קלאסי- מודרני...

n o a m o o s h

New member
קלאסי- מודרני...

מה ההבדל בין קלאסי למודרני? מה עושים בכל שיעור? מה יותר מהנה? מודרני זה יותר מתקדם? או להיפך? בשביל ללמוד מודרני צריך בסיס בקלאסי? תשובות יתקבלו בשמחה! :)

אמממ מנסה לענות לך =)

לקלאסי יש חוקים בסיסיים לגבי החזקת הגוף ולמודרני לא כל שיעור מודרני מתבצע איך שהמורה מחליט...את האמת גם קלאסי אבל רוב השיעורים בקלאסי מתחילים על הבאר,אמצע,פינה....יש סדר מסויים בעיקרון.. מה יותר מהנה???כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו יותר!!אני יותר אוהבת קלאסי אבל מודרני זה שחרור של הגוף קלאסי הוא הבסיס להכל!!!!!!

tamarbsor

New member
לא מדוייק

גם לזרמים מסויימים במודרני יש חוקים מאוד מאוד נוקשים ותרגילים בסיסיים שעליהם הכל בנוי (והדוגמא הקלאסית לשיטה מודרנית שכזו היא גרהם). אכן ישנם זרמים בריקוד המודרני בהם התרגילים חופשיים יותר, אך לא בהכרח. כפי שכתבת, אכן קלאסי הוא הבסיס להכל, ולדעתי סוג הריקוד החשוב ביותר. בקלאסי יש מודעות גדולה מאוד ליציבה נכונה, תנועה נכונה של הגוף, מודעות למרחב, גמישות, עבודת שרירים ממקום נכון ולא סתם להרים גבוה ובינתיים לבנות שרירי כדורגלן ברגליים. בעזרת עבודה נקייה וטובה בקלאסי אפשר להגיע רחוק מאוד גם בסגנונות אחרים.

n o o o a m

New member
אני מנסה לענות..מקווה שזה עוזר ../images/Emo9.gif

אז ככה: קלאסי זה הבסיס להכל [ככה חופרת לנו המורה השלי...חח] ההבדל: מודרני יותר זורם ויש יותר קשר בן הרקדן לרצפה [אצלינו לפחות]...מממ.... קלאסי [בדרך כלל] יותר איטי... מודרני בחות עובד על הדיוק... [אני לא יודעת להסביר ת'עצמי כ"כ טוב..חח סלחי לי על זה...
] מה מהנה יותר: אף אחד לא יכול לקבוע... כל אחד ומה שהוא אוהב יותר...ולפעמים זה גם תלוי במורה.....אני מאד אוהבת את שניהם. לגבי השאלה מה יותר מתקדם... אני לא יודעת לענות לך חוץ מלהגיד שכל סגנון מתקדם בצורה שלו ואי אפשר ממש להשוות. מקווה שעזרתי והייתי ברורה...חיחי

ש ו ר ט י

New member
קלאסי, מודרני ומה שביניהם

קודם כל, אני נגד הקביעה שקלאסי איטי יותר ממודרני או שמהווה רק בסיס. יש המון קומבינציות קלאסיות במהירות מסחררת (ראה: מערכות שלמות ב"דון קישוט") אשר נדרשת מיומנות אדירה על מנת לבצע. בנוסף, אני גם לא חושבת שבלט קלאסי מתקדם או פחות מתקדם מבלט מודרני. אני אישית התחלתי לרקוד מחול מודרני אחרי 9 שנים של בלט קלאסי ופולקלור נטו. על פי העובדות שקיימות בשטח, כל רקדן שרוצה להגיע לרמה מכובדת בכל תחום מחול חייב לרכוש כלים שנלמדים בשיעורי הבלט הקלאסי. היציבות, החוזק, הכללים הברורים, יחד עם העידון והרכות הדרושים מעצבים את הגוף ואת התוצאות רואים במהרה בפנייה לכל סגנון אחר. רקדן מודרני בעל רקע קלאסי יבצע קומבינציות בצורה טובה יותר מרקדן מודרני שמעולם לא נגע בקלאסי, וזאת עובדה נוכח כל הכלים שמעניק הקלאסי לגוף האדם. דבר נוסף- לגבי מבנה השיעור: שיעור בלט קלאסי בנוי במבנה קבוע, תרגילים קבועים ומקובלים ורמות קושי שונות שנקבעות ע"י אקדמיות שונות בעולם לפעמים (RAD לדוגמה). טעות לחשוב שבמחול המודרני אין מבנה ברור מכיוון שנלמדים שיעורים שלמים בעלי מבנה ברור על פי טכניקת גרהם או קנינגהם. מה שכן, המחול המודרני מגוון הרבה יותר בסוגיו השונים, שכן ניתן לעשות שני שיעורי מחול מודרני ע"פ שתי טכניקות שונות ולחוש שכמעט ואין דומה בין השניים. אשמח לענות על עוד שאלות, כיף לי לדבר על מחול ולשפוך את הידע שצברתי לאורך השנים

n o a m o o s h

New member
תודה! אתם מוזמנים להמשיך לענות...

יש לי שאלה בקשר לקלאסי- קלאסי זה גם משפר את הגמישות נכון? ז"א שאם לדוגמא צריך לעשות קיק בשיעורי ג'אז אז הקיק שלי יהיה הרבה יותר טוב... זה נכון?

דנה EF

New member
כן... בעיקרון..

תלויה רמת ההשקעה... אבל העיקרון בקלאסי, אני לא יודעת איך להסביר, חוץ מלקדם אותך בג'אז להרים רגל יותר גבוה (את יכולה ללכת להתעמלות קרקע בשביל זה), זה מקצוע בשל עצמו, שלא קיים רק לקדם אותך במחול.. לא יודעת איך להסביר.. אני, בזמנים אלו מאוד מתגעגעת למודרני, לקלאסי לא ממש..

ש ו ר ט י

New member
אני מתגעגעת להכל

בא לי לרקוד... כל כך... וזה לא יקרה בקרוב ולשאלה- בלט קלאסי אכן משפר את הגמישות אבל זה אינו הדבר העיקרי. נכון שמפתחים גמישות בבלט קלאסי אך יחד עם זאת רוכשים כלים נפלאים אחרים וגם לומדים את הסגנון עצמו כמובן. אני אוהבת בלט קלאסי... אחרי 13 שנה ללא הפסקה זה בכלל לא נמאס עבורי

למעלה