קי לוב'יה

יאמבולה

אס אונה קוב'יארתה דה לאנה דה קודררו מוצ'ו פזגאדה אי תיינה דאונה פארתה גלידים על כל פני השטח. ועד כמה שאני מכיר השמיכות האלה הן בצבע אדום עז וכבדות כמו מכבש. מי מאדרה אוזאב'ה דה מתרמוס קולצ'ה אי יאמבולה אן אנב'יארנו סי תנייאמוס קאלאדה אונה פינדולה דה קינין אי אונה דה אספרין אי און קופו דה צ'אי קאינתה אי סי תנייאמוס תוסה מוס פ'רגאב'ה אל פצ'ו קון אזייתה קאינתה אי אנדריב'ה און פדאסו דה פ'לאנלה. אנסינה קה סודאב'אמוס בואנו בואנו אי לה מאניאנה מוס אלב'אנתאב'אמוס קומו מואבוס. אח אח לאס מאדרס דה סתונסס ארן לוס מיז'ורס דוקתורס דאל מונדו. אי אל סאלפ ארה סאלפ.

may55

New member
אמפסו לוב'יה אי אל אנביירנו../images/Emo182.gif

אוי אסטוב'י קון לוס אילוב'וס אלרו די ירושלים אין אל "סטף" אי אבשו סולו אומפוקו דה לוב'יה אסטב'ה מרב'ייה קמינימוס אין אל קאמפו אי אראנקי דל ארבולה אזטונאס פרטאס טורני הקאזה פישין לוס מטי קון סאל פאשריקי מאקודראטס דה לאס פאלב'ראס דל אינב'יירנו ולה קאנטיקה היידה מי מתרגם ??? חורף גידי גוב לחן: אבנר קנר מילים: יואל לרנר נספר פה על הקיץ שהולך ונעלם מטריות ומגפיים מוציאים מהמחסן עכשיו - כבר לא נלך לים ונלבש כפפות וסוודר חם כי חורף השמש נעלמת בחורף הגשם מטפטף על העורף חורף - וקר חורף - צריך ללבוש מעיל כל החורף וגשם מטפטף עך העורף חורף - וקר כל הקיץ - הסתובבנו בין הרים ובין סלעים וברכת רצנו טסנו הו מה טוב ומה נעים עכשיו - רק בוץ ושלוליות אין ברירה הקיץ עוד רחוק כי חורף... נספר פה על הקיץ שהולך ונעלם...

ר ח י לו

New member
../images/Emo92.gif תרגום

ואמוס אה קונטאר אקי פור אנב'ראנו קה יה סה אסטה אינדו אי דספארסיינדו צ'אדיריס אי צ'יסמסס ואמוס אה קיטאר דל מחסן (?) אגורה מאס נו ואמוס אה איר אה לה מאר מוס ואמוס אה ב'יסטיר גוואנטס אי פולוב'ר קאיינטה. פור קה אס אינב'יירנו אל סול סה דספארסה אן אל אינב'יירנו לה לוב'יה אסטה דאמלדיינדו אל פיסקואסו. אניב'יירנו - אי ילאדו אינב'יירנו - קלה ויסטיר פאלטו טודו אל אינב'יירנו אי לה לוב'יה אסטה דאמלדיינדו אל פיסקואסו. אינב'יירנו - אי ילאדו. טודו אל אנב'ראנו - מוס ארודאימוס אנטרה מונטאניאס אי פיאדראס (?) אי קון טרנו קורימוס אי בולימוס הו קה בואנו אי קה גוסטו. אגורה - סולו צ'אמור אי שלוליות (?) נו איי רמדיו אל אנב'ראנו דיינדה אסטה לשוס פור קה אס אינב'יירנו ואמוס אה קונטאר פור אל אנב'ראנו קה סה אסטה אינדו אי דספארסיינדו.

SuzieRS

New member
רחילו, מחסן= AMBAR ,

ולבתי עסק מתאים יותר DEPO DEPOZITO= פיקדון. 25 האגורות שמשלמים כשקונים משקה,ולא ממהרים לקבל בחזרה

ר ח י לו

New member
סוזי אני יודעת שמחסן זה דפו אבל לא

הייתי בטוחה. שוב תרגמתי מאנגלית כמו אופיס דיפו - מחסן למשרד. שאלתי את אמי לגבי שלולית balsa ומרתף bodega אנא אישורך

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif 10,בראוו לאמך, BALSA

לגמרי פרח מי זכרוני.תגידי לה
גדולה בשמי.

ובכל זאת

עד כמה שזכור לי דפוזיתו=מחסן כי גם פיקדון הוא סוג של איחסון.לכן גם לא ממהרים לשחרר אותו, לא? אמבאר=מחסן תבואות בעיקר.

may55

New member
התרגום ניפלא רחילו ../images/Emo140.gif

והמילה שכל הזמן הייתה חסרה לי ואת הזכרת לי איזה כיייףףף פיסקואסו

רותי ב.

New member
רחילו, לו טראנסלאדיזאטס

מאראב'יוזו, ג'וסטו אי בואנו. פור לה פאלאב'רה שלולית - פנסי דה מי צ'יקז, אל קיבוץ, קואנדו מי פאדרה מה אקב'ידאב'ה - נו טה ב'ייגאס אה לוס קאמפוס, אי נו אנטרס אה לוס "לודוס" - אגורה נו סה (אי מזמו אנטיס נו אסטוב'י סגורה פור אסטוס לודוס, סי אראן שלולית או "סולו" בוץ). פור לה פאלאב'רה "מחסן" אל אמפסיז'ו דל פ'ורום טינייאמוס אקי און דיסקאסיון פור לה פאלאב'רה אלמאחאן (אור סימיז'אנטה). אין אקל דיסקאסיון טאמביין נו אסטוב'ימוס דה אקורדו סי אז אין ב'רדה מחסן אור נו. דה טי מה אמבזי לה פאלאב'רה פיסקואסו = פור עורף. אנדה מוזוס סה דיזיאה - אונטה מה אומפוקו קומפ'ור אה לה אספאלדה - טודו ארה אספאלדה - אי דספואס "מאס אבאש'ו" / מאס אריב'ה, אנסי קה נונקה לה אואִי. לה טריסרה "סלע" נו לה סה. שוב, תרגום נ ה ד ר

tsiporganeden

New member
יווו כמה שאתם מקסימים, עד היום

מהדהד לי באוזן הגערות של אימי: נו טה אנטריס אה לאס באלסאס, סי ואס אה טורנאר מוז'אדה טה וה דגויאר. חחחחהההה, טוב הייתי ילדה כל כך רגישה, שכל שני וחמישי הייתי עם אנגינות, וחום גבוה, ושיעולים, וברונכיטים, מה הפלא שהיא היתה מזהירה אותי, לא אוהבת עננים, לא אוהבת מזג אויר סגרירי, זה עושה לי סגריר בלב.

אסטרלו

New member
../images/Emo47.gifתרגום נפלא

ומדוייק לגמרי. באלסה כמובן היתה האיום של החורף: נו פאסס אן לאס באלסאס קה נו טה מוז'ס - המשפט האולטימטיבי של אמהות לילדים. לודו=בוץ

למעלה