קלאב מד Alpe d'Huez - טיפים

• פותח הנושא karpe
  • פורסם בתאריך

karpe

New member
קלאב מד Alpe d'Huez - טיפים

נוסעים ב-22 למרץ לקלאב מד Alpe d'Huez, זה מה שנשאר למי שמתחכם ומחכה לרגע האחרון :)
מישהו היה שם בשנה הנוכחית או הקודמת ?
כמה שאלות :
1. מה עושים שם בערב ? הבנתי שיש דיסקוטק, זה משהו חי ופעיל ? יש אפשרות להגיע ל'עיר' בערב עצמאית ?
2. לפי התמונות באתר הטלויזיה בחדר היא CRT משנות המנדט, 14". לא נראה לי הגיוני. האם החליפו כבר לLCD ? ואם כן - האם יש חיבור HDMI נגיש לחבר לפטופ ?
3. לגבי ציוד - המחיר בקלאב לציוד סקי ברמת ביניים הוא 150 יורו, יקררר ! בדקתי בחנות של סקימיום, אחרי כל ההנחות יוצא 90 יורו לציוד ברמת PRECISION שזה 3 מתוך 4. האם זה לא טרחה גדולה מדי להגיע לחנות ? האם זה ריאלי בערב שמגיעים להספיק לקחת ציוד לפני שסוגרים ב- 19:00?
4. הבנתי שיש WIFI בתשלום של 20 יורו לשבוע עד 4 מכשירים. כמה הוא שמיש בחדרים ?
5. יש אפשרות לקנות שם כרטיס סים מקומי עם חבילת גלישה ? אולי למישהו יש כרטיס להשאלה ?
6. פעילויות מעניינות נוספות מעבר לסקי ? כמו מזחלות למשל וכו', יש ?
7. יש מישהו שנוסע בשבוע הזה ?

I Gabe

New member
תשובות

1. יש מועדון לילה בקלאב. לא מציאה גדולה. אחרי 8:00 יש אוטובוס לילה שנוסע במסלול מעגלי ועובר פעמיים או שלוש ליד הקלאב. צריך תזמון טוב או המון מזל.
2. יש טלויזיה LCD. לא בדקתי חיבורים.
3. אנחנו הגענו לגרנובל ב 10:00 (אחרי ביקורת הדרכונים והמזוודות) ולקלאב אחרי 18:00. ההעברות היו פשוט סיוט. אם יתמזל מזלכם והם יהיו יותר יעילים הפעם אז יש שפע זמן להגיע ללה ברז'ר לקחת ציוד.
4. ה-wifi הבסיסי חינם ולפחות אצלנו בחדר העוצמה ורוחב הפס היה מצויין.
6. יש טיולי אופנועי שלג snowmobile. יוצא מלה ברז'ר בחמש אחה"צ. אפשר לשכור סקוטר שלג ב 40-50 יורו ליום.
7. לא.

karpe

New member
תודה רבה

&nbsp
נראה לי שאנחנו בבעיה, הטיסה שלנו היא לז'נבה, מרחק של 210 ק"מ מהקלאב (!!). הטיסה ממריאה ב8:45 מהארץ, נראה שהולך להיות סבל ארוך להגיע, ובטוח לא נגיע לפני 19:00 לחנות. בבוקר הם פותחים ב-8:30, מתי הכי מאוחר אפשר להגיע למפגש של הקבוצות הדרכה ?
לפי גוגל המרחק הוא 500 מטר, כ-5 עד 7 דקות הליכה. תוכל לוודא שמדדתי מהמיקום הנכון ? (הנקודה של היציאה מהקלאב).
&nbsp
https://www.google.com/maps/dir/45....5.089496,6.076378,16z/data=!4m2!4m1!3e2?hl=iw
&nbsp
https://www.google.com/maps/@45.088...m4!1e1!3m2!1sqfR6wcfg24dVBsEqY30fyA!2e0?hl=iw
&nbsp

I Gabe

New member
אם אני זוכר טוב, המיון לקבוצות היה ב 9:30 בבוקר. בלגאן אדיר.

מציע לך לתפוס את אלאין, מנהל ביה"ס לסקי בקלאב להגיד לו שתצטרף לקבוצה שלך מאוחר יותר. הוא מדבר אנגלית בסיסית ודי שירותי. השאר שמאיישים את המשרד די חמוצים. לגבי מרחק, כנראה שמדדת מרחק אווירי מרכז ברז'ר לקלאב - בכביש זה יותר, הכל בעליה. עם ציוד ממש לא היה בא לי לעשות את זה. חכה להסעה החינמית, המסלול שמגיע לקלאב הוא מסלול הלימון בכיוון מנחת המטוסים. אפשרות נוספת אם אתה יכול לגלוש מסלול אדום זה לעלות ברכבל - אתה צריך את הימני ביותר מבין אלה שמאחורי לה ברז'ר, ומשם לגלוש חזרה לקלאב. עוד דבר, אם תחליט לקחת שיעורי סקי פרטיים, תבקש את מתיו ( Mathieu).הוא חמוד מאד ומדריך נהדר.

karpe

New member
מעולה

&nbsp
אם תלחץ על הלינק הראשון תוכל לראות את המסלול בגוגל, זה לא קו אוירי, אבל אני לא בטוח שהנקודה ששמתי כמוצא היה מדוייקת.
אם המיון מתחיל ב9:30 אז נראה לי שזה אפשרי להיות בחנות ב-8:30, עד 9:00 לצאת מהחנות ולחזור לקלאב עד 9:30.
אני גם שונא לצעוד עם ציוד, ננסה לתפוס את ההסעה. אין לי בעיה לגלוש כל מסלול, אבל אז זה אומר שצריך לחכות בתור לרכבל בבוקר שזה שיא העומס, לעלות ברכבל, לגלוש עם הנעלי הליכה ביד/בתיק, לחזור לקלאב ולהכנס לסקי רום ולשים אותם בארון. נראה לי שזה ייקח יותר זמן בסה"כ.

I Gabe

New member
דווקא בבוקר התור לא נורא, זה צרפתים לא גרמנים

משכימי קום נעמדים בתור ב7:00 או מתי שפותחים את המעליות, לא זוכר. ב 9:00 - 10:00 התור לא נורא בכלל. רק בגונדולה לפיק בלאן יש תור משמעותי מדי פעם. אנחנו תפסנו בלי תור בקטע הראשון ורבע שעה לכל היותר בקטע השני. אבל זה לא הרכבל שלכם. אם אתה גולש טוב, דווקא האופציה של הגלישה חזרה לקלאב נראית לי עדיפה, אלא אם תתפסו הסעה ממש בשנייה שיצאתם מהחנות. קח איתך מפת מסלולים מהקלאב לכל מקרה. נעלי הליכה שים בתיק גב. אם כי אני פחות אופטימי ממך לגבי הלו"ז. עד שתמדוד ציוד ואתה בטח לא תהיה שם לבד, יעבור זמן. המבחנים ממש בדלת של הסקירום. ההסעה היא כל 20 דקות בערך, גם אם תבוא בהסעה עדיין תצטרך לשים בסקי רום. אם יגיע לך אוטובוס מייד, זה יותר מהר. אם בדיוק פספסת את האוטובוס ואתה צריך לחכות לבא, הגלישה יותר מהירה. בכל תסריט אפשרי, ההליכה היא האופציה הכי גרועה. כאמור, לדעתי לא יקרה שום אסון אם לא תהיה במיונים. זה חרטא לדעתי. ירידה של 5 מ' מדלת הסקירום לרחבה למטה. נו באמת, מה אפשר לדעת לפי זה.

karpe

New member
טוב, השתכנעתי :)

ננסה לתפוס הסעה ביציאה, ואם לא - נעלה ברכבל. תודה !

למעלה