קלאצ' ושאר ירקות ..

avinusha

New member
קלאצ' ושאר ירקות ..

שלום רב. יש לי כמה שאלום ..בעיקר סביב הקלאצ' .. מה הוא אורך החיים הממוצע של הקלאצ' ? (אין כל ספק שזה קשור בהתנהגות של אותו נהג ברכב .. אז אשמח לשמוע כמה זה בממוצע וכמה זה לרכבים שבהם הקלאצ' עובד קשה מהרגיל) האם ברכבי ספורט מסויימים בעלי גיר רגיל הקלאצ' שונה מאותם קלאצ'ים שברכבים הלא ספורטיבים ? (אני יודע על קלאצ' קרמי וקלאצ' מחוזק וכו' .. אך לא יודע מה באמת קורה שם ולמה זה טוב יותר .. אשמח לשמוע יותר פרטים בנושא) שאלה נוספת היא עד כמה ביצועי הרכב נפגעים כאשר הקלאצ' גמור ..או לפחות שחייו עומדים להגמר. (ואיך יודעים שזה עומד לקרות .. דוושת קלאצ' קשה ?) אני יודע שהעמסתי בשאלות .. מקווה שתוכלו לעזור לי. בתודה מראש ובהמון הערכה,

enigo

New member
עזוב אותך משטויות...

איך הסיגמא 18-50? ובכל זאת לשאלותיך - מצמד קראמי הוא מצמד בו שטח החיכוך עשוי חומר שונה מהרגיל. חומר זה יכול להעביר הספקים גבוהים בהרבה ליחידת שטח נתונה, ועמיד יותר להתעללות, אבל השילוב שלו נקודתי בהרבה ומאוד לא נוח לנהג ממוצע. "מחוזק" משמעו בד"כ בעל קפיצים מצמידים חזקים יותר, שמאפשרים, שוב, העברת הספק גבוה יותר. יודעים שמצמד סיים את חייו כשהוא מתחיל להחליק. הסימפטומים הם שעם הלחיצה על הדוושה הסל"ד עולה, אבל המהירות לא (או לא באותו קצב). התופעה תקרה, בד"כ, קודם בהילוכים גבוהים. מה אורך החיים? אצלי באוטו המצמד החזיק 160K, אצל אבא שלי כבר כמעט רבע מליון ק"מ. אבל לא צריך יותר משקיעה אחת טובה בחול או כמה "רייסים" עם חברים כדי לגמור מצמד ממוצע.

TomaC

New member
כמה תשובות

1. להערכתי הקלאטץ הממוצע שורד בערך 130000 ק"מ אבל יכול להיות שזו רק דעתי. בכל מקרה- האווח הוא עצום. יצא לי להחליף קלאץ' ראשון ב180000 ק"מ ובתנאים אחרים אני מכיר כאלה שבקושי מגיעים ל100000- כך שזו לא שאלה קלה. 2. לרוב, במכוניות ספורט הקלאץ' שונה במספר גורמים: חוזק הקפיצים, חוזק החומר ומבנה פנימי. על זה ענייני החומר והמבנה אני אתן לאחרים להרחיב כדי לא לתת מידע לא מדויק. 3. קלאץ' בסוף חייו לא בהכרח יהיה קשה יותר. הקושי לרוב נובע מלכלוכים ולא משחיקה. קלאץ' שחוק פשוט "מתחבר" גבוה יותר (הכוונה לנקודה שבה הדוושה מחברת את המנוע לגיר). בהתחלה החיבור הוא מלא , אבל בנקודה גבוהה ובהמשך החיבור נהיה חלקי וחלק מהכח של המנוע מופעל ע"מ להחליק את הקלאץ'. כמה ביצועי הרכב נפגעים- במצב הקיצוני- כל הכח של המנוע עובר להחלקת הקלאץ' ואז בעצם אין ביצועים- האוטו פשוט עומד. את שלבי הביניים תתאר לעצמך.

חן 1111

Active member
שאלה בלי תשובה

אין דרך לקבוע אורך חיים צפוי. הקלאצ' הוא חלק נשחק לפי השימוש. הוא אינו נשחק בנסיעה רצופה, רק בתחילת נסיעה. ברכב נוסעים שנוסע כל הזמן על הקו לחיפה (או אילת) הקלאצ' יכול להחזיק מאות אלפי קילומטרים מכיוון שכמעט אינו בשימוש. לעומת זאת ברכב שנוסע עמוס מאוד בנסיעות עירוניות, או בשטח, אולי לא יחזיק אפילו 50000 ק"מ. בדרך כלל ברכב נוסעים מצפים שהקלאצ' יחזיק כ-100000 ק"מ בממוצע. יש כמה דברים שמקצרים את חיי הקלאצ': נהג גרוע (בדרך כלל נהגים חדשים), נסיעה עם עומס יתר או עם העומס המרבי כל הזמן, וגם קלאצ' שאינו מתאים לגודל הרכב ו/או המנוע (ויש מקרים כאלה. זו בעיית תכנון). בסיום חייו הקלאצ' יחליק כלומר המנוע יפעל אבל הרכב לא ייסע. בהתחלה זה יקרה רק כשמאיצים בהילוך גבוה - פתאום מרגישים שהמנוע מאיץ אבל הרכב לא.

פרטנר

New member
קלאט'ש מסכן.

ברכב הלימוד שברשותי המצמד מחזיק מעמד בממוצע כ80-90 אלף ק"מ וברכבי לימוד של קולגות לעיתים גם מעבר ל100000 ק"מ . כל זאת תחת תנאים אכזריים ביותר. נהג טוב יכול גם להכפיל את אורך החיים הזה.

avinusha

New member
תודה ו..

קודם כל תודה לכולכם על התשובות המהירות והענייניות. רק משהו שלא ממש ברור לי - הנתונים הנ"ל מדברים על קלאצ' שמגיע למצב שהוא לא מתחבר באופן מוחלט לגיר והרכב כתוצאה מכך לא נוסע בכלל? ואליך enigo - העדשה מדהימה .. לדעתי הדבר הכי קרוב לעדשות ה L של קאנון ובמחיר שפוי יחסית. אבל כמו ה 70-200L - לא היית ולא תהיה. נחזור לקלאצ' .. יש למישהו מידע יותר מפורט לגבי קלאצ' מחוזק ? יש למישהו מידע לגבי מחירים ? עד כמה זה יותר יקר ? תודה מראש,

TomaC

New member
מהרגע שהוא מתחיל להחליק בנסיעה

ימיו (או יותר נכון- קילומטריו) ספורים, כך שאין הרבה שוני בנתונים. לרוב מחליפים אותו לפני שמגיעים לשלב שהאוטו נעצר.

enigo

New member
יכול להצביע על מגוון דברים

בד"כ לכלוך או מיסב גבור איפה שהוא בשרשרת העברת תנועת הדוושה למצמד עצמו. ואכן, ה-70-200 מדהימה. אבל ה-18-50 מעניינת בתור פתרון לצד השני של הספקטרום.

avinusha

New member
אם אין לך מספיק ..

..כסף לשלם על 16-35 2.8 או 24-70 2.8 מסדרת L אז אני ממליץ לך ללכת על ה 18-50 2.8 של סיגמה "בעניים עצומות" (רק לשם הביטוי .. ממליץ לך לפתוח את העיניים כשאתה עובד עם העדשה :)) אתה תהנה ממנה מאוד, היא סופגת אור בצורה מדהימה, החדות שלה מעולה, צבעים טובים מאוד, יש בעייה קטנטנה של פלייר ופיקוס מעט איטי בתנאים קשים - משהו שלי באופן אישי לא מפריע. אם אתה נמצא בבאר שבע או בסביבה, אתה מוזמן להתנסות בעדשה שלי.

רולקה

New member
אצלי הקלאץ' החזיק 230000

בדייהטסו אפלאוז - בנסיעה משולבת. אינני יודע כמה קלאץ' מחוזק יחזיק יותר ומה המחיר שלו - החלפת קלאץ' עולה באיזור 1000 ש"ח בסה"כ.

wil

New member
לא נראה לי שמישהו מתקין קלאץ משופר

בדייהטסו אפלאוז... זה הגיוני להחליף למשהו יותר רציני מהמקור אם המנוע שופר משמעותית.

למעלה