כולם זוכרים בודאי את הפרסומת ,שימוש בקלגון ישמר יותר את חיי מכונות הכביסה.
שאלתי אליכם ,מדוע שלא נשים טבליה אחת בתוך המחליף חום ?
ארבעה ברגים והכורת מול עיניכם.
אני מקווה שיש קצת מקום לטבליה אחת.
מי בעד ומי נגד, נימוקים בבקשה.
תודה על תשובתך הממצה וישירה לשאלתי.
בכלי השייט שלי בניתי פילטר שדרכו זורמים מי הים ואחר סינון ראשוני יורדים למשאבת שבא האימפלור עושה את שאיבת מי הים ודוחף ישירות למחליף החום.
המסנן אנינו דק מספיק לעכב את כל הגיפה שזורמת דרכו.
בעבר בניתי מסנן דק אך המסנן נסתם לעיתים קרובות וגרם להתחממות המנוע.
הפתרון היה להגדיל את המסנן לחורים יותר גדולים.
ברור לי שמחליף החום אנינו נקי ולכן אני מחפש דרך לנקותו ללא פירוק אלה בעזרת חומר שינקה ויסיר את הגיפה הקימת.
אודה למי שיש בידו רעיון לפתרון הבעיה כפי שאני מציג.
למעשה ביטלת חלקית את המסנן והפכת אותו למסנן גס מאוד. נסה לחפש מסנן דק עם שטח פנים גדול יותר.
באופן כללי נראה לי נכון יותר למנוע מלכלוך להכנס מאשר לאפשר לו להכנס ולחפש פתרון לניקיונו.
מכמה סיבות: קודם כל אם אתה פותח 4 ברגים ורואה כוורת אתה למעשה רואה מים מלוחים (מי-ים) ולא מים מתוקים/ירוקים.
קלגון מיועד למכונות כביסה עם דוד נירוסטה או פלסטי ולהוספה בכל כביסה. (מה גם שמסתבוב מסמך שמפקפק ביעילות החומר וגם עושה חישוב שבכמות הכביסות שאליהן הוספת קלגון יכולת באותו כסף (שקנית קלגון) כבר לקנות מכונת כביסה חדשה).
החשוב שאם יצרן המנוע לא מבקש ממך להוסיף קלגון בכל התנעה אל תעשה את זה מיוזמתך כי החומר עלול לתקוף את נמתכת במחליף חום.
ובכלל אם היצרן ממליץ על מי קירור מסויימים כדאי מאוד מאוד להשתמש רק בהם כי הנזק יעלה הרבה יותר מההפרש בעלות מי הקירור - זה גם הוסבר בהרצאה ע"י הרצי וגם נכתב בכמה פורומי שייט מכובדים בעולם.