קלדנות מתמטית

vita29

Member
קלדנות מתמטית

רציתי להתעייץ אתכם,אני מעוניינת להקליד חומר מהרצאות בתחומי:כלכלה,סטטיסטיקה,מתמטיקה ממחברות למחשב.עכשיו אני יודעת שיש את WORD EQUATION,זה כלי שנותן מענה מלא לתרכי הקלדה או שיש תוכנות/כלים אחרים שנותנים מענה יותר טוב?ייתכן שבעתיד גם אצטרך להקליד חומר מקורסים מדעיים אחרים,שיש שם שרטוטים וגרפים ונוסחאות מסובכות,האם WORD יכול לתת מענה לזה או יש מענה יותר טוב?תודה לכל העונים.
 

ravehor

New member
אני יותר מתחבר לMATHTYPE

אפשר לעבוד איתו כתוסף לWORD, והוא מהיר כי אפשר להשתמש בקיצורים.
לא אוהב את הLATEX כי הוא מאוד מרובע לגבי איך המסמך אמור להיראות.
 

ashkeloni

New member
אני גם חסיד של MathType

למרות ששמעתי הרבה דברים טובים על LaTeX
 

vita29

Member
MATH TYPE

זה תוכנה שאפשר לעבוד איתה כתוסף ל-WORD,זה אומר שאפשר לשמור את המסמכים בפורמט DOC?
 

ashkeloni

New member
הפורמט הסטנדרטי של וורד הוא docx

סיומת doc היא של קבצי וורד מגירסאות ישנות של אופיס.
לא חושב שצריכה להיות בעיה מיוחדת אבל גם קשה לי לראות את הסיבה להשתמש בפורמט הישן ולא בחדש.
 

vita29

Member
כן כן התכוונתי ל-DOCX

כתבתי בטעות DOC.יש לי שאלה,הסטודנטים מבינכם במקצועות מדעיים מתמטיים,מעדיפים לכתוב על דפים או שיש נוחות בשימוש בתוכנות כמו LATEX ו-MATHTYPE ואפשר לעבוד איתם באופן שוטף ולהספיק להקליד כל מה שהמרצה אומר וכותב על הלוח?
 

ashkeloni

New member
זה תלוי מאוד ביכולות ההקלדה

אבל אפשר להגיע לביצועים מאוד נוחים עם MathType והקלדות. הבעיה מתחילה כשיש כל מיני תרשימים.
&nbsp
הפיתרון הנוח ביותר לדעתי הוא שימוש בטאבלט עם עט (והכוונה כאן היא ל-active digitizer stylus) שזה מה שעשיתי בשנתיים האחרונות. מאוד נוח ומאפשר לחסוך בדפים, לתקן כל מיני שגיאות בקלות ולדחוף תרשימים בצורה נוחה בהינתן התוכנות המתאימות.
 
למעלה