקשה - אם משתמשים בכדור, ואם מחליטים להפסיק את השימוש בו - אך ורק תחת פיקוח צמוד.

עינת12

New member
ועוד משהו:

היום אני הולכת, לצורך שיחות ומיוזמתי לפסיכיאטרית שכרגע היא גם האחראית מטעם משרד הבריאות על כל מוסדות הגמילה בארץ (אירוניה פואטית?). אם תרצי פרטים עליה, פשוט בגלל הידע הנרחב שלה בנושא, את יותר ממוזמנת לפנות אלי במסר. היא פשוט אדם מקסים, פתוח ומאד מיוחדת.

Wednesday

New member
לא יודעת לגבי קשב וריכוז

אבל התרופה ניתנת כתרופה אנטי-דכאונית. היא לא SSRI ולכן אין צורך לחכות 3 שבועות עד תחילת ההשפעה. מכירה אנשים שהתרופה עזרה להם, כך שאינני מבינה את ההתנגדות הנחרצת.

למעלה