קלאב מד Chamonix

pyramedia1984

New member
קלאב מד Chamonix

אז אחרי התלבטות (ובעיקר פחד מלהזמין כעת בבנסקו ולהסתבך עם ביטולים בגלל חוסר שלג אח"כ), הסוכן נסיעות המליץ לנו על קלאב מד Chamonix. לדבריו יש שם כבר שלג ואין סיבה לדאוג....(כל כך רוצים להזמין סקי בפעם הראשונה אבל בחיים לא דאגתי כל כך ממזג האוויר בשום חופשה...)

מה אתם אומרים? הערות או המלצות לגבי הקלאב ייתקבלו גם כן בשמחה. מועד היציאה המתוכנן: אמצע ינואר!

תודה!!

נפתלי99

New member
את מצב השלג אתה יכול לבדוק לבד

http://www.chamonix.com/snow-report,89,en.html
&nbsp
https://www.j2ski.com/snow_forecast/France/Chamonix_snow_report.html
&nbsp
אתה יכול לראות בשנייה שבאיזור הנמוך בשמוני אין בכלל שלג, ובפסגות הכי גבוהות יש 50 ס"מ.
שום מעלית או מסלול לא נפתחו עדיין באתר.
&nbsp
אז אם הסוכן שלך אמר שכבר יש שם שלג - סבבה.
&nbsp
ולגבי אמצע ינואר - כולנו כאן בפורום כבר מייחלים לסערה הגדולה שתמלא את המסלולים בשלג, ובשביל זה אנחנו אפילו מוכנים להתפלל, כי המצב כמעט בכל האתרים באירופה דומה.

skiforce

New member
מעניין שבחרתם דווקא את שאמוני לחופשת סקי ראשונה

התרשמתי שהוא מוגדר כאתר שברובו מיועד לגולשים מנוסים יותר. מצד שני, אולי למתחילים זה ממילא לא משנה כיוון שהם גולשים על יחסית מעט מסלולים ממילא. נתון רלוונטי הוא באיזה גובה נמצאים המסלולים למתחילים. ככל שהם גבוהים יותר יש בהם יותר סיכוי לשלג טבעי, וכיוון שקר יותר בגובה יש גם יותר סיכוי לשלג מתותחים כשמסביב אין מספיק.

מישהו יודע אם אפשר למיין את האתרים לפי כמות השלג המדווחת בהם? בטבלה כאן יש מיון לפי מה פתוח ומה סגור אבל לא לפי כמויות השלג:
[URL]https://www.j2ski.com/ski_resorts/[/URL]

Kicker Girl

New member

Kicker Girl

New member
הקלאב מצויין והעיירה מקסימה

לגבי מצב השלג קשה להתנבא במיוחד שלא כתבת מתי החופשה אבל בגדול הסטטיסטיקה מעודדת. הקלאב איננו סקי אין/סקי אאוט שיש אנשים שרואים בזה חסרון משמעותי. האתר בהכללה פחות מתאים לגולשים מתחילים אבל יש בו איזור לימוד די מוצלח וכמה מסלולים ירוקים שזה מה שגולשים בפעם הראשונה צריכים.

ייפתח השנה קלאב מד חדש לגמרי בואל תורן (Val Thorens). גם הוא עם 4 קילשונים כמו שאמוני. הייתי בודקת אותו לו הייתי במקומכם.

pyramedia1984

New member
תודה רבה

לגבי val thorens יקר יותר.. וגם ככה מתחנו את הגבול העליון כמה פעמים כבר.

Kicker Girl

New member
יש גם קלאבים יותר זולים במקומות עם סטטיסטיקה טובה של שלג

זה בשאמוני מצויין אבל לא מהזולים.

marceloros

Member
מנהל
מה עם להמתין?

אמצע ינואר ובטח במצב העונה זו לא תקופה מאוד עמוסה, יהיו מבצעי רגע אחרון, אפשר לבדוק מה קורה עוד שבועיים.
יש סיבה להקשיב קצת לנתי הפעם..

pyramedia1984

New member
היית ממליץ לתכנן לאמצע פברואר?

יש הרבה דברים מסביב שדורשים תכנון מוקדם... (עבודה, ילדים וכ"ו)

marceloros

Member
מנהל
פברואר זה סיפור אחר

קודם כל מבחינת שלג ומז"א אני לא יכול לדעת שום דבר, יכול להיות מעולה באמצע ינואר ואז התחממות בפברואר, או ההיפך לך תדע.
מה שכן פברואר זה שיא העונה והחופשה של הצרפתים והאירופאים, יותר עמוס ויותר יקר.
&nbsp
מה שהתכוונתי זה לסגור את השבוע המסויים, עם כל הסידורים הדרושים, אבל להמתין עם ההזמנה.
הכל במידה ואתה נורא חושש ונתי נורא מפחיד אותך.
אני הזמנתי כבר מזמן, מה שאני עושה בד"כ, ומקווה לטוב - כמו שרואים גם כיום ממש בתחילת עונה, בחלקים הגבוהים גולשים.

למעלה