קלאסי, מודרני ומה שביניהם
קודם כל, אני נגד הקביעה שקלאסי איטי יותר ממודרני או שמהווה רק בסיס. יש המון קומבינציות קלאסיות במהירות מסחררת (ראה: מערכות שלמות ב"דון קישוט") אשר נדרשת מיומנות אדירה על מנת לבצע. בנוסף, אני גם לא חושבת שבלט קלאסי מתקדם או פחות מתקדם מבלט מודרני. אני אישית התחלתי לרקוד מחול מודרני אחרי 9 שנים של בלט קלאסי ופולקלור נטו. על פי העובדות שקיימות בשטח, כל רקדן שרוצה להגיע לרמה מכובדת בכל תחום מחול חייב לרכוש כלים שנלמדים בשיעורי הבלט הקלאסי. היציבות, החוזק, הכללים הברורים, יחד עם העידון והרכות הדרושים מעצבים את הגוף ואת התוצאות רואים במהרה בפנייה לכל סגנון אחר. רקדן מודרני בעל רקע קלאסי יבצע קומבינציות בצורה טובה יותר מרקדן מודרני שמעולם לא נגע בקלאסי, וזאת עובדה נוכח כל הכלים שמעניק הקלאסי לגוף האדם. דבר נוסף- לגבי מבנה השיעור: שיעור בלט קלאסי בנוי במבנה קבוע, תרגילים קבועים ומקובלים ורמות קושי שונות שנקבעות ע"י אקדמיות שונות בעולם לפעמים (RAD לדוגמה). טעות לחשוב שבמחול המודרני אין מבנה ברור מכיוון שנלמדים שיעורים שלמים בעלי מבנה ברור על פי טכניקת גרהם או קנינגהם. מה שכן, המחול המודרני מגוון הרבה יותר בסוגיו השונים, שכן ניתן לעשות שני שיעורי מחול מודרני ע"פ שתי טכניקות שונות ולחוש שכמעט ואין דומה בין השניים. אשמח לענות על עוד שאלות, כיף לי לדבר על מחול ולשפוך את הידע שצברתי לאורך השנים