קלאב מד צרפת

Isaacsbenny

New member
הזמנה בקלאב מד

ראיתי בתנאי של קלאב מד שאם מבטלים עד 60 יום לפני המועד זה 150 אירו דמי ביטול לבן אדם. מה שאני שואל זה מתי מבחינת תאריך כדאי להזמין כדי לדעת בסבירות יותר גבוהה שיהיה שלג (לפי התחזית וכו) ספטמבר כזה? או שממש צריך חודש לפני?
תודה!

60 יום מראש אתה עדיין לא יודע הרבה לגבי השלג

במיוחד אם זאת הזמנה בתחילת העונה (דצמבר). ודרך אגב, האם דמי הביטול האלה מכסים גם את ביטול הטיסה או חלים רק על האירוח? כי למיטב ידיעתי קלאב מד מטיסים בעיקר בצ'רטרים מחורבנים ולואו קוסט ללא אפשרות ביטול.

שוב, אני הייתי מזמין חופשה כזאת שיקר עד בלתי אפשרי לשנות לא יותר משבועיים מראש, רצוי שבוע. במיוחד כשלקלאב מד יש כל הזמן מבצעים של הרגע האחרון. אבל אולי אני טועה. לא נסעתי איתם. זה רק מה ששמעתי.

Isaacsbenny

New member
הבנתי שאין מבצעים

מישהו אמר שאין כלכך כבר הנחות של הרגע האחרות כי הטיסות כבר לא שלהם. בתכלס אז מה אתה מזמין? סתם חבילות מסקי דיל או משנו בסגנון? או סוגר טיסה בנפרד ומזמין מלון בבוקינג פשוט?

I Gabe

New member
"אין מבצעים" הכוונה עד להודעה חדשה

גם עונה שעברה הפיצו כזאת שמועה וכשהגיע הזמן היו גם היו. מצד שני חשוב לציין שהזמנתי הבוקר חופשה שעלתה לי כמעט €300 פחות ממש ששילמתי בינואר השנה במבצע רגע אחרון או במילים אחרות מחיר מצויין.

marceloros

Member
מנהל
קצת סדר

האחראי על מז"א זה נתי בכבודו ובעצמו - כרגע ראית את תשובתו

&nbsp
יש דעות כאן בפורום שחייבים להזמין רגע אחרון, ויש גישה שאם לא תעשה כך תגלוש על בוץ ואבנים ובכלל תרכב באופניים.
יש מישהו, ואולי עדיין הוא מסתובב כאן, שהבטיח כל שנה שלג בלה פלאן בסוף ינואר כאשר הוא שם, בין חצי מטר ל-3 משהו כזה, הכל בצחוק, ותמיד הוא צדק !
&nbsp
בקיצור שוב, לא להיכנס ללחץ ממה שנאמר.
אני לא יכול להבטיח לך כלום, אבל בסבירות גבוהה אתה בסדר.
אל תחשוב על ביטול, אל תלך לכיוונים מוזרים - ניתן להזמין ויהיה מעולה בע"ה.
אגב הקלאב ידועים בתור ממציאי פתרונות - פעם בחנוכה באמת לא היה שלג, אז הם הסיעו את כולם לטין מהאתרים שמסביב. אבל חנוכה זה אמצע דצמבר.
&nbsp
ממליץ לך לסגור עם מעוז הנ"ל קלאב, ותחזור בפברואר לספר איך היה.
בינתיים תוכלו להתקשקש פה..

natyh

New member
לא למתי כן אלא ...

השאלה מתי המצב אמור להתבהר וזה בדרך כלל סוף נובמבר .

Isaacsbenny

New member
זה כבר עוזר

אוקיי, זו כבר יותר עוזר. אז לפי מה שאתה אומר, בסביבות נובמבר יהיה עדיף להזמין מאשר עכשיו כי יהיה ידוע יותר מצב בשלג ומזג האוויר?

I Gabe

New member
קח בחשבון שחבילה שעולה לך עכשיו €1,200 תעלה בנובמבר €1,500

ואולי אף יותר. אני אומר לך את זה מניסיון אישי.

Isaacsbenny

New member
כן..

לא יודע מה לעשות בקיצור. ניראה לי שאזמין. החבילה ל la plagne 2100 בסוף ינואר עולה 1600 אירו, אז כמה היא תעלה בנובמבר..

I Gabe

New member
המחיר שקיבלתי כל כך נמוך ביחס למה ששילמתי בעבר ששווה הסיכון

לדעתי.

כפי שמרסלו אמר, סוף ינואר באתר גבוה, הסיכון לא באמת כזה גדול.

עוד טיפ, מעוז הצליח להוריד לי את המחיר כי מצא לי טיסות יותר זולות וסבירות בהחלט מבחינת מרחק/שעות. ממליץ לך לדבר איתו לפני שאתה סוגר.

natyh

New member
מה קשה להבין ?

יש סיכוי טוב שבנובמבר לקראת סופו יתבהר המצב ונדע מה צפוי .
הרבה יותר סביר להזמין לפברואר , אולי למרץ.
כבר עכשיו ברור שצפויה שנת לה ניניה .
בשנת לה ניניה ינואר סוער !
אתה לא רוצה ללמוד סקי בסופה בה הראות מוגבלת לשלושה מטרים לפנים .
זה לא כיף למתחילים .

marceloros

Member
מנהל
ואתה יכול להבטיח לו סופה בתאריך מסויים?

כי לנו הבטחת בוץ ואבנים חצי שנה לפני, ואז אם כל הסערות שבועיים לפני, וקיבלנו גלישה על בסיס סביר בתחילת השבוע, סופה לא נוראה בה גלשנו בחלק התחתון, על ערימות של שלג, ואז יום אחרון חלומי על מעל חצי מטר שלג טרי.
אכלנו אותה? לא, אכלנו יותר מדי בקלאב מד הזה.

natyh

New member
גלול אחורה בפורום .

ארבע שנים הסברתי את ההגיון בענין והנה מסתבר שלא משנה כמה מסבירים אתה מצליח לשכוח ...
והנה אתה מתיחס למקרה פרטי משנה שעברה , אהה היה סביר אך לא שלמת לסביר או בינוני מינוס באותו סכום יכלת להשיג טוב או מצוין בדיוק כפי שהישגת השנה כי הקשבת .
אז פעם במקרה הפעם יצא לך תיזמון טוב כי הקשבת להמלצות אז כנראה שאתה חושב שעכשיו אתה יכול להזמין מתי שתרצה ויהיה בסדר .
לך על זה לא מתוכח ולא מעלה כאן תחזית השנה .
מבחינתי מה שטוב לך תעשה .

marceloros

Member
מנהל
אני מכבד את התחזית שלך

היה לי מצויין בעונה האחרונה, למרות שהיה חם, והיה לי מצויין גם שנה קודם.
פעם אחת מבלי להתייחס לתחזית שלך, ופעם אחת כן, ולמרות אל ניניו בפעמיים האלו - גלשנו ונהנינו מאוד, ואת שתיהן הזמנו בקיץ.

הבחור שאל על קלאב, שכיום הוא יכול להזמין במחירים מעולים, והוא לא יוכל ככל הנראה לעשות זאת בעלות הזו ברגע אחרון.
דנו מספיק בנושא כן או לא רגע אחרון, מי יכול ומי מתאים לו ומי פחות.
כמו כן הוא לא היה במפגש לשמוע איך אתה נקלעת לסופה, אז כאשר אתה מפחיד אותו יש צורך שיבין את כל הצדדים של המטבע, ויחליט מה טוב לעצמו.
אני יכול להבטיח לך שתחזית "אייל שחר" תעבוד לו.

kubeb2112

New member
אני לא נגד קלאב מד אבל יש גם חלופות אחרות

בהמשך למה שמעוז כתב על כך שקלאב מד לא מתעסקים כבר עם טיסות, עלות הקלאב הופכת ליקרה להחריד ואינה מוצדקת (לטעמי האישי כמובן).
הייתי בקלאב מד פעם אחת. האם נהניתי? כן. האם הכל היה לשביעות רצוני? כן. אבל הבנתי שאני לא צריך את זה (לפחות לא כרגע).ואני אסביר למה זה פחות מתאים לי:
1. אין טעם בלשלם על 3 ארוחות ביום. זה מאלץ אותך לחזור לצהריים בקלאב ואז אתה למעשה בוחר לא להתרחק יותר מדי מהעיירה. זה טוב למתחילים שגם ככה לא גומעים מרחקים.
2. אני לא בנאדם שיעשה משהו בהפעלות שלהם. אני מעדיף לצאת ולהסתובב בחוץ. מה שאומר שאני לא באמת מנצל את מה שיש למלון להציע. אני אלך לשתות בירה במקום שבא לי ועושה לי חשק.
3. המחירים שלהם עלו בצורה מחרידה. כמובן שיש שיגידו שיש תמורה למחיר. ואני לא אתווכח איתם. כל אחד ושיקוליו הוא. אני בא לגלוש ופחות משנה לי אם המלון הוא 3,4 או 5 כוכבים.
לשלם 1500 יורו כולל טיסות (זה הכי זול שמצאתי) לא כולל ציוד וכשבטוח תוציאו עוד 100-150 יורו על דברים מסביב (צהריים בחוץ, שיעורים, בירה וכיו"ב), נשמע לי יקר.
אם תלכו לכל אחת מחברות הנסיעות, תוכלו לרכוש אצלם גם חבילה ואם תרצו גם במלון מפואר שתעלה פחות .כמה פחות? תלוי בכם.
אנחנו השנה מארגנים חופשה לבד בואל טורן. כרגע טיסה, מלון, רכב וסקיפס מורחב יוצא פחות מ-900 יורו. אוכל בהפרזה עוד 200 יורו ל3 ארוחות.
השנה אנחנו כבר 7-8 חבר'ה. תמיד יש מקום לעוד.
&nbsp

מסכים איתך

זה סגנונות שונים של חופשה. כל אחד מתאים לו משהו אחר. מכיר די הרבה שדווקא אוהבים את הקלאב. בנוסף, מי שנוסע עם ילדים קטנים המסגרת של הקלאב נהדרת כי היא משחררת את ההורים לגלוש. אגב, אפשר להיות בקלאב גם ב 1200-1300 יורו אבל לא בואל תורנס. שם הקלאב יוקרתי.

במאמר מוסגר, אני חושב ש-200 יורו למזון בואל תורנס זה די התכלבות. אם אתה רוצה לאכול לפחות ארוחה אחת ביום חמה במסעדה, ורוצה בירה או יין פה ושם, אתה לא תצא בפחות מ-50 יורו ליום. מחירים לאדם מפברואר האחרון (היינו בדירה אז שילמנו על כל הארוחות). בוקר צרפתית שזה קפה, 2-3 מאפים, קצת חמאה וריבה 12 יורו. בוקר יותר רצינית עם נקניקים, ביצים וגבינה 20 יורו. צהריים ברמה של שניצל/המבורגר או מקביל ותוספת, בערך 20 יורו. שתייה יקרה מאד. כ-5-6 יורו לבקבוקון קולה. כמו בירה או יין למעשה. ערב קצת יותר פנסי אבל לא מסעדות יוקרה מינימום 30 יורו לאדם. ארוחות ביניים, חטיפים, שתייה קלה, שוקו חם, ושתייה חריפה למבוגרים בערב זה אקסטרה, עוד כ-20 יורו לאדם בלי להתפרע. תעשה לבד את החשבון לכמה אתה מגיע ביום ותראה ש-200 יורו שלקחת בחשבון זה לא הרבה בכלל.

kubeb2112

New member
צודק לגבי החישוב של הארוחות

עשיתי חשבון רק של בוקר וערב שזה מה שאני משווה לחבילות של סוכניות הסקי.
אכן, בוקר צהריים וערב יוצא לא פחות מ-40 יורו ליום.
אם בבישול עצמי חופצים אז ארוחת בוקר היא כ-5 יורו לאדם (ביצים, שתיה, באגט וממרחים)
ארוחת צהריים על ההר כ-20 יורו. ארוחת ערב מבשלים בבית כ-12 יורו (פסטה, חזה עוף, בולונז, שקשוקה או כל דבר אחר).
אנחנו תמיד מוצאים את האיזון בין ארוחות בדירה, FAST FOOD בחוץ ומסעדה טובה. כל יום אוכלים במקום אחר ואז יש גיוון וחלוקה הגיונית של הכסף.

אם יש לכם ניסיון עם זה אז סבבה

אני אפילו לא מתיימר לבשל בחדר וממה שאני שומע מאחרים, כוונות לחוד ומציאות לחוד. בפועל עייפים בסוף היום, אין כוח לזוז, ובסוף גומרים עם פרוסת נקניק בבגט לארוחת ערב. לא מתים מזה אבל כם לא כיף. בנוסף, אני גם אוהב בירה פה, כוס יין שם, אולי גם כוס שוקו עם רום על ההר אם זה יום יפה או וודקה קמפארי לפני אחרוחת ערב שמוסיפים בקלות עוד 10-20 יורו ליום. זה כמובן אופציונלי אבל זה חלק מהחוויה, עושה טוב על הנשמה אבל מנפח את החשבון בלי להרגיש. אל שתכח שבגלל הקור והמאמץ אוכלים ושותים יותר מהרגיל. אני לפחות אחרי שעה - שעה וחצי על ההר כבר מוכן לנשנש משהו.

למעלה